Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Martens napsal:........ ale jedno řešení tady kdysi prezentoval a v aktivitě použil Hawk ..... skutečně odpovídající staniční hlášení bylo řešeno speciálním, včas nasazeným, servisem a vlastním hlášením pro každé místo pobytu .....
Stavitelxx napsal:Já vím, že v trati BP je hlášení rozhlasu bez časů a mě to teda nezaujalo ani trochu. Sice je to nepřirozené, že časy ve hlášení nebudou odpovídat aktuálnímu času v MSTS, ale to hlášení je jenom taková "kulisa", aby se spestřily velké stanice, bez časů to zní opravdu divně. Tím nekritizuju hlášení v trati BP, prostě mám na to jiný názor.
Když už jsme si museli zvyknout na to, že lidi na peronech se nehýbou, nebo že nápisy na pragotronech se nemění, tak si zvykneme i na hlášení s nereálným časem![]()
Stavitelxx napsal:Pokud si někdo smaže ty adresáře podle tvojích pokynů a po stažení mé aktualizace se mu tam opět vrátí, tak v čem bude problém?
ocelot24 napsal:Martens napsal:........ ale jedno řešení tady kdysi prezentoval a v aktivitě použil Hawk ..... skutečně odpovídající staniční hlášení bylo řešeno speciálním, včas nasazeným, servisem a vlastním hlášením pro každé místo pobytu .....
Martens ,a dokážeš si představit tu náročnost na jedné aktivitě?
Navíc na takhle frekventované trati! ....
Stavitelxx napsal:Já vím, že v trati BP je hlášení rozhlasu bez časů a mě to teda nezaujalo ani trochu. Sice je to nepřirozené, že časy ve hlášení nebudou odpovídat aktuálnímu času v MSTS, ale to hlášení je jenom taková "kulisa", aby se spestřily velké stanice, bez časů to zní opravdu divně. Tím nekritizuju hlášení v trati BP, prostě mám na to jiný názor.
Když už jsme si museli zvyknout na to, že lidi na peronech se nehýbou, nebo že nápisy na pragotronech se nemění, tak si zvykneme i na hlášení s nereálným časem![]()
Já bych to zase tolik neřešil. Lepší nějaké než tiché stanice bez života!
Za chvíly se bude řešit ,že v hlášení je třeba příjezd "SC" v noci ,ne?! ...
Jo a jinak má i BP hlášení s časem ,například Pardubice..
Tady s tebou Čoudo souhlasím na 100%. Navíc, já už mám postahované vozy ještě před zažazením i do TBP a tím bych malinko odbočil a požádal Zbyňka, jestli by jako předtím u aktualizace trainsetu navypsal nová vozidla, ať zase nemažu duplicity.Čouda napsal:Stavitelxx napsal:Pokud si někdo smaže ty adresáře podle tvojích pokynů a po stažení mé aktualizace se mu tam opět vrátí, tak v čem bude problém?
Kur.. zase bude v těch vozidlech bordel. Raději staviteli pošli svoje vozidla panoj šemoroj ať to vydá v jednom paklu. Takhle se to bude akorát tlouct. Jonáš už nadával a to si nepřej slyšet jak.
Dan J. napsal:Tady s tebou Čoudo souhlasím na 100%. Navíc, já už mám postahované vozy ještě před zažazením i do TBP a tím bych malinko odbočil a požádal Zbyňka, jestli by jako předtím u aktualizace trainsetu navypsal nová vozidla, ať zase nemažu duplicity.Čouda napsal:Stavitelxx napsal:Pokud si někdo smaže ty adresáře podle tvojích pokynů a po stažení mé aktualizace se mu tam opět vrátí, tak v čem bude problém?
Kur.. zase bude v těch vozidlech bordel. Raději staviteli pošli svoje vozidla panoj šemoroj ať to vydá v jednom paklu. Takhle se to bude akorát tlouct. Jonáš už nadával a to si nepřej slyšet jak.Jinak trainset u 321 bych fakt nechal bokem mimo aktualizace a aktivity taktéž. Ten poslední ubdate jsem stahoval hodinu a třičtvrtě a pak jsem celý trainset a aktivity smazal.
Co se týká hlášení ve stanicích, tak jsem za ně rád, je to pěkné spestření a že tam jsou časy, to mi nějak nevadí.
S pozdravem Dan.
No jo, rozdělit, ale jak. Oba dva jedete od Prahy po Olomouc. Zbyněk pak to hrne dolu na jih a Martin pokračuje dále na severovýchod. Tak jak rozdělit trainset. Oba dva potřebujete určitě vozidla z DKV Praha, ČT, Olomouc. Pak už je to rozdílné. Je jesné, že slovenské stejnosměrky si může kompletně převzít Martin. Ale co ostatní. Jak to rozdělit. Já bych to udělal jinak. A jednoduše. Zbyněk a Martin se soustředí pouze na tratě a na trainset se vykašlou a přenechají ho někomu zasvěcenému a co hlavní přestane se nazívat Trainsetem BP, ale ČST. A bude se vydávat zvlášť.Zbyněk Šemora napsal:Já se díval do Tvé aktualizace a máš tam jen elektriky a vozy. Takže jsi dával do aktualizace úplně zbytečně zvukové soubory všech traktorů a motorů. Jinak engy těchto elektrik máš stejné jako je v TBP, to se tlouct nyní nebude. Špatně byl ten Default. Já jej dávám na DVD jen z důvodu, že u mě je možnost před instalcí smazat komplet složku Trains, aby se tam nemíchaly defaultní consisty a vlaky. Ale je tam i proto, že tento upravoval Džordž při BINU kvůli spřáhlům a také proto, že TBP je nastaven na 30 cm.
Ale jinak si myslím, domlouvej se s ŽSR, on chce hodně věcí doplňovat a myslím si, kromě společných vozidel by jsi měl mít všechny stejnosměrky žssk jen Ty. Na BP se dostanou těžko. To samé traktory co jezdí někde na středním nebo východním Slovensku. A pak se jedná jen o kompatibilitu na kabiny a zvuky, které se stále aktualizují.
Ja nenařizuji, pouze přemýšlím nahlas. To byla má uvaha, a jenom proto, aby se tady někdo nerozčiloval, že je v tom zase neskutečný bordel, nebo že někomu aktivita de a jinému nejde. Hlásáš tu o sjednocení a tohle zrovna není ten správný případ. Teď budu psát: potřebujete k aktivitě trainset BP - 090 - 321. U toho trainsetu 090 je dobré, že nemá ani jedno vozidlo z BP (myslím), ale pouze to co jezdí na Ústecku.Zbyněk Šemora napsal:Já si myslím, pokud pojedu aktivitu, tak se soustředím na úkoly a čas odjezdu v hlášeních vůbec nevnímám. Ale beru to jako pěknou zvukovou kulisu aktuální stanice. Odmazávat časy je si myslím zbytečná práce navíc. Kdo má tvůrčí energii, myslím, že by za ten čas vznily další základy novým objektům, kterých v tratích není nikdy dost. A u Martna máte obrovský prostor.
Alcapone: V MSTS nemůžeš nikdy nikomu nic diktovat, co má nebo nemá dělat. Každý tvoříme co nás baví. Mě baví stavění tratí a tvorba aktivit, aby pro mě stavění tratí mělo nějaký smysl. A aby se mohly tvořit aktivity, bylo nutné jednotně naladit Trainset. Děkuji Džordžovi a ŽSR za požehnání mé práce.
Během zítřka nebo alespoň na aktuální datum bude vydána další aktualizace od ŽSR, Jacka a mé maličkosti. Pak můžete opět kamenovat.
No a to mě se zase líbí, že je slyšet hlášení srozumitelně. Není tím ve všech stanicích defult, jak právě na DVK (ale taky jsem si zvykl a nevadí). Už jsem dokonce uvažoval, zda nejde udělat hlášení přímo k aktivitě (tím myslím na DVK u 321 by to bylo náročnější). Moc se v souborech tratí nevyznám, tak nevím, zda by to bylo možné. Ale hlášení je myslím součást tratě a to už by tam zůstalo nafurt. Nebo ne?Adnedz napsal:Fandím verzi s časy. Když slyším hlášení bez času, tak v tom prostě něco charakteristíckého chybí, a působí to mnohem uchotržněji, než když je v noci hlášen čas denní.
Jinak líbí se mi metoda JiříkaTK, u něhož je slyšet že je něco hlášeno, ale není slyšet co - jen jako kulisa. Je to efektně použitelné ve všech stanicích s rozhlasem a nenabobtnává velikost archivu množstvím jednotlivých stop)
Dane, to víš, že by to šlo a že to jde....viz zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1971&pid=79475#pid79475Dan J. napsal:No a to mě se zase líbí, že je slyšet hlášení srozumitelně. Není tím ve všech stanicích defult, jak právě na DVK (ale taky jsem si zvykl a nevadí). Už jsem dokonce uvažoval, zda nejde udělat hlášení přímo k aktivitě (tím myslím na DVK u 321 by to bylo náročnější). Moc se v souborech tratí nevyznám, tak nevím, zda by to bylo možné. Ale hlášení je myslím součást tratě a to už by tam zůstalo nafurt. Nebo ne?Adnedz napsal:Fandím verzi s časy. Když slyším hlášení bez času, tak v tom prostě něco charakteristíckého chybí, a působí to mnohem uchotržněji, než když je v noci hlášen čas denní.
Jinak líbí se mi metoda JiříkaTK, u něhož je slyšet že je něco hlášeno, ale není slyšet co - jen jako kulisa. Je to efektně použitelné ve všech stanicích s rozhlasem a nenabobtnává velikost archivu množstvím jednotlivých stop)
S pozdravem Dan.