Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hele zas náš server nepodceňujRonoath napsal:Vykašli se na sliby jakýchsi serverů, projdi si sekci FAQ. Případně napiš SZ, třeba mě![]()
Ano, Stavitelxx bude stavět směr ČB, až na to bude čas.aaaa8 napsal:Chci se zeptat zda-li do budoucna budete stavet smerem na ceske budejovice ?
Omlouvám se za mírný OT - Zbyňku, jestli se dobře pamatuju, tak máš mobil nějakou Nokii se Symbianem (E50, N73 nebo něco takového). K tomu jde dokoupit, ale můžu i půjčit, modul pro příjem GPS. Pro Symbian existuje aplikace, která z tohoto modulu v docela krátkých intervalech čte a ukládá polohu a nadmořskou výšku. Přesnost je podle mě srovnatelná s hodinkami s výškoměrem.Zbyněk Šemora napsal:Hodinky s nadmořskou výškou? Tak to žiju někde v pravěku. To by mne nenapadlo, že takovým způsobem by se mohl měřit sklon trati. Jenomže manuálně to uhlídat může být u mě problém. Jedině kdyby existovaly hodinky s "bluetooth" a přenos do notebooku.
Sponka napsal:Omlouvám se za mírný OT - Zbyňku, jestli se dobře pamatuju, tak máš mobil nějakou Nokii se Symbianem (E50, N73 nebo něco takového). K tomu jde dokoupit, ale můžu i půjčit, modul pro příjem GPS. Pro Symbian existuje aplikace, která z tohoto modulu v docela krátkých intervalech čte a ukládá polohu a nadmořskou výšku. Přesnost je podle mě srovnatelná s hodinkami s výškoměrem.Zbyněk Šemora napsal:Hodinky s nadmořskou výškou? Tak to žiju někde v pravěku. To by mne nenapadlo, že takovým způsobem by se mohl měřit sklon trati. Jenomže manuálně to uhlídat může být u mě problém. Jedině kdyby existovaly hodinky s "bluetooth" a přenos do notebooku.
mikulda napsal:Mně se celkem osvědčila databáze bodových polí.
http://nivelace.cuzk.cz/ (dále kliknout na Databáze bodových polí -> Grafické vyhledávání -> Na přehledce)
Chce to najít si nějaký objekt blízko trati a od něj dopočítat výšku ke kolejím (barák je 5 metrů pod tratí, značka ve výšce půl metru nad zemí -> přičtu 4,5 m a mám výšku kolejí), někde jsou uvedené i výškové značky přímo na staniční budově.
Bylo to myšleno samozřejmě jako doplněk k plánkům od traťmistraStavitelxx napsal:Jenže tímto systémem bys musel v každé zastávce a stanici vystopit, hledat objekty poblíž tratě a manuálně měřit, to se mi nezdá moc dobré řešení pro dlouhé úseky. Navíc nepoznáš, ve kterém místě mezi stanicemi trať začne měnit výšku.
mikulda napsal:Bylo to myšleno samozřejmě jako doplněk k plánkům od traťmistraStavitelxx napsal:Jenže tímto systémem bys musel v každé zastávce a stanici vystopit, hledat objekty poblíž tratě a manuálně měřit, to se mi nezdá moc dobré řešení pro dlouhé úseky. Navíc nepoznáš, ve kterém místě mezi stanicemi trať začne měnit výšku.![]()
Stavitelxx napsal:......,Warszawa volá![]()
No to snad ne...Stavitelxx napsal:tak jdu rači stavět, Warszawa volá![]()
V reálu tak jezdí,ve volné jízdě nevidím důvod se takto nesjet.Myslím,že je to v poho.Stavitelxx ví co má dělat a je to jen jeho věc.S tím bohužel nic nezměníš.Čouda napsal:Mno tak ono Vídeń ani waršavu nepotřebujeme. Hlavně dodělat Lideč a potom třebas Brněnskou a nebo udějickou, popřípadě něco ze Slovenska, ale názor, že si tu odvezeš Poloniu v celý trase je tak na palici, že to ani možný není. Copa v reále se taky tak děje? NE!!
klimi napsal:Čouda: Každý ať si staví to, co chce nebo ne? Někoho potěší Varšava, někoho Budějická nebo Lideč.
Gajdma napsal:V reálu tak jezdí,....