Aktivity matostav

Reakcie na aktivity

Ahoj, chcem sa Vas spytat ci uz niekto z Vas presiel niektoru aktivitu a ci mal s tym nejake problemy.

Tak jsem nainstaloval aktivitu EC Detvan. Vyměnil u ní mašinu za ČEZ a čekal co se stane ve Svinově a stolo se to, co psal Metostav. Psal, že odbrzdil a tak a chyba je u toho odbrždění a to zásadni osobní vagony se odbrzdí, ale loko ne. Je stále zabržděna. To by mě zajímalo kdo nám tu udělal chybu v ladění. Opravte to prosím někdo. Ja nemám šajn kam šáhnout. Skusím ještě jiný bin, ale výsledek bude určitě stejný.

alcapone napsal:
Tak jsem nainstaloval aktivitu EC Detvan. Vyměnil u ní mašinu za ČEZ a čekal co se stane ve Svinově a stolo se to, co psal Metostav. Psal, že odbrzdil a tak a chyba je u toho odbrždění a to zásadni osobní vagony se odbrzdí, ale loko ne. Je stále zabržděna. To by mě zajímalo kdo nám tu udělal chybu v ladění. Opravte to prosím někdo. Ja nemám šajn kam šáhnout. Skusím ještě jiný bin, ale výsledek bude určitě stejný.
Jaká je hodnota ( nemám ten .eng momentálně po ruce ) v parametru ?:
EngineBrakesControllerHasProportionalBrake ( 1/0 )
Pokud je 1, změnit na 0 a vyzkoušet, výsledek prosím sem.
( Kdysi to podobně zlobilo u 731. )

Je tam toto.
EngineBrakesControllerHasProportionalBrake ( 1 )
Skusím.
Tak bohužel, stelé zabržděná, ale pokud začnu s loko, tak se odbrzdí.

bob57_cz napsal:
Nějak tomu nerozumím, co znamená tohle: " ale pokud začnu s loko, tak se odbrzdí."
Pokud aktivita začíná s lokomotivou, tak se odbrzdí, nevím jak to ještě nejlépe napsat. Pokud na ní přestoupíš, tak se neodbrzdí jenom loko, ostatní co je za loko zapojené se odbrzdí.

alcapone napsal:
bob57_cz napsal:
Nějak tomu nerozumím, co znamená tohle: " ale pokud začnu s loko, tak se odbrzdí."
Pokud aktivita začíná s lokomotivou, tak se odbrzdí, nevím jak to ještě nejlépe napsat. Pokud na ní přestoupíš, tak se neodbrzdí jenom loko, ostatní co je za loko zapojené se odbrzdí.
Hmmm. Tak ještě zbývá změnit základní definice všech brzdičů na stav při startu "odbrzděno", což jsem já v laděních z mé dílny takto nastavoval vždy v rozporu s laděním ala TBP, kde to "správce trainsetu" vyžaduje a předělává na polohu brzdící.
Výsledek nejsem sto předem zaručit.
Ještě je možno zkusit něco s postupem přesedání:
Po spojení lokomotiv nepřestoupit ihned, ale nejprve zabrzdit průběžnou brzdu a povolit přídavnou, přestavit brzdič do neutrální polohy.
Teprve nyní přestoupit, zkusit krátké přibrzdění "na zkjoušku ovladatelnosti" a teprve po doběhu kompresorů odbrzdit.

Než jsem přestoupil, tak jsem na peršingu skoušel, zda se banán odbrzdí, ale bohužel ne. Už mě napadlo tam dát nastavení ze starého banánu. A je divné, že to blbne teď. Modely jsou už dlouho venku a do teď nic. Nebo nikdo neinformoval. Majitele, že nejde odbrzdit loko po přestupu z jiné loko.

Wagon ( cd_151019
Type ( Engine )
WagonShape ( "cd_151019.s" )
Size ( 3.10m 4.69m 16.48m )
comment ( z duvodu absence vyladeneho engu byl tento eng nouzove vytvoren kombinaci )
comment ( engu 350 002 a starsi verze 151 019 od Boba_57. Upravy spachal Radim HAMR )

[quote='alcapone]
Než jsem přestoupil, tak jsem na peršingu skoušel, zda se banán odbrzdí, ale bohužel ne. ...[/quote]
A co máš tedy v tom brzdiči ? ! 0.7 nebo 0.3 ?
Tenhle eng není ode mne ale kombinace od Radima s nastavením pro "standard" TBP ( viz již dříve/výše ).
Já si nastavení TBP zásadně přepisuji na svoje. Zatím jsem tu nezaznamenal tyhle povzdechy od těch pár lidí, co si to také přenastavují podle mého nebo nechali ode mne přenastavit.
Může to být třeba jen náhoda...

Pokud myslíš toto.
Brake_Train ( 0 1 0.1 0.7
NumNotches ( 5
Notch ( 0.0 0 TrainBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.3 0 TrainBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.5 0 TrainBrakesControllerApplyStart )
Notch ( 0.7 0 TrainBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 0.9 0 TrainBrakesControllerEmergencyStart )

Já jsem to sem zkopíroval, tak jak to je v engu a hlavně pro kontrolu, že upravím to co mám. Ale i po uprave, je loko stále zabržděná. Páka brzdy je v poloze "Jizda". Nechceš prosím Bobe_57 tu mašinu stáhnout podívat se prosím na to. Teda i s update trainsetu BP verze 7. Protože tam Zbyněk něco upravoval. Děkuji předem za všechny. Je špatný dát všem k dispozici model, který nefunguje. Doufám, že za to nemůže bin. Jenom přece v době vzniku modelu byla jiná verze něž je teď. Jedu na nejaktuálnějším binu.

alcapone napsal:
Je špatný dát všem k dispozici model, který nefunguje.
Ta mašina dříve ale jezdila normálně.
Je to jen a pouze tahle jediná, která takto zlobí nobo je jich více ?
Pro nalezení chyby je toho zapotřebí vědět trošku více - třeba tyhle mašiny zlobí (čísla) a tyhle nezlobí (čísla).

bob57_cz napsal:
alcapone napsal:
Je špatný dát všem k dispozici model, který nefunguje.
Ta mašina dříve ale jezdila normálně.
Je to jen a pouze tahle jediná, která takto zlobí nobo je jich více ?
Pro nalezení chyby je toho zapotřebí vědět trošku více - třeba tyhle mašiny zlobí (čísla) a tyhle nezlobí (čísla).
Zloběj všechny nové 150 a 151. Staré banány fungují bez problému. Novou gorilu jsem neskoušel. Když zapnu 3*F5 tak vidím jak se potrubí plní nebo vyprazdňuje, ale poslední hodnota, zřejmě tlak je stále stejný tedy 4400. Doufám, že jsem hodnotu napsal správně.

alcapone napsal:
Když zapnu 3*F5 tak vidím jak se potrubí plní nebo vyprazdňuje, ale poslední hodnota, zřejmě tlak je stále stejný tedy 4400. Doufám, že jsem hodnotu napsal správně.
Má to psanou brzdící váhu 44t, tak to bude okamžitá síla.
Kde je hranice mezi "staré" a "nové" ? Modely přišly v několika "vlnách" od více autorů/upravovatelů.

Ahoj,
konečně jsem se dostal k Tvé aktivitě EC 144. Musím říct, že je to perfektní zážitek a to jsem teprve v Olomouci. Jen tak dál ;). Držím palce v další práci.

Ahojte vsetci. Predbezne Vam oznamujem ze tvorim 2 aktivity pre novu aktualizaciu trate. Jedna sa o R 608 Spisan z Kosic do Ziliny a je v stadiu tetovania :rolleyes:
A chcel by som to tak ze vydam dve aktivitu jednu do Ziliny a druhu nazad. Len sa Vas chcem spytat ci chcete nazad ist R alebo IC alebo EC vlakom? Mozete tu pisat navrhy kym dotestujem aktivitu a nevrhnem sa na tvorbu aktivity na cestu do Kosic.
Jedna sa ale o aktivity uplne pohodove ziadne extra zapletky. Trafik tak akurat podla GVD, takze je dost miestami riedky lebo nam zrusili par vlakov :)
Tak sa zatial majte pekne

ahoj, tak já se hnedka hlásim o nějaký Rychlík pokud jde o štreku do Košic. At nemusíme pořád stát na každé zastávce, ale taky to musí trošku fičet ;)

Tak a je to v pytli. Doslo k chybe na HDD bolposkodeny a co to sa mi z neho podarilo zachranit ale nove aktivity co som tvoril su nenavratne prec. Chcel som vydat aktivity tento tyzden ale pretiahne sa to asi do buduceho lebo musim vsetko znova nainstalovat a potom sa mozem vrhnut na tvorbu aktivit :cry:

Back
Nahoře