Trať ČD 180 by Pavel14

Pavel14

Cestující
Zdravím všechny příznivce msts,stavim trať Domažlice-Plzeň-Praha.Mam úsek Domažlice-Plzeň,Plzen hl.n.-Koterov,Plzeň-Kozolupy (všechno zatim kolejově)

RE: Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Pavel14 napsal:
Zdravím všechny příznivce msts,stavim trať Domažlice-Plzeň-Praha.Mam úsek Domažlice-Plzeň,Plzen hl.n.-Koterov,Plzeň-Kozolupy (všechno zatim kolejově)
To je sice pěkné, seberealizaci se meze nekladou, ale není zbytečné stavět trať, která už v MSTS je???

Pokud ho to baví tak proč ne, tratě z Prahy do Olomouce máme taky 2. Ale za tratě Cheb - Plzeň - Praha bych se přimlouval i já Jen tak mimochodem, nemáte náhodou někdo info o projektu pana Šimrala? Už dlouho se tu o projektu Sokolovsko nepsalo:?:

Naposled editoval moderátor:

A co se dohodnout se Šnekem. On už tu jednou nabízel trať k dodělání do Prahy. Teda pokud nestavíš dle GPS.

alcapone napsal:
A co se dohodnout se Šnekem. On už tu jednou nabízel trať k dodělání do Prahy. Teda pokud nestavíš dle GPS.

stavim podle fotomap

Dneska sem začal pokládku kolejí v úseku Domažlice - Klatovy.
hledam nějakýho modeláře,který by vymodeloval budovu Domažlic.foto mam

Ono to funguje trochu jinak. Na přání nikdo nic opravdu nepostaví. Já když jsem postavil prvních 160km, tak jsem vůbec nepočítal s tím, že budu mít nějaké originál nádraží. Až jsem teprve ukázal svou práci, modeláři se ozvali sami.
Takže doporučuji nejprve odvést nějaký finál a určitě se někdo najde.
Jinak, stavět jen podle fotomap, to není to pravé ořechové. Sice jejich zkreslení jsou v MSTS zanedbatelná, ale například sklony, to chce dělat přesně. (ne úplně přesné hodnoty, ale změny rovina-stoupání-klesání) Fírové, co na konkrétní trati jezdili jsou na to velmi citliví. Já v mých začátcích jsem drobné sklonové změny ignoroval, hlavně v rovinatých úsecích (ono se pak staví rychleji), ale současně toho lituji.
Jen pro informaci, stavět podle přesných nebo přibližných podkladů dá stejně práce. (pokud nestavím vše v jedné rovině)

Samozřejmě jsem pro.Trať Plzeň Domažlice je už přece jen hodně vousatá a každá nová verze bude dobrá.A taky samozřejmě nabízím autorovi veškerou pomoc při stavění,přece jen ty tratě znám hodně podrobně a naopak úsek Domažlice-Klatovy při odklonových rychlících je jeden z nejkrásnějších zážitků.Přece jen se tam ještě nevytratila ta romantika starých šumavských lokálek s ještě mechanickými návěstidly.( a s ještě pořád zaskakujícími 831.)

je to opravdu krásná trať, jezdil jsem tuda několikrát.ohhledně stavění tratě bych potřeboval nějaký viea z tratí tak kdyžby někdo něco měl tak ať napíše.

Pavel14 napsal:
je to opravdu krásná trať, jezdil jsem tuda několikrát.ohhledně stavění tratě bych potřeboval nějaký viea z tratí tak kdyžby někdo něco měl tak ať napíše.
Sežeň si kameru, lokomotivu ti zařídím.

práce jsou pozastaveny protože se mi seká editor a nevim proč tak kdyby někdo věděl co s tím tak ať se ozve

Editor se jen tak neseká můžeš mi poslat popis nebo screen problémového místa? Máš někde asi příliš polygonů nebo objektů...

Pavel14 napsal:
práce jsou pozastaveny protože se mi seká editor a nevim proč tak kdyby někdo věděl co s tím tak ať se ozve

Je to jen o trpělivosti, nic víc. Já když jsem osazoval objekty v přeplněné Praze, tak mi editor doslova plaval. Jó stavění tratí, to je boj. Nesmíš prohrávat první větší bitvu, ale víc se snažit.

Jasně trpělivost,trpělivost a zas trpělivost.Na 180 to bylo nesčíslněkrát.Na 183 už jsem přece jen něco věděl o zákeřnostech MSTS,tak to šlo.Kdyby jsi cokoliv potřeboval,ozvi se mi SZ.Zajímalo by mě zpracování Plzně.( Přece jen jsem tam byl přes 17 let jako doma ).

no mě se seká celej editor jak editor trati tak aktivit.v editoru aktivit se mi zobrazí černá obrazovka načte se trať a vykresluje se v tom.a ohledně tý Plzně tak sem to dělal přesně podle plánku.chybí mi seřaďovací nádraží a lobzy jinak komplet.až to zprovoznim tak sem dam nějaký obrázky

tek sem to zprovoznil a práce na trati pokračují

už jsem v Janovicích nad Úhlavou a pokračuji dále na Klatovy.nevíte někdo jak udělat obrázek z editoru aktivit?

Udělej raději obrázek z editoru tratí. Dělá se úplně stejně, jako každý jiný. Na klávesnici Print a ctrl-v například do malování. Nebo jej editovat a zmenšit ze složky TS

jo díky.už sem v Klatovech
tady jsou slibované obrázky na adrese www.trat-170.wbs.cz

aby jste byly v obraze tak tady je co všechno je v plánu:

CD-170 Praha - Plzeň - Cheb - Schirding
CD-173 Rokycany - Nezvěstice
CD-180 Plzeň - Furt im Wald
CD-183 Plzeň - Klatovy
CD-185 Domažlice - Klatovy
CD-190 Plzeň - České Velenice