Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

No, ja mam radsi, kdyz si stahnu .zip nebo .rar, a to ze dvou duvodu... Tyto soubory totiz rozbalite, i kdyz sedite u pocitace, na kterem nesmite nic instalovat (nemate administratorska opravneni v operacnim systemu), a navic je to mnohem bezpecnejsi, nez .exe soubory. Ty jsou totiz potencialnimi nosici pocitacovych viru. Nekteri e-mailovi poskytovatele uz ani nedovoluji posilat .exe soubory jako prilohu e-mailu. Timto prispevkem se nechci nikoho dotknout, ale osobne koukam na kazdy .exe soubor s krajnim podezrenim...

Pro Stavitelxx.Omlouvám se,tak jsem to myslel,že nemáte rád polské tratě.

Stavitelxx napsal:
Autoři tratě Bratislava-Štúrovo mi slíbili videa do Budapeště + nějaké další materiály, mapy jsou na internetu, sklony si zajedu změřit hodinkama, takže nevidím žádný problém:D
Ony tam jsou vůbec nějaké sklony? :D Teda myslím na ŽSR 130.

dasik napsal:
No, ja mam radsi, kdyz si stahnu .zip nebo .rar, a to ze dvou duvodu... Tyto soubory totiz rozbalite, i kdyz sedite u pocitace, na kterem nesmite nic instalovat (nemate administratorska opravneni v operacnim systemu), a navic je to mnohem bezpecnejsi, nez .exe soubory. Ty jsou totiz potencialnimi nosici pocitacovych viru. Nekteri e-mailovi poskytovatele uz ani nedovoluji posilat .exe soubory jako prilohu e-mailu. Timto prispevkem se nechci nikoho dotknout, ale osobne koukam na kazdy .exe soubor s krajnim podezrenim...
Je to opravdu lepší a bezpečnější, když si to stáhnu v zipu nebo raru.Podle mého názoru je to i jednoduší nainstalovat.Každý má názor jiný.Já mám takový.

Musa napsal:
Čop tam přece není,je tam jen Čierna nad Tisou a Čop ne,jen koleje dál.
Čop tam opravdu není.Dnes jsem se tam kouknul a můžu to potvrdit :wink:

Stavitelxx napsal:
Já řekl, že nemám rád Polské tratě, ne že nemám rád Poláky.
Zwardoń jsem nepočítal, protože je to hned na Polské hranici, takže teda 5 států, zatím 4, ale Budapešť je v plánu. Autoři tratě Bratislava-Štúrovo mi slíbili videa do Budapeště + nějaké další materiály, mapy jsou na internetu, sklony si zajedu změřit hodinkama, takže nevidím žádný problém:D
Jo je tu akorát jeden problém, dodělat trať z Púchova do Bratislavy, pak se může stavět dále na Budapešť. Ale nejdříve je třeba dodělat Prahu. A Vídeň. Takže ta Budapešť zase tak brzo nebude :D

Jenže ono,ještě jsem teda neviděl nějakou jízdu z Prahy do Budapeště odklonem přes Ostravu-Žilinu-Púchov do Blávy a dál na Budapešť.Když už ses rozhodl pro Budapešť tak propoj Česká Třebová-Svitavy-Brno-Břeclav-Kúty-Bláva.Pak pokračuj na Budapešť.Anebo aspoň Břeclav-kúty-Bláva.Pokud máš ale už Wien,tak by se mi více líbila Warszava.Už jen díky tomu že by se mohlo jezdi s Poloniou,Sobieskim,Chopinem ale i s Prahou,Vltavou a možná ještě s nějakými skoro v celé délce.Takhlen budeš muset jen vše na vícekrát co se týká do Budapeště.Pokud Budapešť tak propoj aspoň Břeclav-Kúty-Bláva.Aby se dalo jezdit z Bohumína Moravií.A co se týká Budapešti tak za měsíc buď 18. nebo 25. dubna jedu točit Šturovo-Szob-Vác-Budapešť Keleti pu. tam a zpět.Takže se můžem dohodnout a pak ti to dát.V létě zase pojedu Budapešť Keleti pu.-Tatabanya-Gyor-Wien West BF. tam a zpět.S pozdravem Lukáš

KimiR napsal:
... Když už ses rozhodl pro Budapešť tak propoj ...
Budapešť sa jazdila aj takto: Budapes Keleti P.U. - Štúrovo - Galanta - Leopoldov - Žilina - Čadca a včil neviem či Zwardoň alebo až Bohumín ... To je napríklad vhodná trasa pre niekdajší Bathory Expres.
Takisto možno z Budapešti cez BA ( cez Rajku alebo cez Šturovo ), Břeclav, Přerov a Bohumín ... Možností je moc, len zas sme u toho, že nápady sú, len robiť nemá kto, i keď u Martina StavitelaXX to zas neplatí, ten robí viac než dosť ...

Berlin sem Vladivostok tam. Stavění tratí je vlastně jednoduché. Ach jo. Proč jen mě to tak dlouho trvá a takové plány bych viděl reálné tak do deseti let každodenní práce.

A nebo třeba Bratislava - Vídeň ( přes Marchegg nebo Kitsee ), ale to už se dostáváme do roviny spekulaci. Stavitelxx ví nejlíp sám co chce a co nechce stavět, tak ho nerušme blbostma a třeba nás překvapí něčím úplně jinými ( ten Vladivostok je výzva :D ).

Vladivostok je výzva,ale nebylo by to úplně reálné pro jízdu třeba z Prahy až do Vladivostoku,protože nesmíme zapomenou na jiný rozchod kolejí.Nebylo by to ono.

Tady opět někdo zapomíná, KimiRe, že MSTS je HRA! Když budu chtít, tak si můžu jet třeba panťákem z Budišova nad Budišovkou do Prahy, tam to otočit a valit nonstop do Košic, pojmenuju si ho SC 007 BUDISOVSKY EXPRES a pojedu podle pendolínových rychlostníku. :D
To bude jízda, a co se stane, zavře mě snad za to někdo?
Je to věc každého z nás, čím, kde a jak pojede. Jestli chceš přesnou reálnou jízdu z Prahy do Budapeště přes Brno, tak na Trati 321 to nepůjde, budeš si muset koupit jízdenku a sednou do skutečného vlaku.:wink:

Dobrý den, objevil jsem problém v úseku Střeň - Štěpánov. Na poslední předvěsti před vjezdovým návěstidlem do Štěpánova svítila návěst stůj, jí předcházela návěst volno a návěstní opakovač ukazoval rovněž volno i 15 metrů před stůj. Pokračoval jsem dále v jízdě, a na vjezdovém návěstidle do Štepánova rovněž stůj, opakovač ukazoval volno. Jednalo se o volnou jízdu.

KimiR napsal:
Jenže ono,ještě jsem teda neviděl nějakou jízdu z Prahy do Budapeště odklonem přes Ostravu-Žilinu-Púchov do Blávy a dál na Budapešť.Když už ses rozhodl pro Budapešť tak propoj Česká Třebová-Svitavy-Brno-Břeclav-Kúty-Bláva.Pak pokračuj na Budapešť.Anebo aspoň Břeclav-kúty-Bláva.Pokud máš ale už Wien,tak by se mi více líbila Warszava.Už jen díky tomu že by se mohlo jezdi s Poloniou,Sobieskim,Chopinem ale i s Prahou,Vltavou a možná ještě s nějakými skoro v celé délce.Takhlen budeš muset jen vše na vícekrát co se týká do Budapeště.Pokud Budapešť tak propoj aspoň Břeclav-Kúty-Bláva.Aby se dalo jezdit z Bohumína Moravií.A co se týká Budapešti tak za měsíc buď 18. nebo 25. dubna jedu točit Šturovo-Szob-Vác-Budapešť Keleti pu. tam a zpět.Takže se můžem dohodnout a pak ti to dát.V létě zase pojedu Budapešť Keleti pu.-Tatabanya-Gyor-Wien West BF. tam a zpět.S pozdravem Lukáš
KimiR: Mýlíš se , jezdí přímý vlak Budapest-Praha a to R 470 Amicus a to ještě v tomto GVD.Jezdí v trase Budapest-Györ-Rajka-Blava-Břeclav-Otrokovice-Přerov-ČT-Kolín-Praha.
Tedy pokud by se spojily Kúty a Blava a to je i v plánu, takže se to bude dát projet.Jinak já třeba pamatuju R "Warszavia" a ten jezdil i přes Trenčín-Žilina-Český Těšín-Petrovice-Warszava z Blavy nebo dokonce z Budapešti, to teď přesně nevím.
Jen tak mimochodem,když si takový detailista,tak v Břeclavi se u Moravii mění lokomotiva, a končí v Blavě.Devín je výhodnější tím, že se¨u něho mašina nemění, takže tam bys projel celou trasu.Nejsem takový, že bych jezdil po koridoru 810, ale je mi jedno třebas jestli jedu 363 nebo 163 či 242.Na trakci mi záleží, ale ostatní už je mi jedno.

Gajdma napsal:
KimiR napsal:
KimiR: Mýlíš se , jezdí přímý vlak Budapest-Praha a to R 470 Amicus a to ještě v tomto GVD.Jezdí v trase Budapest-Györ-Rajka-Blava-Břeclav-Otrokovice-Přerov-ČT-Kolín-Praha.
Tedy pokud by se spojily Kúty a Blava a to je i v plánu, takže se to bude dát projet.Jinak já třeba pamatuju R "Warszavia" a ten jezdil i přes Trenčín-Žilina-Český Těšín-Petrovice-Warszava z Blavy nebo dokonce z Budapešti, to teď přesně nevím.
Jen tak mimochodem,když si takový detailista,tak v Břeclavi se u Moravii mění lokomotiva, a končí v Blavě.Devín je výhodnější tím, že se¨u něho mašina nemění, takže tam bys projel celou trasu.Nejsem takový, že bych jezdil po koridoru 810, ale je mi jedno třebas jestli jedu 363 nebo 163 či 242.Na trakci mi záleží, ale ostatní už je mi jedno.

Teď se pro změnu mýlíš ty R 470/471 Amicus bude jezdit do Budapešti od 29.května do 29.října.Zatím začíná a končí v Břeclavi.Teď pokračují z Amicuse dál do Budapeště 3 vozy a to CFR Wlabmee61,ČD Wlabmee61 a jedno čeké Béčko.Ještě k tomu na Metropolu kterej jezdí přes Brno a Svitavy.A navíc tu myslím i padlo že Břeclav-Kúty-Bláva nepujde propojit ale za to půjde propojit Hranice n. Moravě-Val. Mez.-Horní Lideč-Púchov.Lukáš

Omlouvám se za omyl.Toho jsem si nevšiml.A co taky, Idos je nanic.Nemoh jsem si vzpomenout, který vlak to je.A podíval jsem se do idosu, je prostě nespolehlivý, podle něho výlety neplánuju.Knižní JŘ nebo sešiťák nejlépe je nejpřesnější.

KimiR:Vzpomím si,že Stavitelxx psal,že bude předělávat úsek Leopoldov - Bratislava.Nejsem si jistý,jestli to byl zrovna Leopoldov,ale psal to.Takže úsek Kúty - Bratislava je v plánu asi tak,jako Val.Mez. - Púchov.

Řešíte hovadiny, zase mnoho příspěvků balastu. Kdybyste radši dělali něco do MSTS.

Musa: Přesně tak!:wink:

klimi: Přesně tak!:wink:

jerabekr: Vjezdové návěstidlo a poslední autoblok před Štěpánovem jsou nějaké začarované, někdy na nich svítí návěst volno, někdy stůj a dá se projet, dělají si co chtějí, i když v editoru vypadají v pořádku, žádnou chybu jsem u nich nenašel.
Takže jsem je odstranil, umístil nové a už to funguje, oprava bude v akt 17.

Martin

Nazdar.
Ked si nastavim zimu a noc, tak v Kosiciach vyskakuje okno, ze sa nedaju nacitat nejake subory zo zlozky night, v Kysaku zo zlozky snow. Taktiez na moste nad Ruzinskou piehradou sa nezobrazuju piliere mosta (aj k tomu vyskakuje okno). Ked na tych vsetkych oknach stlacim "pokracovat", tak to ide dalej ale bez tych objektov a hlavne to prerusuje aktivity. Je tato chyba v ramci normy alebo to mam cele preinstalovat? Alebo si radsej objednat najnovsie DVD od Martina so vsetkymi aktualizaciami (mam DVD s 9. akt. a ostatne pridavam dodatocne).

Este sa chcem spytat Martina, ze na mapke Ceskoslovenska s vyznacenymi tratami a s planovanymi tratami som zistil, ze do buducich planov nie je zahrnuty usek Kysak-PO-BJ, ku ktorym som dodal vsetky mozne podklady, ktore som vedel. Chapem, ze je toho vela co stavat aj tak, ale tento usek nie je zahrnuty ani len v planoch do buducna.

Diki

milan.luxembursky napsal:
Nazdar.
Ked si nastavim zimu a noc, tak v Kosiciach vyskakuje okno, ze sa nedaju nacitat nejake subory zo zlozky night, v Kysaku zo zlozky snow. Taktiez na moste nad Ruzinskou piehradou sa nezobrazuju piliere mosta (aj k tomu vyskakuje okno). Ked na tych vsetkych oknach stlacim "pokracovat", tak to ide dalej ale bez tych objektov a hlavne to prerusuje aktivity.

Je to zlým nastavením .sd súborov o ktorých tu už Martin pár strán dozadu písal, a napísal, že v ďalšej aktualizácii to už bude opravené, ale ak chceš tak zatiaľ si chýbajúce textúry môžeš skopírovať zo zložky Textures do zložky Textures/Snow a Textures/Night ;-)

O těchto chybějících texturách už tu byly diskuze.I já sám jsem zde vypisoval chybějící textury z míst,které jsi právě vyspal.Stavitelxx říkal,že tyhle chybějící textury doplní do další aktualizace.

A ještě,to Kysak-PO-BJ je .....Kysak-Prešov-Bardějov?Jooo to je hezká trať ;)

Trať Kysak - Bardějov, České Budějovice - Strakonice a Zvolen - Filakovo jsou v plánu, ale v hodně vzdáleném plánu, proto je zatím nebudu zakreslovat ani do mapy (po akt 17). Teď jsou na prvním místě důležité tratě jako je Břeclav - Vídeň, Praha, Praha - Plzeň, Púchov - Bratislava - Budapešť, Hranice - ValMez - Púchov, Přerov - Brno - Břeclav atd........

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře