Trať Liberec-Tanvald

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hynďa
  • Datum začátku Datum začátku
Hynďo, můžeš zkusit něco z 1981, kdy elektronici kolem Tanvaldu měly denně na práci odvést kolem 40 vlaků:
Mn 80651 Liberec - Jablonec s postrkem
Mn 80652 Jablonec - Liberec
Mn 80653 Liberec - Jablonec
Mn 80654 Jablonec - Liberec
Mn 80655 Liberec - Jablonec s postrkem
Mn 80656 Jablonec - Liberec
Mn 80661 Jablonec - Smržovka (pokračuje jako Pv 90737)
Mn 80662 Tanvald - Jablonec
Mn 80663 Jablonec - Tanvald
Mn 80664 Tanvald - Jablonec
Mn 80666 Tanvald - Jablonec
Mn 80840 Železný Brod - Tanvald s postrkem
Mn 80841 Tanvald - Železný Brod
Mn 80842 Železný Brod - Tanvald
Mn 80843 Tanvald - Železný Brod
Mn 80844 Železný Brod - Tanvald s postrkem
Mn 80845 Tanvald - Železný Brod
Mn 80930 Tanvald - Kořenov
Mn 80931 Kořenov - Tanvald
Mn 80932 Tanvald - Kořenov
Mn 80933 Kořenov - Tanvald
Pv 90350 Smržovka - Josefův Důl
Pv 90351 Josefův Důl - Smržovka
Pv 90720 Vesec u Liberce - Liberec
Pv 90721 Liberec - Vesec (pokračuje jako Vleč 80991 do Vratislavic)
Pv 90722 Vesec u Liberce - Liberec
Pv 90721 Liberec - Vesec (pokračuje jako Vleč 80995 do Vratislavic)
Pv 90724 Vesec u Liberce - Liberec
Pv 90730 JnN - JnN dolní nádraží
Pv 90731 JnN dolní nádraží - JnN
Pv 90732 JnN - JnN dolní nádraží
Pv 90733 JnN dolní nádraží - JnN
Pv 90734 JnN - JnN dolní nádraží
Pv 90735 JnN dolní nádraží - JnN
Pv 90737 Smržovka - Tanvald
Pv 90739 Smržovka - Tanvald
Pv 90741 Jablonec - Nová Ves nad Nisou (+ obsluha ELP)
Pv 90742 Nová Ves - Jablonec
Pv 90743 Jablonec - Nová Ves (+ obsluha ELP)
Pv 90744 Nová Ves - Jablonec
Pv 90745 Jablonec - Nová Ves (+ obsluha ELP)
Pv 90746 Nová Ves - Jablonec

Jak je to vlastně s nákladní dopravou kolem Tanvaldu dnes?

Máš tam započtenou statistickou chybu a sice tu, že na D3 nejsou následy a tak je v GVD několikanásobně více tras, než potom jezdí?

Na 036 nebyla D3. Vesec,Jablonec dolní i horní a obě Smržovky obsazeny výpravčími. To samé Jesenný (než byl zrušen jako stanice) a Velké Hamry. Na zubačce tam nevím, ale nahoru se 2x denně vyjíždět mohlo, normativ hmotnosti byl nízký. Ani jeden z uvedených vlaků nemá poznámku jezdí ve vybrané dny nebo pp.

Pepa z Nuslí napsal:
Václave, když už jsme u toho, kdy zase hodíš nějakou aktivitu?
Něco mám rozdělaného, ale zkouším také složit GVD 1981 v ÚnL do Multikonu. ¨Vyšlo mi cca 300 pravidelných nákladních vlaků mimo obsluhy vleček. No dispečer se dříve v ÚL asi dost potil, protože si to ve skutečnosti jezdilo kdy chtělo (a nezřídka kudy chtělo, horem přes Teplice místo spodem přes Úpořiny).

To Mikulda: Máš pravdu! Pv 90739 ze Smržovky do Tanvaldu byl podle potřeby. ;)

To VáclavS: D3 byla ze Smržovky do Josefova Dolu a z Tanvaldu do Kořenova (dirigent v Kořenově). Ale s těmi "elektroniky" jsi to trochu přehnal. Nevadí Ti, že první (T466.2369), byl vyroben až o 3 roky později? :P
V roce 1981 byly dva páry Mn do Kořenova (80930-80933) Rakušankou, Mn do z Tanvaldu do Jablonce a Železného Brodu (+ Pv ze Smržovky do Josefova Dolu), postrky Tanvald - km 19,9 a Brod - Tanvald, spolu s jedním párem Os vlaku do Liberce vozily tanvaldské T435.0.
Úsek Liberec - Jablonec s obsluhou Nové Vsi (resp. Pasek) a Os vlaky do Tanvaldu a Žel. Brodu byl v režii libereckých T466.2. Obsluhu Vesce a Rochlic ale také zajišťovaly liberecké "Fujary" T466.0.
Nutno ale poznamenat, že na přelomu let 1981/82 byly v Tanvaldu Hektoři postupně nahrazeny novými T466.2.

To Hynďa: Chtěl bych připomenout, že i já jsem vlastníkem nějaké verze trati, ale z mého disku (tak jako všechny neveřejné modely) se nikdy nehla

Tome promiň neuvědomil jsem si kdy se elektronici vyráběly, měl jsem za to že hned po tranzistorech a oni šly do výroby později.

Dneska jsem se do stavby vrhnul tak, že jsem úplně zapomněl na oběd... ještě že mi ho David Hájek ve vláknu o trati 310 připomněl :D

Není to náhodou úsek z Lučan směr na Paseky jak tam je to klesání ohromný? Jinak vypadá to hoooooodně dobře :)

Hynďa napsal:
Dneska jsem se do stavby vrhnul tak, že jsem úplně zapomněl na oběd... ...
To je úplně normální. Také někdy si člověk říká, že jen něco malého udělá, ale pak se do práce tak zažere, že čas začne utíkat jako když v pérových hodinách praskne kyvadlo a ručičky se roztočí šílenou rychlostí. Pak najednou člověk odkládá například oběd, "ještě tohle musím dokončit a tamto".... :D A nakonec zvítězí zbrklý pohyb kamerou v editoru, kdy jsem provedl zkopírování a vkládání objektu abych si usnadnil opakované pokládání například natočených stromečků těsně u kolejí. Zapomenu udělat SAVE nebo se přepnout do jiného módu a myší se při pohybu kamerou označí jen červeně jakýkoli větší objekt, editor pak nekompromisně zamrzne a jedině to mne nakonec přinutí, abych si dal od MSTS pauzu. Ale někdy ani to ne, protože chci ještě něco dokončit. Hold je to droga. :D

Já taky :D A občas se mě zmocní panika když vidim, že začíná zapadat slunce a já ještě prd udělal :D

Tak si udělej den :D jsou to tyto klávesy : ´=
To já si někdy od editoru odskočím, pak zapomenu, že mám nastartováno, ale ještě jsem nic neudělal a kolikrát vcházím za úplné tmy :D Pokud tedy nenaskočí spořič a editor pak zčerná úplně a je nutné restartovat MSTS

Back
Nahoře