Chybová hláška:

Honza napsal:
Pokud jde o exe soubory z českých luhů a hájů (Zbyněk, Tax), lze je instalovat bez problémů přímo ...

To bych až zas tak netvrdil. Setkal jsem se již s několika problémy, ale už nevím u čeho a jelikož se to nechalo snadno opravit, tak jsem to ani nikam nepsal.

Čoudo, když ty máš problémy i tam, kde je jiní nemají ...

Jinak mám na Tebe jednu skromnou prosbu, nemohl bys zkrátit text pod čarou ... bohužel nelze zobrazování těchto 6 řádků vypnout a když na ně všude narážím, je to dost o nervy ... předem díky. Honza

Poslechni Honzo základní problém je směrování zvuků do složky zvuky a složky common.snd. To je alfa a omega celýho problému. Setkal jsem se i s jinýma problémama na to je zase odborník Pikku, ale nebudem to pitvat.

Co se týče textu pod čarou. Něco s ním udělám, ale věř, že Umbrtku bys neměl jen tak odepsat....

Čoudo, díky za úpravu textu pod Tvými příspěvky.

Pokud vím, tak je ve valné většině užíváno jako základ common.snd a nebo je při instalaci možnost volby. Vždyť i proto, že common.snd používá jistý nejmenovaný trainset, pro jednoduchost začátečníků a lenochů by měl tento adresář být základem. Problém je, že u zahraničních vozidel, které aktivitáři nebo uživatelé občas použijí, je instalce složitější, protože tam může být vše jinak. Od zvuků, kabin až po, což je bohužel mnohem horší problém, spřáhla a brzdy. A to už je na trošku složitější nápravu, než zvuky. A to byl podle mne asi i problém honzyf04.

Ale už toho nechme, nebo zase zabředneme někam jinam, než kam byl původní dotaz směrován.

A pro honzyf04 povedlo se nebo nadále nejede? Pokud platí b) pošli přes SZ odkud a který model zlobí, podívám se na to.

Honza U.

Ahoj, napíšu to 05 zde, at nezakládám nové vlákno.
Mám následující problém:
Nainstaloval jsem nejprve hru MSTS, pak trať BP (83, TB8) a pak aktivitu Os Pce - Masna (stáhnuté z blackwolf...). Hra se mi sekla na zhlaví v Pce a po druhé těsně před perónem v Kolíně. Obrazovka zčernala, hra se vypla, žádná chybová hláška. Na tom by ještě nebylo nic nic zvláštního,

ALE
po tomto, když nainstaluji nějakou další aktivitu, tak hra absolutně nenačítá žádná vozidla z trainsetu a např. u aktivity Sp 1702 od Poisona, kde NENÍ TŘEBA žádného doplňkového vozidla mi ConBuilder nahlásí přes 300 chyb=vozidel, která nemůže najít, ale mám je tam. Přitom se mi v CB objeví jen asi 1/3 obsahu trainsetu a daných aktivitách mám na výběr jen z trati BP, kde mám jen aktivity, které jsem "doinstaloval," tj., které jsem nainstaloval mimo základní balík aktivit od Šemory. Jediná funkční aktivita, která jede bez chyb, je ten os Pce - Masna, ale ostatní hlásí přes 300 chyb a více...
Jediné schůdné řešení je celou hru i z tratí přeinstalovat.
Přeinstalování Conbuilderu, Trainstoru či nečeho jiného nezabírá. Chybu nějak nemůžu najít. Prostě se to celé zesere a já s tím neudělám nic.
Kdo mi nabídne nějaké řešení, kde může být chyba, toho můžeme nominovat pomalu na Nobellovu cenu...

V Train Store je "nástroje" a tam potom klikneš na " vše zpět do MSTS" a máš vystaráno. Už se tady o tom psalo mockrát.

Naposled editoval moderátor:
Jen doplním Matýska, i když má pravdu, že se to tu psalo mnohokrát... tedy pokud Panula Trainstore použil. Nenapsal to totiž, jen uvedl, že ho má nainstalovaný ...

Trainstore je program, který odlehčuje simulátor, a to tím, že při spouštění aktivity jeho prostřednictvím se "odloží" mimo adresář MSTS některé soubory a simulátor pak při vlastním startu vidí jen trať, vozidla a soupravy pro danou aktivitu. U vozidel nepotřebných pro aktivitu jsou to soubory eng a wag. Kdyby se Panula podíval do Trainsetu, zjistil by, že adresáře, textury a modely vozidel tam sice mám, ale právě eng a wag soubory chybí. Takže dvě zásady:
1/ Pokud používáte Trainstore a chcete hrát jinou aktivitu, musíte simulátor spouštět opět přes Trainstore.
2/ Pokud používáte Trainstore a chcete provádět aktualizaci trati nebo vozidel, přidávat vozidla nebo se vůbec nějak "vrtat" v adresáři simulátoru, spusťte Trainsotre a nehce vrátit vše zpět do simulátoru.

Poznámka: pokud byste po použití Trainstore např. udělali aktualizaci a pak až použili Vše zpět do MSTS, přepsal by Trainstore aktualizované soubory starými.

Málo informací.
Fungují aktivity z DVD ?
Byla přidaná aktivita pro tuto verzi trati včetně trainsetu ?

Pokud nefunguje originál, tak jste udělal chybu při instalaci MSTS Patch (BIN), kdy jste si tento Patch degradoval novou instalací (update MSTS na 1.4) (oprava je podle bodu 15 v pokynech na DVD)

Další věc, černá obrazovka znamená, špatně nastaven parametr pro spuštění MSTS nebo nenastaven vůbec žádný.

Hold na DVD jsou jakési návody a pokyny. První co po instalaci udělám, vyzkouším funkčnost originálu. Až vše funguje (mám MSTS správně nastaven dle desatara), až teprve potom instaluji další věci a to jednotlivě, abych věděl, kdyby cokoli nefungovalo, kde se stala chyba.

Pokud nainstaluji nefunkční aktivitu, tak se ji zbavím tím způsobem, že přes program Activity Mover nefunkční aktivitu přesunu do odkládacího adresáře a záložní soubory aktivity natvrdo smažu. Ještě je nutné smazat consisty této aktivity, ale ty je možné najít ručně podle indexace od autora.
Nejrychlejší obnovení bude, ručně smazat Activities, Patch, Services a Traffic z adresáře trati, Consists z Trains, vložit instalační DVD a v průvodci zatrhnout k instalaci jen aktivity. Nebo si stáhnout z webu balík aktivity.exe a nainstalovat. To platí pro ty, kteří mají starší verzi na DVD.

Aha, děkuji moc všem za rychlé ohlasy! Ta chyba v CB byla opravdu v tom Trainstore.
Taky mě mohlo napadnout, že si TS přesouvá do své složky jen to, co potřebuje a tím se vyhodí jinde....
Omlouvám se za neznalost :)

Ad Zbyněk: Na návod DVD jsem se díval již dávno, ovšem při této instalaci jsem ten mem:512 zapomněl dát, ale nevím jestli je to chyba toho, protože když jsem si chtěl danou aktivitu načíst před místy, kde to spadlo, tak se to nenačetlo a asi po 7 min. se to vyplo s tím, že nemůže načíst svět. Přitom jediné vozidlo mimo TB8 je ČD Bee508, ale to funguje jak má... Můžu to zkusit ještě s nastaveným parametrem a desaterem a dám vědět.
A ještě jednou děkuji.

Panula napsal:
....

Ad Zbyněk: Na návod DVD jsem se díval již dávno, ovšem při této instalaci jsem ten mem:512 zapomněl dát, ale nevím jestli je to chyba toho, protože když jsem si chtěl danou aktivitu načíst před místy, kde to spadlo, tak se to nenačetlo a asi po 7 min. se to vyplo s tím, že nemůže načíst svět. Přitom jediné vozidlo mimo TB8 je ČD Bee508, ale to funguje jak má... Můžu to zkusit ještě s nastaveným parametrem a desaterem a dám vědět.
A ještě jednou děkuji.
Přesně tak se to bez parametru také u některých náročnějších aktivit chová. Load se dlouho načítá, pak to jen škube s malým FPS a po chvíli hra spadne.

Honza napsal:
Poznámka: pokud byste po použití Trainstore např. udělali aktualizaci a pak až použili Vše zpět do MSTS, přepsal by Trainstore aktualizované soubory starými.
Honzo, musím Tě opravit....to přepisování Trainstore nedělá automaticky, ale vždy se zeptá, jestli má ponechat tu či onu verzi...takže vždy je to na volbě obsluhy.

Zdravím,mám menší problém,možná je to mým počítačem ale koupil sem si trať 321 pro MSTS,všechno sem nainstaloval,jenže při spouštění každé aktivity mi to hodí chybu:inicializace terénu selhala....nevíte někdo co s tím?:) díky:P

lelomon napsal:
Zdravím,mám menší problém,možná je to mým počítačem ale koupil sem si trať 321 pro MSTS,všechno sem nainstaloval,jenže při spouštění každé aktivity mi to hodí chybu:inicializace terénu selhala....nevíte někdo co s tím?:) díky:P
Jaký tam máš Global?Trať 321 má svůj vlastní,měl by být na DVD s tratí.Měl by jsi napsat,jaké trati máš v msts nainstalované,protože některé trati se navzájem nesnášejí.Bez toho nelze lépe poradit.

[/quote]
Jaký tam máš Global?Trať 321 má svůj vlastní,měl by být na DVD s tratí.Měl by jsi napsat,jaké trati máš v msts nainstalované,protože některé trati se navzájem nesnášejí.Bez toho nelze lépe poradit.
[/quote]

tak sem to všechno smázl a odinstaloval MSTS a všechno udělal popořádku znovu a už mi to jede,asi se jen někde vloudila chybička:)

Zdravím vás. Při tvorbě aktivity z Bohumína, kdy rutinně vyjíždím s mašinou z depa, připřáhnu připravené vozy a přijedu k peronu, po cca dvou minutách čekání na odjezd se zobrazí hláška "Úkol ukončen - zničené spřáhlo!!!" Je toto možné (případně tedy jak), když konkrétně ve stanici Bohumín používám zejména vozidla z trainsetu BP? Děkuji za případnou odpověď.

Co znamená to "zejména"? Nejsou tam někde použita nevyladěná vozidla mimo TBP? Pozor, tahle hláška přijde i když se něco stane kdekoliv i v consistech trafficu. Zkus pro začátek použít všude pouze vozidla z TBP i za cenu že by to neodpovídalo přesně pořadavkům reality a pokud bude vše OK, začni zkoumat co se kde děje.

Jestli si dobře vzpomínám, tak zničené spřáhlo jsem měl v místech, kde byly špatně propojené koleje. Na oko to vypadalo ok, ale vlaky se tam rozpojovaly. Pamětníci si pamatují na kolej z Masaryčky do Hrabovky, kde se rozpojovala na angličanu pantografová jednotka. Po vyházení kolejí a znovuosazení to už bylo OK. Ale také může být příčina v nesprávně nastavených spřáhlech konkrétního vozidla.

Zbyňku to je pravda, taky se mi to tam stávalo, ale tady jde asi o nevyladěná vozidla, jinak by to tam dělalo neustále. I když asi je pro začátek potřeba prověřit i všechny trasy trafficu, zrada může klidně být i v tom co popisuješ a bůhví na které zastrčené výhybce.
Taže ještě jedno doporučení: vyházet traffic, vyzkoušet aktivitu a pokud bude při čekání vše v pořádku, přidávat jeden AI vlak po druhém a pokaždé vyzkoušet zda se chyba objeví. Pokud ano, zkusit nasadit jiný consist (klidně i stejnou soupavu jako má hráč pokud se na trasu vejde) a znovu zkusit. Pokud se v tomto případě chyba objeví je zrada na trase, jinak jde o chybu na některém vozidle AI consistu.

Chyba se spřáhlem se začala objevovat v okamžiku, kdy jsem jako poslední traffic umístil do depa solo lokomotivu 151 001 v současném nátěru IC/EC (jedna kolej) a soupravu 708 od Pikka s nepojízdnou 163 z TBP (jiná kolej, trasa vedena na přednádraží). Do té doby byl klid. Jinak v Bohumíně jsem použil hlavně Low-poly vozy jako stojící nebo vzdálenější, vozidla z TBP a možná dva-tři vozy od Duusa a Pikka. Mám za sebou první pokus provedený podle vašich rad, tak se tedy vrhám na řešení tohoto oříšku. Mockráte všem děkuji za odpověď!!!

Back
Nahoře