Trať Liberec-Tanvald

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hynďa
  • Datum začátku Datum začátku
Asi je na čase to tu zase trochu oživit.

810.471 projíždí kolem nocležen a skladu (od stavební firmy Stavby Pikku s.r.o.) a vyjíždí z depa na vlak.
01.jpg

Tady je již 810.471 v místech, kde dnes stojí zastávka Smržovka - Luční.
02.jpg

A tady už pomalu začíná brzdit do zastávky Smržovka střed.
03.jpg

Je trať ještě k dispozici pro veřejnost? Odkaz na ní funguje jen napůl a sekce o MSTS trati tam nikde není.:roll:

Staré stránky nějak vypověděly poslušnost a tak se musely udělat znova (a myslim si, že i líp). Nahrajeme tam zas až novou verzi, až nějaká bude :rolleyes:

Sice si asi někdo nepřál zveřejnění nové verze tratě (před týdnem mi havaroval disk, přišel jsem o kus vytvořené krajiny a pak jsem čtyři dny bojoval s tím, aby mi Route Riter odstranil přebytečné soubory z tratě), ale nakonec se povedlo a nová verze 0.8 je venku (jako verzi 1.0 označim trať v momentě, kdy bude komplet krajina z Liberce do Tanvaldu).
Co se od poslední verze změnilo? Tak především přibyla krajina mezi Smržovkou a Tanvaldem, něco přibylo v Liberci (především díky Pikkovi a Vencovi) a koleje se rozrostly do Železného Brodu (ovšem zatím bez jakékoliv krajiny).
Nejedná se o aktualizaci ale o novou verzi takže pokud máte starou verzi, můžete ji smazat a nahradit touto.
Jak už jsem naznačil, trať je balená ve spěchu, takže doufám, že jsem na nic nezapomněl.
Stahovat můžete tu www.trat036.cz
Tak pěkné svátky
01.jpg

Moc děkuji, krásný vánoční dárek.Také mi havaroval disk, takže jsem o většinu přišel.Jinak také přeji krásné prožití vánočních svátků.

Hynďo, velké díky ! ! !
Milá a přítulná trať.
Našel jsem tam drobné chybky, které by mohly potrápit méně zkušené uživatele.
Příčina: v několika případech bylo v názvech souborů tratě použity
a) znaky z české diakritiky
b) znaky z německé abecedy
V obou případech se to rozbalilo se zkomolenými názvy. Příklad:
haldy_hlína.s se rozbalilo jako haldy_hl+ča.s

Co s tím ? Projeďte trať Route Ritterem a nechte si vytvořit protokol o chybách, který si uložte tak, aby jste ho měli snadno dostupný.
Potom si otevřete tento protokol (fornát txt - na to stačí Notepad/poznámkový blok) a z něj se dozvíte správný tvar názvu souboru. Pak hledejte soubory s podivnámi znaky a prostřednictvím příkazu CTRL+C ( z protokolu RR ) a následně CTRL+V nahradíte část poškozeného jména správným jménem. Jedná se o několik Shapes i o několik textur.
Pak znova "přežehlete" trať RR dokud se neobjeví oblíbená hláška "NOT ERRORS FOUND"

Nedoporučuji opravovat název souboru vlastním psaním na vlastní klávesnici. Spolehlivější je popsaný postup vložení ze schránky.

Pak tam ještě chyběly nějaké "sněhánkové" textury, ale ty si RR vzal z blízké trati pana Šemory a bylo po problému.

Jízdě zdar ! A nyní vyrážím na Flamendr-zug z Liberce do Tanvaldu ..... :-D
Protijedoucí MOs 6308 přijel malinko zpožděný, ale již mám vlakovou cestu volnou a tak hurááá na trať ......

Díky za rady :rolleyes:
Abych pravdu řekl, podobnými věcmi jsem se zatím vůbec nezabýval. Proto je v README napsáno, že je trať určena pro zkušené zkušené uživatele.
Ale až budu chystat verzi 1.0, vezmu si rady k srdci ;)
Jsem rád, že se trať líbí.

Nevím co umí RR, ale pokud se vyskytoval zkomolený název s diakritikou, tak je bezpečnější si název opravit sám.
Přejmenuje se s soubor, poté se musí i udělat stejný název v sd souboru. Tento se v texťáku otevře a opraví se i zápis, aby tam byl opět s soubor s opraveným názvem.
Další věc jsou použité textury. (ty si zjistím, když model otevřu v Shapeveweru) Pokud nějaký název textury také obsahuje diakritiku, tak nestačí přejmenovat jen ace soubory, ale je nutné otevřít s soubor s modelem, vyhledat ace a opravit je za nové názvy. Jenomže většinou je třeba model dekomprimovat. Dělá se to nástrojem ffedit. Mě to v mých počátcích kdysi naučil Pikku s jednoduchým batovým souborem a dodnes to používám.

Také nechci prudit ani popudit,
ale trať jsem normálně rozbalil Winrarem a spustil ji, aniž by vyhazovala nějaké chyby.
Proto mě také nanapadlo trať nějak kontrolovat a už vůbec ne Route Riterem. Ale teď jsem koukal, že halda_hlína.s se rozbalila jako halda_hlína.s.

Tak ono záleží taky v jakém programu to rozbalujete a jaké máte nastavené jazykové prostředí ve Windowsech.

Přesně jak píše Pavlík. Já měl v začátcích stejný problém. Všem instalace fungovala a pak jsem poslal cd do zahraničí a už to začalo. Veškeré názvy s diakritikou se na počítačích s nečeským windowsem zkomolily. A pak následovaly dlouhé hodiny abych vše všude opravil včetně trainsetu.

Ono stačí mít anglická wokna s cz language packem a je na průšvih zaděláno. Proto taky platí zásada nedávat do názvu souboru diakritiku. A toto platí obecně.

Díky moc :)
Tento problém zmizel, ale vzápětí se mi objevilo toto: Selhalo nahrání konfiguračního souboru kamery..
Tohle mi ještě žádná mapa nenapsala...
Neví někdo, co s tím?

Back
Nahoře