Alfakanál - triky a tipy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kadr
  • Datum začátku Datum začátku
Kadr Mozna se pletu, pac to nemam jak ted overit, ale myslim, ze dusan exportoval ace pres alphu kvuli zaspineni oken-neni myslim dvoubitova. Skus na to mrknout a skus je vyexportovat pres trans, pripadne dxt1. Pak by mnel problem zmizet. Je mozne, ze se pletu. Alfa kanal budes muset zrejme zmenit na dvoubitovej.

Naposled editoval moderátor:
Hekl338 napsal:
Kadr Mozna se pletu, pac to nemam jak ted overit, ale myslim, ze dusan exportoval ace pres alphu kvuli zaspineni oken-neni myslim dvoubitova. Skus na to mrknout a skus je vyexportovat pres trans, pripadne dxt1. Pak by mnel problem zmizet. Je mozne, ze se pletu. Alfa kanal budes muset zrejme zmenit na dvoubitovej.
Zkoušel jsem,při obou exportech zmizí alfa...

Naposled editoval moderátor:
Hekl338 napsal:
Ohladne cmeliaka, prosim moderatorov o zmazanie prispevkov, vyriesene cez ICQ, vdaka.
A proč ??? Napíš radšej jak si to vyriešil a dáme to do tvorby modelov !!!

V podsate plati to, co som pisal. Alfu zmenit na dvojbitovu-ciernu a exportovat ace cez trans, pripadne dxt1. :wink:

AHoj!

nemůže toto chybné zobrazování způsobovat ovladač na grafické kartě? Pokud máte někdo grafiku od N-vidia máte podobný problém snad se všemi skiny brejlovců a bardotek od Dussa a Demma? Už mi to dost vadí a tak bych tento problém rád vyřešil. několikrát mi pomohlo jak zde píše Hekl převíst texturu přes DXT1, ale to snižuje kvalitu textury a někdy se mi i stalo, že místo lepší bitové hloubky mi to ještě více pokazilo texturu. Nemůže být také chyba u tvůrce modelu ve špatném použití materiálu, bo jak se to jmenuje?

Ja prezriem všetky moje skiny na stránke a tie ktoré toto robia upravím, nakopčím na web a dám vedieť sem do fóra, resp. do nášho vlákna.

Čouda napsal:
AHoj!

nemůže toto chybné zobrazování způsobovat ovladač na grafické kartě? Pokud máte někdo grafiku od N-vidia máte podobný problém snad se všemi skiny brejlovců a bardotek od Dussa a Demma? Už mi to dost vadí a tak bych tento problém rád vyřešil. několikrát mi pomohlo jak zde píše Hekl převíst texturu přes DXT1, ale to snižuje kvalitu textury a někdy se mi i stalo, že místo lepší bitové hloubky mi to ještě více pokazilo texturu. Nemůže být také chyba u tvůrce modelu ve špatném použití materiálu, bo jak se to jmenuje?
Kedze brejle a berty su tam zvacsa moje, zaujimalo by ma, aky mas problem s texturami? Narazas na nieco taketo:
http://sklad.obrazku.cz/obr45940_SFCAN354.jpg
Pokial viem, mozno sa pletiem, ale jediny problemovy je ten cmeliak, co sa tu uz preberal. Dusan exportoval cez Alpha a to bola chyba. Ale ista deformacia nastane vzdy, je to dane msts a jeho zobrazovanim textur, to ale nehvorim ziadnu novinku,ze:D Dxt1 problem riesi len ciastocne a nie vzdy je vyhovujuci. Takze by ma zajujimalo konkretne, co je za problem s bertami a brejlovci:wink:

Hekle338 přesně tak. Můj problém je to co máš na screenu. V čem je problém? Navíc mi to začalo dělat i u vozů a u textur budov. nerozumím tomu. to začalo samo od sebe.

akorát u 751 080 ten problém nemám, protože tam jsem si to převedl přes dxt1, ale je to aúkor zhoršení kvality textury takže už ji nepředělám na loga carga.

jak už jsem psal nebude ten problém grafickou kartou?

Čouda napsal:
Hekle338 přesně tak. Můj problém je to co máš na screenu. V čem je problém? Navíc mi to začalo dělat i u vozů a u textur budov. nerozumím tomu. to začalo samo od sebe.

akorát u 751 080 ten problém nemám, protože tam jsem si to převedl přes dxt1, ale je to aúkor zhoršení kvality textury takže už ji nepředělám na loga carga.

No inak su to tvoje skiny v SW, to len pre informaciu:) Problem je v msts samotnom, nic ine v tom nehladaj. Pokial viem, robi to vsetkym. Az ma niekto zobrazovanie textur v msts v plnej kvalite (bez flakov), opravte ma:wink:

Hekl338 napsal:
Čouda napsal:

No inak su to tvoje skiny v SW, to len pre informaciu:) Problem je v msts samotnom, nic ine v tom nehladaj. Pokial viem, robi to vsetkym. Az ma niekto zobrazovanie textur v msts v plnej kvalite (bez flakov), opravte ma:wink:
Je to tak. Pokud je použit 8-bitový alfakanál (částečně průhledný) tak MSTS na ostatních plochách je schopno zobrazit pouze 256 barev a to je málo. Většinou to řeším tak, že texturu přeložím s 1-bitovou alfou a tedy plně průhlednou, a těsně za průhlednou plochu (třeba okna) dám malý polygon o velikosti onoho okna a tomu přiřadím materiál s 8-bitovou alfou. Musí se jen dát pozor na správné pořadí materiálů, aby to nefiltrovalo pozadí.

Stretol som sa s jednou zvláštnosťou pri výrobe plotu s alfakanálom v Gmaxe: Mal som textúru na 5m kus plotu a tú som roztiahol s opakovaním na 50m kus plotu, takže tam vlastne bola 10x namapovaná. V SV to bolo v pohode, ale v MSTS bol normálne zobrazený iba stred plotu ( 5m kus ) a zvyšok bol rozmazaný ako keby to bolo fotené pri rýchlosti 600km/hod zo vzdialenosti 1m. Nakoniec som plot musel spraviť z 10 segmentov, ktoré boli samostane namapované. Podobné postupy mapovania používam bežne, akurát tam nemávam alfakanál. Stretli ste sa s podobným problémom?

Mně se to tedy nestalo, přesně stejný případ mám u plotu nádražní budovy Kostomlaty_stanice a tam to funguje.

Ahoj! Udělal jsem si skin, nadefinoval alfu ale ta se projeví jen někde. [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img242.imageshack.us/img242/7374/3100134chybyvo1.jpg[/URL]
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img242.imageshack.us/img242/3100134chybyvo1.jpg/1/w764.png[/URL]
Boční otvory průhledné jsou ale přední a zadní kulatá okna už ne. Přitom je to definované v jedné textuře. To samé tabulka s číslem na bocích. Je ve stejné textuře jako loukoťová kola, na kolech alfa je, na cedulkách ne. Nevíte prosím někdo co s tím? Díky moc!

Ani nevím jak se mi to povedlo ale okny už je vidět. Bohužel tabulky visí dál. Jdu si na ně najít pořádnej šroubovák:D

Hynďa napsal:
Ani nevím jak se mi to povedlo ale okny už je vidět. Bohužel tabulky visí dál. Jdu si na ně najít pořádnej šroubovák:D

Tabulky nezrušíš v alfakanálu, protože je na nich definovaný materiál SolidNorm. Kdyby to šlo,udělal bych to už já u svých skinů. Jinak moc pěkná práce.

Back
Nahoře