Trať ČD 180 by Pavel14

VáclavS napsal:
Pavle, natáhni koleje do Berouna a bude se přestupovat.

já už je mam v Berouně,skončil jsem prvníma vyhýbkama na seřaďovacim.
zítrat mam v plánu dokončit úsek Plzeň - Klatovy.

vzhledem k tomu že už nějací uživatele si stáhli moji trať.tak aby to nebylo líto ostatnim tak tady je adresa http://www.uloz.to/879489/trat-170.rar a update http://www.uloz.to/881742/train-simulator.rar .je to jenom tak na projížďku místama už jsou návěstidla,atd.do vánoc chystam aktualizaci s těmito úseky Praha - Plzeň - Furt im Wald a Plzeň - Klatovy - Domažlice.

Pavel14 napsal:
vzhledem k tomu že už nějací uživatele si stáhli moji trať.tak aby to nebylo líto ostatnim tak tady je adresa http://www.uloz.to/879489/trat-170.rar ...
Nepřipadá mi to jako dobrý nápad, když se sbalí do jediného souboru 0,5GB. Jednak díky přenosu může dojít k poškození a druhak se tak veliký archiv špatně rozbaluje. Na PC s RAM 512MB až 1GB se dokonce rozbalení nemusí povést vůbec při nedobré konstalaci swapu.
Rozumnější je to rozdělit na více dílčích částí.

bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
vzhledem k tomu že už nějací uživatele si stáhli moji trať.tak aby to nebylo líto ostatnim tak tady je adresa http://www.uloz.to/879489/trat-170.rar ...
Nepřipadá mi to jako dobrý nápad, když se sbalí do jediného souboru 0,5GB. Jednak díky přenosu může dojít k poškození a druhak se tak veliký archiv špatně rozbaluje. Na PC s RAM 512MB až 1GB se dokonce rozbalení nemusí povést vůbec při nedobré konstalaci swapu.
Rozumnější je to rozdělit na více dílčích částí.

mě si nikdo zatim nestěžoval že by se mu to nestáhlo nebo nerozbalilo

Pavel14 napsal:
Zatím... . Kolik těch zatím bylo ? To přijde. ...
I ten Zbyněk si už dal říct a balí to na menší, ač byl tvrdošíjně dlouho pevný ve stejném názoru, že to problémy nedělá.
Stačilo pár DVD pro někoho nerozbalitelných a změnil technologii.
Nic ve zlém, je to jen zkušenost. :salut:

bob57_cz napsal:
Pavel14 napsal:
Zatím... . Kolik těch zatím bylo ? To přijde. ...
I ten Zbyněk si už dal říct a balí to na menší, ač byl tvrdošíjně dlouho pevný ve stejném názoru, že to problémy nedělá.
Stačilo pár DVD pro někoho nerozbalitelných a změnil technologii.
Nic ve zlém, je to jen zkušenost. :salut:

no tak jo,já rád uvítam nějakou radu

Je to svatá pravda. Já mám instalačku na DVD rozdělenou po 200mb a už nebyl žádný problém. Ale co se týká umístění na web, tam bych soubory udělal ještě menší. Kdysi Karel umístil na MSTS Sinus update trainsetu 250mb a shodilo mu to server. Proto další aktualizaci také rozdělím alespoň na pět i víc dílů.
Hold když je člověk samouk a jeden radí tak, druhý úplně opačně, to je těžké si vybrat. Bob57 to ale odůvodnil dobře. Když jsem začínal, tak moje soubory k instalaci nebyly tak veliké, ale vždy jeden až dva ze sta uživatelů měli problém. Vyřešil to pokaždé jiný počítač. Ale zřejmě to nebylo mechanikou, ale z důvodu, jak psal Bob57.

Ale vrtá mi hlavou, kde se vzalo těch 500 Mb, když na screenech jsou pouze koleje. Kolik to proboha bude s krajinou, vegetací a se všemi objekty?

JiříkTK napsal:
Ale vrtá mi hlavou, kde se vzalo těch 500 Mb, když na screenech jsou pouze koleje. Kolik to proboha bude s krajinou, vegetací a se všemi objekty?

Jestli on tam Pavel nemá naházené objekty z jiných tratí. Třeba ještě nepoužité ale naházené v Shapes a Textures.

Hynďa napsal:
JiříkTK napsal:

Jestli on tam Pavel nemá naházené objekty z jiných tratí. Třeba ještě nepoužité ale naházené v Shapes a Textures.

mam tam objekty z jiných tratí.ale zase nebudou mít update tolik mega navíc

Pavel14 napsal:
...do vánoc chystam aktualizaci s těmito úseky Praha - Plzeň - Furt im Wald a Plzeň - Klatovy - Domažlice.

Tak to budou 2 verse tratě 171, ale to nevadí. Pavel bude jistě stavět současnou a já stavím v rámci tratě 120 tuto trať ve versi roku 1995 (Zbyněk si připomene Berouny:)).

VáclavS napsal:
Pavel14 napsal:
...do vánoc chystam aktualizaci s těmito úseky Praha - Plzeň - Furt im Wald a Plzeň - Klatovy - Domažlice.

Tak to budou 2 verse tratě 171, ale to nevadí. Pavel bude jistě stavět současnou a já stavím v rámci tratě 120 tuto trať ve versi roku 1995 (Zbyněk si připomene Berouny:)).
Ahoj,
jen takový malý dotaz:
Co se na trati od roku 1995 do současnosti tak zásadního změnilo?

Právě docela dost. Zmizely všechny přejezdy vzor SSSR (bylo jich původně 7) zvyšovala se traťová rychlost v Radotíně z 90 na 100 a u Hradla Korno z 70 na 100, V Radotíně vyměnily návěstidla ze SSSR na ADŽ (některá), Z Berouna zmizely indikátory K a Z, již se neobjevují řady 141 a 181 na nákladech, plzeňská esa nezajíždějí s osobáky až na Smíchov, bobiny již netahají patra do Řevnic či do Karlštejna, již nejezdí EC Albert Einstein, EC Karlštejn, IC Franz Kafka, Cassovii zkrátily do Prahy a Excelsior nejezdil přes Ústí, ale přes Plzeň. Od nového GVD přestane jezdit Otava a zrušily R 352/3 do Frankfurtu. Tolik stručně co se změnilo.

VáclavS napsal:
... již se neobjevují řady 141 a 181 na nákladech, plzeňská esa nezajíždějí s osobáky až na Smíchov, bobiny již netahají patra do Řevnic či do Karlštejna, již nejezdí EC Albert Einstein, EC Karlštejn, IC Franz Kafka, Cassovii zkrátily do Prahy a Excelsior nejezdil přes Ústí, ale přes Plzeň. Od nového GVD přestane jezdit Otava a zrušily R 352/3 do Frankfurtu. Tolik stručně co se změnilo.

Já bych řek že Tom Kanka spíš chtěl slyšet co se změnilo na trati a ne co se změnilo v provozu. Nebo se pletu?

To máš v horní části příspěvku. Jo a ještě v Dobřichovicích vyměnily návěstidla vzor 65 za vzor 71. Srovnání:
270cd7424bff56eb1c198c5d8b973a28.jpg
648444d0ac16b52776719859041fb4b0.jpg

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
To máš v horní části příspěvku. Jo a ještě v Dobřichovicích vyměnily návěstidla vzor 65 za vzor 71. Srovnání:
270cd7424bff56eb1c198c5d8b973a28.jpg
648444d0ac16b52776719859041fb4b0.jpg

dobrý screeny.to jedete od Prahy nebo od Berouna.

Naposled editoval moderátor:
To je Pražské zhlaví. Na Berounském není dvojtá kolejová spojka, návěstidla jsou původní a je tam přejezd (pův SSSR, dnes ADŽ) .
PS: Duplicitní screen není třeba;).

Právě docela dost. ...zvyšovala se traťová rychlost v Radotíně z 90 na 100 a u Hradla Korno z 70 na 100, ...Tolik stručně co se změnilo.
Já jsem tam končil v 94 a Radotínem se projíždělo 100 a 90 bylo až za Radotínem na konci roviny před pravým obloukem směrem na Černošice. 70 neznám nikde na celé trati ze Smíchova do Berouna, nejméně bylo 80/85 za Z.Třebání, jinak vesměs všude bylo 90 s krátkými úseky 100, v Berouně 50.

Re Hynďa: Nepleteš se! :)
Re Václav S: Sorry, ale mě změna rychlosti na pár úsecích, výměna několika návěstidel a nahrazení necelé desítky přejezdů vzor SSSR (resp. mechanických závor se světelnými výstražníky ;) ) v porovnání s ostatními tratěmi v okolí Prahy jako až tak zásadní změna nepřipadá. :) Ale je to věc názoru a já Ti ten Tvůj neberu.

Back
Nahoře