Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Já jsem zas jednoznačně pro tišší hlášení.Fíra na mašině ho stejně neslyší,co se hlásí a vypadá to tak realisticky :wink: .Připadám si,jak kdybych jel ve skutečnosti :) ,ale kdo ví,jak je to s těma elektrickýma.Přiznám se,že už jsem po koridoru dlouho nejel,a to ani v reálu na mašině.Zatím mám skušenost jen s 810 a 842,i když už mě chtěl jeden fíra povýšit na 754 :cool:
perinakx napsal:
... načo tam potom je???????????
No,ono hlavně na to,aby ve stanici byla kulisa.Na nástupiště v zadní části vlaku jde slyšet.Nicméně jenom stojím u hondy a už slyším jak to řve.A jak v Ostravě hlásí pendolino tak to neslyším a zvláště vždycky "České dráhy vám přejí šťastnou cestu."No,škoda občas se tomu zasměju.Pokud teda zrovna nezastupuju mamku a nechodím k fírovi s bržděnkou :D

Naposled editoval moderátor:

Zdravím Stavitelexx,

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat: pokud byste chtěl nahrát zvuky nebo nafotot budovy ve stanicich Odry a pak dál až po Budišov n. Bud. tak není problém.

S pozdravem Honzik1234

Ahoj Martine, p0 celkové přeinstalaci a testu aktivity, na mne vybafla pžed st. Krompachy v noci, chybějící textura: textures\night\GRAVEL_2a.ace. V denních texturách je, tak jsem si ji zatím doplnil odtamtud, noční jsem nikde nenašel.;)
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj Martine, po celkové přeinstalaci a testu aktivity, na mne vybafla pžed st. Krompachy v noci, chybějící textura: textures\night\GRAVEL_2a.ace. V denních texturách je, tak jsem si ji zatím doplnil odtamtud, noční jsem nikde nenašel.;)
S pozdravem Dan.
Takže těch textur je povícero.
Před Košícemi (noc)
textures\night\
zamkova.ace
texturahlavna_b kopie.ace
texturahlavna_vb kopie.ace
texturastanica.ace
texturahlavna_6 kopie.ace
texturahlavna_7 kopie.ace
texturahlavna_va kopie.ace
Dan;)

perinakx napsal:
Aká múdrosť sveta, ak to hlásenie "fíra" nemá počuť tak načo tam potom je??????????? Mám si klávesou "5" sadnúť do vagóna a užívať si MSTS tak??????
Dík za ty otazníky, stačil by jeden. Ale je to velká otázka - je lepší unreal hlášení meloucí dokola totéž nebo raději žádné?

Dan J. napsal:
Ahoj Martine, p0 celkové přeinstalaci a testu aktivity, na mne vybafla pžed st. Krompachy v noci, chybějící textura: textures\night\GRAVEL_2a.ace. V denních texturách je, tak jsem si ji zatím doplnil odtamtud, noční jsem nikde nenašel.;)
S pozdravem Dan.

Tých chýbajúcich textúr je tam viacej. V noci a v zime. Ja som sa na to pýtal pár príspevkov dozadu, ale zapadlo to vo víre debaty o staničnom hlásení. Tak snáď sa nám už dostane nejaká odpoveď. ;)

Pokud mi všechny chybějící textury napíšete, tak je co nejdříve doplním.
Něco už jsem doplnil, ale pořád píšete další hlášky, takže pište dál všechno co chybí:wink:

Pro Honzik1234: Klidně můžeš fotit a nahrávat co jen budeš chtít, všechno se může hodit.

Martin

Stavitelxx napsal:
Pokud mi všechny chybějící textury napíšete, tak je co nejdříve doplním.
Něco už jsem doplnil, ale pořád píšete další hlášky, takže pište dál všechno co chybí:wink:

Pro Honzik1234: Klidně můžeš fotit a nahrávat co jen budeš chtít, všechno se může hodit.

Martin
Ahoj.
Jen tak na okraj. Použití té denní textury GRAVEL_2a.ace v noci nevypadá vůbec špatně (Krompachy). To že je nasvícená zem u staniční budovy vypadá spíš zajímavě a reálněji. Ona ta textura zas až tak nesvítí, i když je denní. Zato ty Košice, tak to je maso.:D Ale alespoň ta staniční budova vynikla a zářila, jak nasvícený památník.:D:D (když jsem nakopíroval ty chybějící denní do nočních)
Dan:cool:

Ahoj.
Zato ty Košice, tak to je maso.:D Ale alespoň ta staniční budova vynikla a zářila, jak nasvícený památník.:D:D (když jsem nakopíroval ty chybějící denní do nočních)

To bude tým, že ani v trati ŽSR 169 nie sú urobené nočné textúry Košíc :D ale mne osobne to nevadí :)

3michal napsal:
Ahoj.
Zato ty Košice, tak to je maso.:D Ale alespoň ta staniční budova vynikla a zářila, jak nasvícený památník.:D:D (když jsem nakopíroval ty chybějící denní do nočních)

To je preto, lebo ani v trati ŽSR 169 nie sú urobené nočné textúry Košíc :D
Nooo, ale vzhledem k tomu, že se má chystaná aktivita odehrává v roce 1988/89, může to být pojato i tak, že Košice má navštívit nějaká velká delegace komunistických pohlavárů a tak jim nasvítili staniční budovu.:D:D:D:D
S pozdravem Dan.;)

Mně to osbně nevadí jsem rád že to martin stíha tak rychle a kvylitně a nějaká blbůstka se v tom ztratí

Dan J. napsal:
...a tak jim nasvítili staniční budovu.:D:D:D:D

Nevím jak vypadají modely nádraží v těchto místech, ale všiml jsem si, že v mnohých tratích jsou noční textury hodně tmavé.

A všimli jste si někdy, že nádraží (a obecně budovy) v noci prostě osvícena jsou? Pouliční osvětlení, osvětlení na nástupištích, světla z oken a všechno toto světlo se odráží tak, že budovy nejsou tmavé? Žádné výrazné kruhy pod lampami a okolo tma, ale rozptýlené světlo? Takže mnohem reálnější je denní textura stmavená enginem než noční textura, ze které svítí jenom pár oken?

Říkám, že nevím jaké noční textury tyto dané modely mají. Jenom taková otázky pokládající úvaha :o)

Zdravím Stavitele,

Tento víkend pojedu do mého rodného města Oder, tak bych mohl nafotit místní nádraží a průběžně budu doplňovat. Chcete nafotit i tu novou stanici na useku Odry - Budišov n. Bud. a to konkrétně Odry-Loučky?

Honzik1234

Adnedz napsal:
Nevím jak vypadají modely nádraží v těchto místech, ale všiml jsem si, že v mnohých tratích jsou noční textury hodně tmavé.

A všimli jste si někdy, že nádraží (a obecně budovy) v noci prostě osvícena jsou? Pouliční osvětlení, osvětlení na nástupištích, světla z oken a všechno toto světlo se odráží tak, že budovy nejsou tmavé? Žádné výrazné kruhy pod lampami a okolo tma, ale rozptýlené světlo? Takže mnohem reálnější je denní textura stmavená enginem než noční textura, ze které svítí jenom pár oken?

Říkám, že nevím jaké noční textury tyto dané modely mají. Jenom taková otázky pokládající úvaha :o)

Tak, tak, a teď by to chtělo, aby sis sedl k nějakému grafickému editoru a ty noční textury upravil. A pak si sedl k Route editoru a vyzkoušel postupy, jak to udělat to rozptýlené světlo, abys byl spokojen. Pokud to vydumáš, a bude to hezké, rádi to tak všichni budeme dělat.

JiříkTK napsal:
Tak, tak, a teď by to chtělo, aby sis sedl k nějakému grafickému editoru a ty noční textury upravil. A pak si sedl k Route editoru a vyzkoušel postupy, jak to udělat to rozptýlené světlo, abys byl spokojen. Pokud to vydumáš, a bude to hezké, rádi to tak všichni budeme dělat.

Popravdě, už jsem s něčím takovým experimentoval v Břeclavi v BP, ale výsledky zatím nic moc, tak to nikam necpu :o)

Hlavně uplně nejdivnější na tom je, že i kdyby se to nakrásně podařilo a všechno bylo hezky nasvícené, tak se v tom budou pohybovat neosvícené, temně modré soupravy, což taky nevypadá nic moc, ale s tím nic udělat nepůjde.

Nejelegantnější by bylo zvednout osvětlení celé trati v noci, vše nasvědčuje tomu, že do jisté míry by to mohlo jít v rámci nastavení počasí, ale předpokládám, že najít ten správný parametr, bude činnost přímo detektivní.

Adnedz napsal:
JiříkTK napsal:

Popravdě, už jsem s něčím takovým experimentoval v Břeclavi v BP, ale výsledky zatím nic moc, tak to nikam necpu :o)

Hlavně uplně nejdivnější na tom je, že i kdyby se to nakrásně podařilo a všechno bylo hezky nasvícené, tak se v tom budou pohybovat neosvícené, temně modré soupravy, což taky nevypadá nic moc, ale s tím nic udělat nepůjde.
Já si pamatuji první začátky, kdy se noc nedala vůbec jezdit. Všude tma, jako za války před náletem. A jen o lampách a rozsvícených oknech to není. Tenkrát to začal dělat jeden člověk spolu s Michalem T a velmi dobře se vyřešily perony, které jsou rovnoměrmě rozptýleně slabě nasvícené. Žádné kruhy. Později i modráři budov začali tvořit noční verze i se slabě nasvícenými zdmi a myslím, že celkový efekt už je velmi dobrý. U vlaků kolem jsem nic rušivého nepozoroval, protože těmto alespoň svítí okna, nehledě k tomu, že si je nasvítím reflektorem z mašiny. Takže poslední věc k noční realitě by asi mohl být podklad pod koleje v prostoru dosahu nádražních lamp. Například varianty náspů, které dávám pod koleje, ale aby měly i noční texturu, která by byla jako by nasvícená slabým rozptýleným světlem. Pod stanice stačí vystřihnout jen plochu. Pak by to už byl reál. Ono také záleží, jak je nastaveno počasí. Pro MSTS by byl ideál léto jasno a měsíc v úplňku. Pak by bylo vidět i na ty vozy ve stanici.

nevim kam to mám napsat chci se jenom zeptat jak mužu udělat video z jízdy jestli to nák funguje

Zbyněk Šemora napsal:
Ono také záleží, jak je nastaveno počasí. Pro MSTS by byl ideál léto jasno a měsíc v úplňku. Pak by bylo vidět i na ty vozy ve stanici.
Toto jasno z měsíc v úplňku se pokusím časem vydumat.
Co se týče těch kuželů a žlutých placek, myslím, že mají své místo v malých nadražíčkách z dob minulých, která mají několik lamp a jinak je tam v podstatě tma. Jiná situace je samo v současných velkých nádražích, která jsou osvětlena z velké výšky víceméně souvislým světlem.
Mně osobně se nejvíc líbí noční jízda v zasněžené krajině.

JiříkTK napsal:
Mně osobně se nejvíc líbí noční jízda v zasněžené krajině.
Tak to mě taky a nechávám i zhasnutý reflektor.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře