Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Budeš modelovat?Pavel14 napsal:Zdravim všechny,chci se zeptat jestli někdo nemá výkresy nebo rozměry staniční budovy Domažlice.
mikulda napsal:Budeš modelovat?Pavel14 napsal:Zdravim všechny,chci se zeptat jestli někdo nemá výkresy nebo rozměry staniční budovy Domažlice.
Tak vyraž na nádraží s foťákem, nafoť si jí ze všech stran na textury a změř si pásmem nebo sviňákem (svinovací metr) nějaký rozměr (např. výšku dveří nebo šířku části budovy) a další rozměry získáš trojčlenkou.
A pokud jsi líný počítat jako já, tak pravítkem na monitoru a zoomem
Pokud je mi známo, drtivá většina modelářů budov postupuje takto.
Adnedz napsal:Změř si půdorys budovy na nějaké online mapě, třeba mapy.cz. Pak použij fantazii. Výšku budovy zkus odhadnout, třeba podle lidí na fotkách, podle výšky dveří, oken, nebo nějakého jiného objektu v záběru, podle kterého se dokážeš rozměrově orientovat. Nebo odhaduj podle proporcí budovy, jak asi je na tom výška ku šířce (třeba od nějakého tvarově výraznějšího orientačního bodu ke kraji budovy, co já vím) a porovnávej s tím, jak ti vypadá model. Jestli je budova z boku spíš širší než vyšší, nebo je to zhruba na stejno. Nebo si změř nějakou část v reálu a zbytek dopočítej. Třeba zjistíš, že dveře jsou vysoké dva a půl metru a zabírají zhruba pětinu výšky budovy. Pak víš, že výška budovy je zhruba 12,5 metru.
Však upravit se to dá vždycky. Já jsem měl při tvorbě Břeclavi taky problémy s výškou) Hlavně to prostě zkoušej, jinak se nenaučíš. Taky vím co jsem v Břeclavi udělal nedokonale a na co si u dalšího modelu dát pozor.
Zdeněk
Otevřeš fotku a buď odpočítáš obrazové body, nebo prostě plácneš pravítko na monitor, odměříš a dopočítáš trojčlenkou.Pavel14 napsal:Zkusim to,nafocený to mam,ale stejnak jak asi zjistim výšku,šířku a dílku pomocí pravítka a zoomu.To my vysvětli.
VáclavS napsal:Vynechat Beroun nevim nevim jestli byl dobrý nápad. Asi budeš muset šoupat se zbytkem trati 171.
VáclavS napsal:Koukl jsem na to pořádně a šoupat s kolejema by nemělo cenu. Máš tam rozdíl přes 4 kilometry. Beroun není zase tak dlouhý.
Zbyněk Šemora napsal:Usáma si objednal?
Stejně je sranda, za bývalého režimu stavět to co stavíme, to by byla minimálně vlastizrada.Škodovku vlastní Rusi? To bych v MSTS neriskoval .D
Co je na tom dneska tajnýho? Kdokoliv si už dneska může vygooglit skoro cokoliv. Navíc když už jsou snad schopní vás identifikovat pomocí fotky ze satelitu tak nějaká trať v MSTS je fakt trápit nemusí.alcapone napsal:Zbyněk Šemora napsal:Usáma si objednal?
Stejně je sranda, za bývalého režimu stavět to co stavíme, to by byla minimálně vlastizrada.Škodovku vlastní Rusi? To bych v MSTS neriskoval .D
A proč. Já postavil vlečku do skladu munice, které vlastní NATO v Týništi. Zatím si nikdo nestěžoval.