Distribuce aktivit ve formátu apk nebo nekomprimovaně?

RE: Nové Aktivity PB81

bob57_cz napsal:
[quote='GreatNortherner]
Dobrý den,....
Michael
Bravo, takhle je distribuce aktivity perfektně přehledná a uživatel má naprosto jasný přehled, co se kam vložilo, rozbalilo, přepsalo včetně přehledu použitých vozidel.
[/quote]
Pokud je takovýto zůsob distribuce zvládnutý, tak souhlasím, ale....
Je tady jedno riziko, a to, že pokud to autor nezvládne u složitějiších aktivit uhlídat, může dojít k tomu (jako že k tomu docela často docházelo i u jednoduchých aktivit), že může nějaký soubor k aktivitě chybět ( ať už consist či nějaký servis nebo path) - na rozdíl od distribuce v apk formátu.

Přehled použitých vozidel je docela k ničemu ( navíc chybějící vozidla odhalí Counbuilder nebo Convoi) - důležitější je seznam vozidel, které je potřeba dodatečně stáhnout a hlavně odkud je stáhnout -a to tady chybí.

Naposled editoval moderátor:

Martens napsal:
Přehled použitých vozidel je docela k ničemu ...
Právěže přínosem. Na jedno nakouknutí vidím, jestli mám vše ve svém trainsetu mobilní a mohu aktivitu spustit nebo si musím napřed doplnit chybějící případně uměle nahradit.
Do .apk nevidím a musím jej napřed instalovat a nejlépe předtím všechny soubory v použitých složkách přesunout do úschovy.
Teprve pak mohu vyzobat to, co už v tom zipu je rovnou.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Přehled použitých vozidel je docela k ničemu ...
Právěže přínosem. Na jedno nakouknutí vidím, jestli mám vše ve svém trainsetu mobilní a mohu aktivitu spustit nebo si musím napřed doplnit chybějící případně uměle nahradit.
Do .apk nevidím a musím jej napřed instalovat a nejlépe předtím všechny soubory v použitých složkách přesunout do úschovy.
Teprve pak mohu vyzobat to, co už v tom zipu je rovnou.

Do apk sice nevidím, ale máš jinou volbu než to přepsat? Jsi schopen podle textové podoby souboru path nebo servisu poznat, jestli je správně nebo nee a podle toho rozhodnout, jestli přepsat nebo ne? Pokud mi to chce přepsat už upravené consisty, tak je nepřepisuji a to se mi jeví jako jediné negativum archivu apk - že ty přepisy musím odklikávat postupně. Přínosem apk je to, že aktivita je distribuována kompletně hned na první pokus ( samozřejmě vyjma vozidel).

Ještě nám všem prozraď, jak si na první a jediné nakouknutí skontrolovat seznam cca 120 vozidel v trainsetu, který čítá stovky až tisíce wag a eng souborů a to v různých adresářích? Znáš na zpamět a napřeskáčku obsah svého trainsetu a všechna čísla loko a všechny varianty vozů?

Opravdu - seznam vozů, které jsou použity v aktivitě je k ničemu - pokud je mám, tak je to nezajímavá informace. Podstatné je najít ty, které nemám - a upřímně - pokud si sehraju víc aktivit najednou, tak mi je rychleji skontroluje CB nebo Convoi.

To, co praktikuješ ty (skouknutí na první pohled), dokáže asi jedině ta osoba, která je autista.

Nicméně nehodlám o tomto dál diskutovat ani Tě přesvědčovat - máš svou metodiku, řekl jsi svůj názor, padnul i protinázor. Tím je vše pro mne uzavřeno ( tedy až na tu zvědavost viz výše).

Pánové zdravím.
Takže v každém případě jedině apk. formát. Už jen z těchto důvodů:
1. Nemusím mít u aktivity xx složek, které může nezkušený uživatel nainstalovat blbě.
2. Jak píše Martens máme CB, Convoi a Aktivity analysis a bůhví co ještě:D:D
S pozdravem Dan.

Dávám hlas formátu apk. Z pohledu mého současného je ten přehled vozidel zbytečný, z pohledu začátečníků se přimlouvám za doplnění základních informací o charakteru aktivity a použitých vozidlech na způsob:

a/ "Aktivita pro začátečníky. Použitá vozidla: Trainset BP verze xy + T211 od Pikka a M152 od Jacka"

b/ "Aktivita pro pokročilé" Sem není nutné dodávat ohledně vozidel (kromě nějakých specialit) skoro nic.

Pánové, proč zas řešit zbytečnosti, které se tu už řešily několikrát.
Z pohledu uživatele:
- stáhnu jeden soubor *.apk, kliknu na to a hotovo. Nic víc, nic míň.
- nebo si stáhnu archiv s nějakými složkami a sobory a nevím co s tím. Jsem třeba začátečník a nemám potuchy o struktuře MSTS

- pokud nemám nějaké vozidlo, nemá to s výše uvedeným nic společného, chybu mi to pak vyhodí tak jako tak

Z pohledu autora:
- v editoru mám volbu "Zabalit úkol", musel bych být sám proti sobě, abych toho nevyužil a pracně bych vyzobával všechny soubory, které k tomu patří. Pravděpodobnost omylu je vysoká, génius nejsem
- když už něco dávám na web, musí instalace být tzv. blbuvzdorná. Nepotřebuji, aby mi padesát lidí napsalo - "mě to nejde, co mám dělat?" Jak na takové dotazy odpovídat, to pravidelně dokazuješ tady i na K-reportu bobe57, že?

Takže závěr - nechte autory tvořit a neříkejte jim, jak to mají dělat. To už tu bylo

[quote='Jacek]Takže závěr - nechte autory tvořit a neříkejte jim, jak to mají dělat.[/quote]A protože to GreatNortherner udělal podle mého gusta, pochválil jsem to.
Bohužel k nelibosti jiných.
Někteří budou v opozici už prostě z principu, že ... .

bob57_cz napsal:
A protože to GreatNortherner udělal podle mého gusta, pochválil jsem to.
Tys ho pochválil, ale dokud jsem si jeden z těch souborů zip nerozbalil, tak jsem to bohužel považoval za ironickou poznámku.

Back
Nahoře