Johnííkova dílna

JiříkTK napsal:
dem napsal:
Ibaze v tomto pripade je ten stary mazak taky isty amater zaciatocnik ako Johniik. Modelovat je nieco uplne ine ako repaintovat.
Souhlasím a rozumím, ale asi jsem to ne zcela jasně napsal. Jde o to, že když třeba já položím někomu či tady na Fóru naivní otázku týkající se oblasti MSTS, které vůbec nerozumím, bude se k ní přistupovat jinak, než kdyby to byl třetí příspěvek někoho zcela nového na Fóru.
Jirko, trocha nesúhlasím. Dem úplne jasne popísal problém, ktorý mal a na to sa dá reagovať a poradiť. Kedysi dávnejšie, keď napísal čosi v zmysle "urobil som kocku a teraz čo s ňou" som ho takisto poslal na patričné miesta.
Ak sa niekto opýta tak, aby bolo rozumieť, čo vôbec chce, tak sa dá odpovedať. No pre značnú časť otázok odpoveď prakticky neexistuje, tam je možné tazateľa odkázať jedine na manuál alebo štúdium zodpovedajúcich vlákien a príspevkov na fóre ...

Druhá vec, ktorú ja osobne akosi nechápem: načo ide začiatočník skinovať ZSSK 750.096, keď tá už je v základnom balíku Ondru Janiša - pripúšťam, že dnes môže vyzerať trocha ináč. Napriek tomu by som si vybral niečo, čo ešte chýba a nie to, čo už nachystal majster svojho remesla do základného balíka

No do kelu. To je iná pamäť. Ale pobavil som sa dobre.Sa ani necudujem, že som bol poslaný niekam. Takú vetu vypotiť.......

Takže jak bylo již řečeno že jsem skinoval jinou lokomotivu, než jsem chtěl, Přináším vám screen z již správné lokomotivy.. :D Ještě mi nesedí čelo s bokem a barva dveří..
Koukám že tam mám dvoje zábradlí :-) tak i to pozměním v nejbližší době

No a nebolo by od veci dosadiť aj originálne podvozky,nádrž,ymky,pluhy a hlavne rám.No a celkovo zladiť všetky textúry, na radovej tabuľke stiahnuť jas a pod.Ale neboj nič, pôjde to. :D

Kadr napsal:
Také by neškodilo zavřít ty otevřené dveře na textuře.
Toho jsem si vůbec nevšiml :D Všechno opravím.... Doufám že se alespoň trochu páčí.
Jo a abych nezapoměl:
Boky dělal Dominik... takže skoro celou zásluhu na skinu má Dominik, takže jemu připisujte chválu :wink:

Dlouho jsem se tady na foru neozval aktivně...
To ovšem neznamená že něco pro to nedělám :cool:.
začnu tím, že jsem se pokusil o stavbu trati za pomocí Gajdmy, který mi vsvětlil klávesy a pod.
Zatím mám cca 10km tratě bez krajiny.
Zde je screen budoucí stanice Radomsko:
264cd858bfaf68824494ff7070957685.jpg
(trat je fiktivní)
A ted zpěk k věci...
Teď jedu naplno se skinováním peršingu do nátěru ne moc oblíbeného a to blonski...
zatím mám jen boky:
tady je to hotové tak na 90 %
f9282fc381349604c4ec919913b9b2cb.jpg
Tady je to zatím žalostné... hotovo 50 %
d92c58fdaf5688bd62f67d0b07552392.jpg
Prosím piště připomínky abych to mohl co nejrychleji opravit... Děkuji .

Naposled editoval moderátor:
Johníík napsal:
Dlouho jsem se tady na foru neozval aktivně...
To ovšem neznamená že něco pro to nedělám :cool:.
začnu tím, že jsem se pokusil o stavbu trati za pomocí Gajdmy, který mi vsvětlil klávesy a pod.
Zatím mám cca 10km tratě bez krajiny.
Zde je screen budoucí stanice Radomsko:

(trat je fiktivní)
A ted zpěk k věci...
Teď jedu naplno se skinováním peršingu do nátěru ne moc oblíbeného a to blonski...
zatím mám jen boky:
tady je to hotové tak na 90 %

Tady je to zatím žalostné... hotovo 50 %

Prosím piště připomínky abych to mohl co nejrychleji opravit... Děkuji

Ahoj, prosím tě, pro příště nedávej fotky na E-disk :D . Jinak peršan má celkem dobré boky, ale ty části kolem dveří letí kamsi vzhůru :roll: . Chce to dělat pomalu, ale přesně. Například já nad svou 058-čkou strávil pěknou dobu, než jsem udělal části kolem dveří na obou bocích :D .

Měj se a hodně úspěchu ve stavbě trati i skinování :wink:

Tak je vidiet, ze to nie je hotovo, ale co si nemozem pomoct tie farby. Toto je skor nahlad do buducnosti, ako bude blonsky vypadat:D Neviem sice, o aky stroj sa jedna, ale trosku dolad farby, blonsky je cerveny, toto je skor ruzove.

Hekl338 napsal:
Tak je vidiet, ze to nie je hotovo, ale co si nemozem pomoct tie farby. Toto je skor nahlad do buducnosti, ako bude blonsky vypadat:D Neviem sice, o aky stroj sa jedna, ale trosku dolad farby, blonsky je cerveny, toto je skor ruzove.

jedna sa o stroj 163 101 od 3michala
ja sa snazim onho tiez ale ked johnik zacal tak to necham jemu
http://sklad.obrazku.cz/stranka/81036_bokvetraky.JPG.html

Hekl338 napsal:
Jedná se o řadu zssk 163 101-9
Je trochu narůžovělá, ale mě příde proto zajimavá... Blonski se mi moc nelíbí, ale u téhle je to opakem.. :razz:

Johníík napsal:
Jedná se o řadu zssk 163 101-9
Je trochu narůžovělá, ale mě příde proto zajimavá... Blonski se mi moc nelíbí, ale u téhle je to opakem.. :razz:

Ježiš, Honzo :D . Zajímavost lokomotivy není v nesladěných barvách :roll: ale jinak ti všechno chválím :cool:

Ano, tak blonskac bude vyzerat za dva az 5 rokov (zalezi na kvalite laku). To ide o to, ze co je na fotke, neznamena , ze tak masinka vypada. Nespravnym nastavenim fotaku sa to prave stane. Blonskac, co tiez fotil 3 michal ma vypadat asi takto
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t81047_ffffffffff.jpg[/URL]
A aj tu by sa to pytalo malinko zosvetlit. Takze skus to nejak poladit, jasom, gamou, kontrastom.... Moznosti je viac, niekedy je to alchymia, ale ked sa do toho dostanes, sam zistis, ze je to jednoducha zalezitost, vsak kazdy si tym presiel:wink:

Johníku, co se týče té trati, zopakuju Ti, co jsem napsal před chvílí v jiném vlákně Gajdmovi. Nejlíp uděláš, když budeš mlčky pracovat, postavíš komplet třeba 15 km včetně krajiny a vegetace a pak mi pošleš CD s tratí, abych se podíval, jak se Ti to podařilo a co by se na tom dalo zlepšit či udělat jinak.

Takhle to dělají i mnozí služebně podstatně starší a zkušenšjší modeláři, skinaři, aktivitáři i stavitelé. Než s něčím vylezou, tak to dají ke skouknutí kamarádům.

Ahoj Johnííku,
na obrázku jsem viděl kus práce,hlavně mě zaujalo to nástupiště.Samozřejmě bude záležet na krajině,ale líbí se mi provedení nádraží.Třeba se dočkáme tratě dlouhé stovky kilometrů,kdoví...Vyřádit se na nekoridorové elekričce určitě půjde.Mohu ti pomoci s naszením vozového parku.Mám tak představu,čím by se tam dalo prohánět.Aktivity pro začátečníky pro tuto trať budou něco.

JiříkTK:Ve vlákně mé trati je obrázek z Rožnova.Krajina se ještě dokončuje,al je hotova více než z půlky.

Mějte se všichni.S pozdravem Marek.

K tomu peršingu 163.101 by som chcel povedať, že on aj v skutočnosti bije tak trochu do ružova. Blonskych peršingov som fotil už viac a väčšina vyzerá tak ako fotku upravil Hekl ale u tohto konkrétne sú tie farby na fotkách také, ako vyzerá "naživo" teda viac do ružova a nie do červena, takže farbu by som nechal takú akú Johníík urobil z fotiek :)
Ta červená ako keby už bola vyťahaná od Slnka :D

Vzhladom k tomu, ze masinka dostala lak zaciatkom roku 2008 asi nevybledla:D Co som fotky pozrel, jednie, co ako tak farebne sedi je celo, boky su presvetlnene, naviac farebne idu do ruzova (nespravne nastavene svetelne podmienky). Ci chceme, alebo nie, zatial su blonske vsetky stejne, jeden spinavy viac, jeden menej, ale ani jeden ruzovy, ale aj to pride:D Ale Johnik, nedaj sa odradit, dokonci skin, ak si nebudes dat vediet rady, finalnu "farebnost" textur by som ti pomohol urobit:wink:

mates.zscs napsal:
ja na nej makam a aj mne sa zda ze ide trosku do ruzova
http://sklad.obrazku.cz/stranka/81245_BOKY.JPG.html
A sakra! to je kvalita.. :cool:
Tohle bych nikdy nezrobil.
Nějaké fotky měl Michal ve stínu, jiné zase nasvětlené a to je potom velký problém udělat aby byly všechny stejně barevné.. To ani nemluvim o tom že to mám
trochu křivé..
Michale, nic proti tobě samozřejmě :wink:
Hekl : Dík za nabídku pomoci, obávám se že opravdu budu s finálem potřebovat trošec helpnout, hold jsem ještě nezkušený :D

Back
Nahoře