Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Pavel14 napsal:je mi 16 a už to vim docela dost o vlacích.nedávno sem si kvůli msts kupoval nový počítač.hodně mě to baví,stavět.
Naprostý souhlas. Nemám z toho dobrý pocit, když se občas dozvím na Fóru či v soukromé poště, že tomu a tomu dala manželka ultimátum "buď mašiky nebo já", popřípadě jej opustila dívka a podobně. A tudíž již nemůže spolupracovat, i když by rád. Já a Zbyněk už máme přes padesát, u nás zpravidla platí "kdo si hraje, nezlobí". Ale vy mladší, buďte skromnější v předsevzetí a hleďte si těch bab i jiných oblastí života. Bude sice méně postaveno méně kilometrů, ale ..... jde přece o vaši radost z tohoto koníčka a ze života vůbec. Ne o kilometry v MSTS.Zbyněk Šemora napsal:Pro důchodce ideální motivace, ale pro mladé....jsou lepší způsoby jak trávit veškerý volný čas. Jinými slovy, někdy méně je více. .....
Pavel14 napsal:chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky
Já terén generuju podle skutečnosti a stavím trať podle GPS. Přesně to na sebe sedí a kopce vypadají podle skutečnosti, dají se dokonce i poznat podle siluety. A hlavně už mám pak za sebou tu pakárnu se zvedáním terénu a tvarováním kopců.Pavel14 napsal:chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky
mikulda napsal:Já terén generuju podle skutečnosti a stavím trať podle GPS. Přesně to na sebe sedí a kopce vypadají podle skutečnosti, dají se dokonce i poznat podle siluety. A hlavně už mám pak za sebou tu pakárnu se zvedáním terénu a tvarováním kopců.Pavel14 napsal:chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky
Návod je zde.
A teď máš dva různé názory, tak si vyber![]()
A opravdu to sranda je. První vygenerování je složitější, než to pochopíš, ale pak, když si to zopákněš, tak terén je vygenerován za pár minut dle rychlosti PC. Je to opravdu ulechčení práce. I když není to na 100%. Musíš někde ty kosmetické drobnosti udělat.Šnek napsal:mikulda napsal:Já terén generuju podle skutečnosti a stavím trať podle GPS. Přesně to na sebe sedí a kopce vypadají podle skutečnosti, dají se dokonce i poznat podle siluety. A hlavně už mám pak za sebou tu pakárnu se zvedáním terénu a tvarováním kopců.Pavel14 napsal:chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky
Návod je zde.
A teď máš dva různé názory, tak si vyber![]()
Takhle se to zdá jako sranda.
Pavel14 napsal:chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky
Tak promiň, že jsme ti odpověděli.Pavel14 napsal:k čemu mi je nějaký generování terénu když mi to vyšlo že bych musel trať zvíšit o 208 metrů.