Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Javim napsal:
Stavitelxx napsal:
..., tak mi prosím napište, které zimní textury v trati chybí.
Tak jsem to ještě trochu testoval a i ve mnou narychlo udělané aktivitě to při přijezdu na Svinov letí (na směru nezáleží) ... vždy to jde do kolen při přiblížení se k nástupišti tak na 10m a to stylem černá obrazovka a selký zvuk a potom zpráva o selhání a zda to chci poslat MS ...

Já jel zkušební jízdu přes Svinov předevčírem a žádný problém s padáním MSTS nebyl...

No kdo ví Kubo, třeba jednou Vídeň v MSTS bude:oops: Teď jsem to psal, kdyby třeba někdo chtěl v aktivitě vytvořit nějaký traffic vlak odjíždějící z Břeclavi směrem na Vídeň, tak aby ho poslal na levou kolej:oops:
I když je to celkem jedno, já když jel naposledy vlakem do Vídně, tak jel z Břeclavi po pravé koleji až někam za Hohenau, teprve potom ho šoupli na levou.

Taky Vám ještě doporučuji, abyste přes Břeclav zatím žádné aktivity nedělali, budu ji celou předělávat (modernizovat).
Akorát nevím kdy, nejdříve musí zmizet sníh, abych to tam mohl jet nafotit...

Naposled editoval moderátor:

Takže Břeclav už bude v novém kabátku? To budeme mět tedy v msts obě verze Břeclavi.Už se těším.

Folcek_ napsal:
Takže Břeclav už bude v novém kabátku? To budeme mět tedy v msts obě verze Břeclavi.Už se těším.

Přesně tak, akorát to bude ještě nějakou dobu trvat, prozatím je Břeclav provizorně ve staré verzi.
Předělané to budu mít za pár hodin, ale musím se tam nejdříve dostat, až nebude sníh...

Stavitelxx napsal:
Já jel zkušební jízdu přes Svinov předevčírem a žádný problém s padáním MSTS nebyl...

Další postřeh ... dělá mi to občas i Olomouc ...
Když odmažu (rychlejší test mě nenapadl) hlášení pro obě padací stanice, vyskočí chyba o nenalezeném .sms, ale nepadne to ... když zaměním hlášení jiným, tak to jede úplně bez zaváhání ... tedy je to v tom.
Obě lokace mají jedno společné - soubory .wav mají větší než 40MB, tedy předpokládám, že mi to padá na přetečení nějakého bufferu.
Teď již jen odhalit kde upravit jaké nastavení a můžu vesele řádit :)

Když už jsem u těch hlášení ... já se tak těšil na Hranice a mi tam strašně chybí to uvítací: "Stanice Hranice na Moravě ..." :(

Javim napsal:
Stavitelxx napsal:

Další postřeh ... dělá mi to občas i Olomouc ...
Když odmažu (rychlejší test mě nenapadl) hlášení pro obě padací stanice, vyskočí chyba o nenalezeném .sms, ale nepadne to ... když zaměním hlášení jiným, tak to jede úplně bez zaváhání ... tedy je to v tom.
Obě lokace mají jedno společné - soubory .wav mají větší než 40MB, tedy předpokládám, že mi to padá na přetečení nějakého bufferu.
Teď již jen odhalit kde upravit jaké nastavení a můžu vesele řádit :)

Když už jsem u těch hlášení ... já se tak těšil na Hranice a mi tam strašně chybí to uvítací: "Stanice Hranice na Moravě ..." :(
S tím Olomoucem mám taky problém. Testuju aktivitu a jakmile se přiblížím asi na 50m k nástupišti v Olomouci, tak nastane okamžitý pád. S tím smazáním wav jsem to ještě nezkoušel, ale mám za to že to bude dělat ten rozhlas.

Nádražní hlášení jsou sviňa. wav o 40MB není moc, ale příliš. Já mám všude průměr 10, jen Brno má 17, což si také myslím, že by se ještě mohlo trochu srazit dolů.

Tak prozatím vyřešeno ...
Již několikrát zmiňovaný soubor soundcfg.dat v GLOBALu,
v sekci
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
přitopit na paměti ...
SoundSystem ( 5, 500, 200, 62914560 )

Výsledek je, že to už na tom místě nepadá, jen se to tam jakoby zamyslí (na dobu až 1s ... lepší než drátem do oka :)

A moje univerzální hlášení mají okolo 2MB. V toto období dokončuji trať, má 60 km, každé nádraží a každá zastávka má jinou budovu, řada objektů je použita jen jednou, téměř všechny stavby mají zimní textury, spousta i noční, v trati jsou i všechny zvuky kolejí, a jak tak koukám, její velikost je 90 MB, což jsou Martinova tři hlášení. Nevím, jestli tudy vede ta nejoptimálnější cesta.

Takže pánové, když řešíte ta hlášení, tak já se připojím též.:D
Jak jsem tu pžed nedávnem psal i přes e-mail s autorem tratě, mně to dělá bordel taky. Mám rozpracovanou aktivitu, zatím hotovou trasu Olomouc - Čadce přes Vítkovice a před Vítkovicemi mně automaticky začne vyskakovat selhání sms souboru. Když úplně ukončím MSTS a znovu jej spustím a loadnu aktivitu před místem onoho vyskakování chyby, MSTS jede a nic. Když mám teď pracovní trasu Vítkovice - Čadca, tak chyba nevyskakuje žádná, taky si myslím, že to dělá to hlášení. No a když už jsme u problémů, tak jsem dnes zjistil, že se mi neobjevuje začátek a konec omezení 30km/h, ani předzvěst. Tedy takto někdy tam je např. 1. omezená rychlost, 2. už ne, po load před onim 2. místem, tam upozornění i místo snížení rychlosti je. Já vím, že to dělá, když nestíhá comp, ale zase takový šrot nemám. :D:D
S pozdravem Dan

Javim napsal:
Tak prozatím vyřešeno ...
Již několikrát zmiňovaný soubor soundcfg.dat v GLOBALu,
v sekci
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
přitopit na paměti ...
SoundSystem ( 5, 500, 200, 62914560 )

Výsledek je, že to už na tom místě nepadá, jen se to tam jakoby zamyslí (na dobu až 1s ... lepší než drátem do oka :)
No jo, ale pak si odporuje řádek Memory Guide 30M, kde by mělo být 60M. Já si myslím, sekat soundcfg.dat každý pes jiná ves není to správné řešení. Spíš bychom se měli držet na uzdě my co stavíme tratě a děláte mašiny. V tomto případě by asi si měl Martin měl nechat zvukové soubory od někoho předělat na únosných 8 až 10 MB. Pak už to pojede i na soundcfg. klasický.

Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale pak si odporuje řádek Memory Guide 30M, kde by mělo být 60M.
To jsem samozřejmě také upravil na 60M ... ale jinak samozřejmě souhlas s tím zmenšením - toto je vlastně jen takový rychlý hack.

A to jste ještě neviděli velikost hlášení v Praze na hlavním nádraží:D:D:D
No to by mě tedy zajímalo, jak chcete zmenšit velikost *.wav souboru ze 40 na 10 MB, já takový kouzelník nejsem. A jestli náhodou někoho napadla myšlenka zkrátit dobu hlášení, tak na to rychle zapomeňte, já jsem netrávil dlouhé hodiny nahráváním hlášení proto, abych ho teď mazal, protože někdo má slabý počítač.
Já jsem používal Soundcfg ten standartní z instalace MSTS BIN, teď používám ten upravený, o kterém jste se tu nedávno zmiňovali a žádný problém s padáním MSTS jsem neměl ani nemám, takže to chce lepší stroje pánové:wink:

Jen tak mimochodem, teď jsem si pořídil GTA IV, musím ho mít spuštěné v rozlišení 800x600 s téměř minimálními detaily, aby se to dalo spoň trochu hrát. A myslíte si, že když to těm chlápkům s Microsoftu napíšu, tak tu hru trochu osekají, aby si ji nějakej Martin z Česka mohl dát do lepšího rozlišení?
Těžko, oni nás mají na háku, kdo chce tu hru hrát, musí si pořídit lepší PC, jinak má smůlu.

Já Vás na háku nemám, ale nebudu osekávat hlášení rozhlasu, když mnoha lidem (a to mám ověřené) to funguje bez problémů.

Dane J., selhání sms souboru je taky příčinou slabého PC, dřív se to stávalo i mě.
A pokud se ti někdy objevují značky pomalé jízdy a někdy neobjevují, tak to by s výkom PC nemělo mít moc společného, to bych spíš viděl na "nepořádek", doporučil bych Trať 321 přeinstalovat.

Já také nejsem kouzelník, ale jsou mezi námi. Bylo mi posláno hlášení do Světlé nad Sázavou a mělo přes 30 mega, nyní má 11. Brno mělo 60 a je z toho 17. Takže kdo umí pracovat se zvukovými soubory, pro toho to není problém. (já to nejsem). Ono totiž je potřeba, aby staniční rozhlas plus 1 vlak hráče nebyla maximální zátěž pro PC. Mělo by to vydržet ještě další dva až tři traffic. A mám pocit, že zvuková zátěž je každý vůz vlaku. Extrém na mé trati je v aktivitě Topírna noc ve stanici Dřísy. Přivezu tam dlouhý nákladní vlak přes celou stanici, abych přelezl na jinou lokomotivu a sestavil tam stejně dlouhý jiný nákladní vlak. U původního soundcfg.dat během posunu na Sergejovi přestávaly hrát externí zvuky a poslední fáze, kdy jsem na vlak najížděl s posledním dílem vozů se po svěšení MSTS odporoučel k Billovi. Tenkrát to vyřešil Džordž, že druhý parametr (počet zvuků) v posledním odstavci změnil z 200 na 300. S velikostí pamětí nebylo třeba hýbat (zůstalo 30M) a pak už vše šlapalo jak hodiny. A to tam nemám žádný staniční rozhlas. Myslím si, že s takovou nějakou rezervou by měl každý stavitel tratí počítat. Nejezdí se jen s vlakem hráče, ale jsou vlaky kolem i šibování. Ale kolik je strop možností je umění odhadnou.

Stavitelxx napsal:
....A jestli náhodou někoho napadla myšlenka zkrátit dobu hlášení, tak na to rychle zapomeňte, já jsem netrávil dlouhé hodiny nahráváním hlášení proto, abych ho teď mazal, protože někdo má slabý počítač.....
Mne při těchto úvahách často napadá jiná myšlenka. A to pro koho ty tratě děláme? Kolik -náctiletých nám fandí a kolik z nich má svůj počítač atd, atd. ...... Mohu si na to odpovědět, že to dělám hlavně pro svou zábavu a tak, aby mi to fungovalo na mém stroji. Ale jak sem psal kousek výš - nevím, nevím, jestli to ta nejlepší cesta.

Já měl kdysi taky šunku počítač a bylo mi to celkem jedno, dokud se neobjevil pan Šemora. Až trať Kúty - Brno mě donutila jít na brigádu, abych si vydělal nějaký ten peníz a pořídil si lepší stroj.
Samozřejmě že Trať 321 stavím tak, aby fungovala na MÉM počítači a nic špatného na tom nevidím. Navíc už jsem to tady před časem psal, že pokrok jde kupředu a já kvůli několika slabým strojům u "náctiletých" nebudu pokulhávat.
Kdo má dobrý počítač, nemá s tratí problémy, a kdo má počítač slabší, tak mě následujte, běžte na brigádu, pořiďte si lepší, stejně to jednou uděláte.
A jestli se někdo zmůže akorát na to, aby tady kritizoval náročnost tratě, tak ji nehrejte. Nevím co tady pořád řešíte, klidně ji smažte a hrejte nějakou jinou.

Tak už bych prosil, aby se tady o hlášení rozhlasu dále nediskutovalo. Většině lidí to funguje bez problémů, tak je zbytečné o tom ještě mluvit, nic na tom měnit nebudu.

Jediné co můžu udělat, dát Vám jeden tip:
V adresáři "Train Simulator/Routes/Trat 321/Sound" jsou soubory "xxx.Wav". Stačí když si je v nějakém programu na úpravu zvuků otevřete a celý hlasový záznam vymažete.
Potom se sníží velikost souborů a ve stanicích budete mít ticho, možná Vám to pomůže.

Ono s tou náročností na PC je to těžké..........poslední dobou tady nacházím celkem dost odpovědí, které přijdou po aktualizacích tratí. Vždycky je to o tom, že támhle něco chybí, támhle není planina-měl by tam být les, támhle by měla být velká vesnice-která je sice 2 km od kolejí,ale přesto je z vlaku vidět......stavitelé tratí se pak všemožně snaží těmto připomínkám vyhovět a pak se většinou ti samí uživatelé, kteří remcají hrozně diví, že jim to při jízdě škube. Já si osobně radši za jízdy trošku škubnu (ikdyž nemám nijak větší problémy), než abych jezdil po holé placce a v tichu.Takže tímto díky všem stavitelům tratí za velkou věrohodnost jejich díla.Asi tak

Plně souhlasím s Martinem. Pokrok jde dopředu a nelze brát ohledy na všechny. Já jsem taky kvůli zmiňovaného GTA IV upgradoval PC, abych si hru mohl zahrát. Teď mi běží na 1680x1050 a na high detaily a jsem za vodou na další cca. 2 roky pokud půjde vývoj PC stejným tempem jako doposud.
Bohužel tato sestava nerozdýchá Olomouc s rozhlasem a s početným trafficem.

Naposled editoval moderátor:

Zdravím, s hrůzou jsem dnes zapnul PC a jal se vyzkoušet celý hotový úsek i s traffic aktivity Gerlachu Olomouc - Čadca, padne, či nepadne. :D V Olmiku mi to nepadlo a traffic tam mám dost ale ne uplný brutal. Před oním kritickým místem co jsem psal výše, tedy OV Vítkovicemi jsem MSTS dobrovolně celý ukončil, nahrál aktivitu a dojel jsem až do Čadce bez problémů. ;) Takže obavy se nenaplnily a já jdu pokračovat směr Košice. :D:D
S pozdravem Dan.

Ja mam tiez dobru zostavu a pada mi to len v Olomouci a v Ziline. Nikde inde sa mi to zatial nestavalo.

IceMcLaren napsal:
Ja mam tiez dobru zostavu a pada mi to len v Olomouci a v Ziline. Nikde inde sa mi to zatial nestavalo.
Mám stejný problém, ale soubory pro Olomouc a Žilinu jsem nenašel.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře