Trať ČD 180 by Pavel14

RE: Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

Pro důchodce ideální motivace, ale pro mladé....jsou lepší způsoby jak trávit veškerý volný čas.
Jinými slovy, někdy méně je více.
Já si svého času dělal výčitky, že jsem adresář své trati nazval Breclav - Praha. Nevěřil jsem tomu, že je možné tak dlouhou trať postavit a hledal způsob, jak název adresáře uskromnit. Zázraky se někdy dějí, ale je za tím hodně trpělivosti a odříkání. Jen pro info, o čem jsou takové plány. Ale možná se rodí nový vytrvalý stavitel. Necháme se překvapit.

je mi 16 a už to vim docela dost o vlacích.nedávno sem si kvůli hram kupoval nový počítač.

Pavel14 napsal:
je mi 16 a už to vim docela dost o vlacích.nedávno sem si kvůli msts kupoval nový počítač.hodně mě to baví,stavět.

Jooo pokládat koleje to je paráda ale počkej až příjde krajina...

Přesně tak,plány jsem měl taky veliký,ale rodina to vše změnila.No nic držím palce.Asi nejhorší na tom všem je,že trať Plzeň Cheb se koridoruje,takže vypadá zase úplně jinak než dřív a to samé čeká trať Plzeň-Praha.I když úsek Beroun-Praha Smíchov bude zachovaný pro regionální a nákladní dopravu a patří mezi nejhezčí.

A nebylo by lepší, pokud už na stavění nemáš čas, aby Pavel14 pokračoval v Tvé práci? Je pravda, nejprve je třeba každého otestovat, jestli na to má. Obecně by měl pokračovatel být větší pečlivka než původní autor. Říkal jsi, že jsi měl nějaký problém s rozbitou databází z Plzně do Prahy. Poškozené místo se dá obejít a zbytky kolejí se opticky smažou ve world nebo zasypou zeminou.

Zbyněk Šemora napsal:
Pro důchodce ideální motivace, ale pro mladé....jsou lepší způsoby jak trávit veškerý volný čas. Jinými slovy, někdy méně je více. .....
Naprostý souhlas. Nemám z toho dobrý pocit, když se občas dozvím na Fóru či v soukromé poště, že tomu a tomu dala manželka ultimátum "buď mašiky nebo já", popřípadě jej opustila dívka a podobně. A tudíž již nemůže spolupracovat, i když by rád. Já a Zbyněk už máme přes padesát, u nás zpravidla platí "kdo si hraje, nezlobí". Ale vy mladší, buďte skromnější v předsevzetí a hleďte si těch bab i jiných oblastí života. Bude sice méně postaveno méně kilometrů, ale ..... jde přece o vaši radost z tohoto koníčka a ze života vůbec. Ne o kilometry v MSTS.

PS: Neberte to prosím teď nikdo ve zlém, ale raději bychom četli, že 50 km tratě je již hotovo na 90 procent, podívali na nějaké screeny, než četli plány na příští dvě pětiletky. Když projdete Fórum za všechny ty roky, tak kdyby všechna předsevzetí byla splněna, tak už bychom měli postaveny skoro všechny významnější tratě republiky.

Já jsem samozřejmě pro,jsem ochotný předat práci dál někomu zručnému.Co se týče stavění mým velmi skromným plánem by bylo si postavit Rybník Lipno,jen těch pár kilometrů.Takovou malou pohodovou lokálku.

chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky

Pavel14 napsal:
chtěl bych se zeptat stavitelů tratí ohledně terenu.jestli děláte terén ručně nebo přes route extractor( reálný terén ).předem díky

Je to na každém staviteli ale osobně dělám terén ručně. Zkoušel jsem si ho nechat i vygenerovat ale orientovat se potom v terénu je někdy problém. Navíc by ses musel kolejově přesně trefovat do terénu a to taky není jednoduché. Dělat terén ručně je sice složitější ale uděláš si ho přesně jak potřebuješ. Toť můj názor.

Pavel14 napsal:
Já terén generuju podle skutečnosti a stavím trať podle GPS. Přesně to na sebe sedí a kopce vypadají podle skutečnosti, dají se dokonce i poznat podle siluety. A hlavně už mám pak za sebou tu pakárnu se zvedáním terénu a tvarováním kopců.
Návod je zde.
A teď máš dva různé názory, tak si vyber :)

no jo no já už mam nějakej úsek postavenej a když sem si hi nechal vygenerovat terén tak mi vyšlo že bych musel trať zvýšit o 208m.

Protože stavím fiktivní tratě, dělám terém ručně. Při troše cviku to jde v rovinatém a pahorkatinovém terénu docela dobře a rychle, hory jsou už horší. Ale ty jsou na stavbu náročnější i ve vygenerovaném terénu. A tratě stavím tak, aby byla krajina hezká a příjemná při pohledu z kabiny lokomotivy, nikoli z vrtulníku. Pak stačí mít vygenerované území o šíři jednoho čtverce. Což zase šetří MB.

nevíte někdo jestli se v tom generování terénu dá změnit výška?

Pokud už máš položeny koleje tak terén vygeneruješ dost těžko... Vygeneruješ ale můžeš začít stavět znova.

mikulda napsal:
Pavel14 napsal:
Já terén generuju podle skutečnosti a stavím trať podle GPS. Přesně to na sebe sedí a kopce vypadají podle skutečnosti, dají se dokonce i poznat podle siluety. A hlavně už mám pak za sebou tu pakárnu se zvedáním terénu a tvarováním kopců.
Návod je zde.

Takhle se to zdá jako sranda.

[split] Trať ČD 180 Plzeň - Furth im Wald

jaká sranda?začínam stavět úsek Klatovy - Horažďovice.screeny z trati bych skusil stihnout ještě dneska.

Šnek napsal:
mikulda napsal:
Pavel14 napsal:
Návod je zde.

Takhle se to zdá jako sranda.
A opravdu to sranda je. První vygenerování je složitější, než to pochopíš, ale pak, když si to zopákněš, tak terén je vygenerován za pár minut dle rychlosti PC. Je to opravdu ulechčení práce. I když není to na 100%. Musíš někde ty kosmetické drobnosti udělat.

k čemu mi je nějaký generování terénu když mi to vyšlo že bych musel trať zvíšit o 208 metrů.

Naposled editoval moderátor:

Pavel14 napsal:
Pavel14 napsal:
k čemu mi je nějaký generování terénu když mi to vyšlo že bych musel trať zvíšit o 208 metrů.
Tak promiň, že jsme ti odpověděli.
A jinak ti nic nebrání začít znova. Já kdybych začínal teď znovu, postavil bych to úplně jinak. Ale tím si projde každý stavitel sám.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře