Johnííkova dílna

Nafotit masinku bez zakriveni, rybych oci a pod. nejde bez poriadnej pripravy, stativu, casu a priestoru. Ale to uz dnes nie je problem. Zozen si Zoner 9 napriklad. V nom narovnas fotku ako potrebujes. Zvladne rybie oci, perspektivu i kolinearitu. Rovnanie je velmi jednoduche, chce si to len ohmatat:wink:

Keď to tu už tak začalo s tými peršingami, tak dnes som nafotil ďalšieho 163.111 bohužiaľ zase blonskeho :(:D a znovu ide nejako do ružova :D
Nerozumiem tomu :D obzeral som si ho z každej strany a aj na tomto sa mi zdalo, že aj v skutočnosti ide trochu do ružova tak neviem asi začínam byť farboslepý :D , ale na fotkách je to oveľa viac vidieť ako v skutočnosti :D Nuž potrebujem nový foťák ale na ten budem šetriť ešte veľmi dlho :D
Ak bude záujem, fotky zverejním v burze ;-)

K scheme blonskac uz len tolko. Ze ani to najspinavsie a najzenedbavanejsie prasa nikdy nebude ruzove, treba len dobre svetelne podmienky nastavit http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/350705.jpg I na slnku bude cisty blonsky stale cerveny http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/162245.jpg Ak to nastavit nejde, treba kupit inu masinu, alebo fotky doladovat v editore:wink: Nakoniec, urobte si podla vlastneho uvazenia, nikomu svoj nazor nenutim.

Johníík napsal:
mates.zscs napsal:
ja na nej makam a aj mne sa zda ze ide trosku do ruzova
http://sklad.obrazku.cz/stranka/81245_BOKY.JPG.html
A sakra! to je kvalita.. :cool:
Tohle bych nikdy nezrobil.
Nějaké fotky měl Michal ve stínu, jiné zase nasvětlené a to je potom velký problém udělat aby byly všechny stejně barevné.. To ani nemluvim o tom že to mám
trochu křivé..
Michale, nic proti tobě samozřejmě :wink:
Hekl : Dík za nabídku pomoci, obávám se že opravdu budu s finálem potřebovat trošec helpnout, hold jsem ještě nezkušený :D

toto nieje kvalita skus sa pozriet na dajaky heklov skin tam hladaj kvalitu ja som zatial len zaciatocnik a sam neviem ako som to spravil proste to vyslo
Hekl338: mohol by si mi poradit v akom programe by som mal upravit tu ruzovu hoci ona v skutocnosti ide doruzova ale aby si mal srdce na spravnom mieste budem sa drzat tvojich rad

duuso napsal:
Hekl338 napsal:
...Zoner 9 napriklad...
Je tento program prosím niekde free ?

Ja som ho uz davnejsie kupil, nakolko fotim dost:D. Ako pisal Kadr, uz je verzia 11, to som ani nevedel. Ale Kadr ti nieco poradi, ako na to, slubil:wink:
mates.zscs Co sa tyka ruzovej na blonskom. Nemusis to robit pre moj klud na dusi:D Ak myslis, ze je do ruzova, vsak nechajte ruzovu. Ja len pisem svoj naozr, ze co som fotky videl, ze je to nespravnym nastavnim. Upravit farbu-je viac sposobov. Zalezi na editore aky pouzivas. Bud pusuntim HUE-odtiena, pohrat sa s RGB, to uzale vyzaduje skusenost. Uz zmienovany zoner ma moznosti viac, v nom je to jednoduchsie. Napriklad teplotou farieb. Upravit farby vie urcite aj gimp, ten je tusim free.:wink:

Díky moc, niečo vymyslím, niežeby som nebol s Photoshopom a Irfanom spokojný ale po 8 rokoch by nezaškodila zmena vo "fotosoftvéri"...

Zdravím.
Musím povedať, že včera som letel zo školy rovno na stanicu a zhodou náhod tam stála 163.101 :D:D
Pozeral som si ju z každej strany asi 10 minút a musím povedať, že Hekl má úplnú pravdu :rolleyes: takže sa ospravedlňujem :) tá farba je skutočne červená a tak ako napísal, všetko je o svetelných podmienkach. Stačí, že je len trochu je pod mrakom a keď na mašinu padá svetlo hneď to bije do ružova :D Ešte keď som fotil zelené peršingy a stačilo, že trochu bolo jasnejšie :) a už aj tie išli do ružova :D
Keď som sa na tú 101 pozrel z rôznych strán a rôznych uhlov tak stále to vyzeralo ináč, ale z diaľky je to skutočne červená :):rolleyes:
Takže Hekl prepáč :D dávam Ti plne za pravdu, o fotkách sa mám čo učiť a taktiež by som Ťa chcel poprosiť ak by Johníík dokončil skin, tak mohol by si mu trochu s týmy farbami poradiť v tomto si majster :)
Takže ďakujem a týmto je odtieň červená-ružová skončený :)
S pozdravom
Michal

Ja so mal podobný problém keď som ešte fotil so starým foťákom OLYMPUS C160, všetko malo sklony ísť do modra, teraz mám novú "strojovňu" /Panasonic FZ8/ a tá fotí jedna báseň.

3michal: Pokud má lokomotiva ještě relativně nový lak, tak výsledný vjem nátěru mohou trochu pozměnit světelné odlesky a odrazy. Teoreticky by tyto problémy mohl odstranit polarizační filtr (ale kolik lidí fotí strojem na jehož objektiv lze našroubovat další předsádky a filtry...). Až bude příležitost a budu mít před sebou lesklé vozidlo a otcovu zrcadlovku s polarizákem, tak schválně udělám pár pokusných fotek s a bez polarizáku.
Duuso: Zoner je dobrý editační software, ale myslím, že oproti Photoshopu je to krok zpět. U Zonera postrádám hlavně práci s vrstvami a jejich prolínáním a pokročilejšími retušovacími nástroji (což se právě při tvorbě textur hodně využije).

Čouda napsal:
Johníku, už máš ten peršing hotovej?
Za dva dny??? to jsi fakt borec... Já se ted snažím sladit barvy, bo mi to nějak nejde.. část je narůžovělá a druhá uplně sitě červená :(

Pochop ale, podívej se kolik skinů už máš za sebou a kolik já...
Jsem prostě jen Amatér, ale snad se někdy dopracuju na kvylitu s jakou skinuješ ty :wink:

Johníík napsal:
Jsem prostě jen Amatér
Každý nějak začínal,já začínám,neříkám,že by má trať byla nějaká hrozná,ale nevypadá růžově,prostě jsem začátečník,až se do toho víc vžiju začnu stavět lepší tratě.
Ty také neděláš špatné skiny,ale hold jsi začátečník jako já.Buď rád,že aspoň na fóru si jen cestující,já jsem "Vrchný spamer",ale já na to kašlu a postavím trať.Mám to jako výstrahu,abych více dělal a méně mluvil.Na skin se už těším.Měj se,a více na ICQ.

Johníík napsal:
Za dva dny??? to jsi fakt borec... Já se ted snažím sladit barvy, bo mi to nějak nejde.. část je narůžovělá a druhá uplně sitě červená :(

Pochop ale, podívej se kolik skinů už máš za sebou a kolik já...
Jsem prostě jen Amatér, ale snad se někdy dopracuju na kvylitu s jakou skinuješ ty :wink:

Já se nechci nějak vytahovat, ale když se do něčeho dám....

Zkoušej dále. Spíš to celý natáhni na model a potom slaďuj odstíny. Na začátek sis ale vybral dost složitej model. Tenhle peršing je teda maso.

Tak pořád se snažím o Zssk 163 101-9...
Boky jsou už hotové..
Teď jsem se před týdnem pustil do předků a zatím to je k pláči :cry:
Věřili byste že tohle je děláno z jedné fotky?
cbcfc4e735f74184db01cdb2f271da01.jpg
Ve stínu to nejde tak moc vidět, ale osvětlená strana... :puke_r:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře