MSTS na nových Windows Vista?

Milan Vašata napsal:
PC je Acer koupený ve Alza .cz zde v Brně. A zde mi také poradili, abych si koupil Vista 64-bit.Ale hlavní sklad je v Praze. Zde je název:Počítač ACER Aspire M5640/ C2Q Q9300/ 4GB/ 8800GT 512MB/ 640GB (2x 320GB) 7.2k/ 18v1/ DVD±RW/ A+D TV +DO/ VIS HP
A sme doma ... Acer ... ďalší z rádoby počítačov
Prečítaj si toto a plač ... http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Acer#ACER_a_High-Tech ... je to síce trocha nadsadené, ale nepohne sa lístok bez vetra ... Od istého času Acer nepredávam. No ale šak nakupujeme u odborníkov ... Predať všetko a za každú cenu, nezáleží na tom, čo kupujúci potrebuje, prednejšie sú výsledky

Naposled editoval moderátor:
Pokud si koupím značkový PC a ovladače jsou na hardisku, tak se nejedná o značkový PC. Také je na místě si zkontrolovat, jestli software na HD je vůbec legální.
Kupoval jsem už PC několikrát, viděl jsem nová PC u kamarádů, ale ještě jsem nikde neviděl, že by k tomu nebyly originál ovladače na CD (DVD). To je množné jen u PC z bazaru, kde už originály jsou někde v pryč, tak je prodejce natáhl z internetu. Pokud opravdu se v PC nevyznám a chci si něco koupit, asi bych měl poprosit nějakého znalého kamaráda a nechat si poradit. Určitě by se našel i někdo zde z fóra. Počítače nejsou věci, kde je rozhodující nejnižší cena. Pokud jej chci na hry, což MSTS je, vyplatí se připlatit si a příliš nešetřit.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud si koupím značkový PC a ovladače jsou na hardisku, tak se nejedná o značkový PC. Také je na místě si zkontrolovat, jestli software na HD je vůbec legální.
Kupoval jsem už PC několikrát, viděl jsem nová PC u kamarádů, ale ještě jsem nikde neviděl, že by k tomu nebyly originál ovladače na CD (DVD). To je množné jen u PC z bazaru, kde už originály jsou někde v pryč, tak je prodejce natáhl z internetu. Pokud opravdu se v PC nevyznám a chci si něco koupit, asi bych měl poprosit nějakého znalého kamaráda a nechat si poradit. Určitě by se našel i někdo zde z fóra. Počítače nejsou věci, kde je rozhodující nejnižší cena. Pokud jej chci na hry, což MSTS je, vyplatí se připlatit si a příliš nešetřit.

To přece nemyslíte vážně? .Když jdu do obchodu, který, jak si říká, je největším obchodem PC v republice, kde mají značkové PC od fa HP, či Acer, tak komu potom věřit, že mi prodal dobrý PC. Ptal jsem se, proč není instalační DVD se softverem,či ovladači. Bylo mi řečeno, že tyto fyrmy mají vše na hardisku a toto mohu si zazálohovat na DVD, případně poruchy disku. Dostal jsem jedno DVD, ale je prázdné a na něm napsáno - DVD pro čisté obnovení. A Vista je originál, protože při instalaci AVG tento program chtěl opravný pack, který, než jsem stáhl,tak jsem musel na stránkách Windows ověřit legálnost softveru.

Milan Vašata napsal:
... Dostal jsem jedno DVD, ale je prázdné a na něm napsáno - DVD pro čisté obnovení.
Omyl ! To DVD není prázdné, je jen "normálními" prostředky pro nepovolané :cool: "neviditelné".
Stačí z něj nabootovat a začnou se dít "kouzla a čáry" :D .
( Origo instalačka Vista je taky "neviditelná", po "odborné" přeeditaci již přístupná ke všemu. :) )

Právě jsem dosáhl určitého stádia stavění nové tratě a je čas i tvořit novou seznamovací 10 hodinovou aktivitu. Tuto testuji jak jinak než na Vistách. Vše šlape jak hodiny až do okamžiku, kdy jedu s elektrickou lokomotivou a najedu na traktor. Po té se MSTS odporoučí. WinXP už skončila technická podpora, v obchodech je doprodej, tak nic jiného než Visty nám nezůstane. Já zatím jedu na mé doporučené verzi BIN. Netestoval jste někdo nové verze, jestli tento problém už je vyřešen?

Jsem nyní v začarovaném kruhu. Nové zvukové karty pod XP v MSTS dělají příšernosti, ale ve Vistách jsou zvuky supr. Jenomže se nemohu spojovat s lokomotivami různých trakcí. A je dost hloupé dávat do aktivity hlášení. "Nyní si hru uložte, restartujte systém, přepněte se do systému XP a po najetí na motorovou lokomotivu se opět můžete restartovat do Vist a dokončit aktivitu" (za předpokladu, že sdílíte instalace do stejných adresářů). Já to tak bohužel musím provádět.

Tak páni chytří. poraďte. Zde už jsem jen obyčejný user. (instalace do Vist samozřejmě dle pravidel)

Zbyněk Šemora napsal:
Právě jsem dosáhl určitého stádia stavění nové tratě a je čas i tvořit novou seznamovací 10 hodinovou aktivitu. Tuto testuji jak jinak než na Vistách. Vše šlape jak hodiny až do okamžiku, kdy jedu s elektrickou lokomotivou a najedu na traktor. Po té se MSTS odporoučí. WinXP už skončila technická podpora, v obchodech je doprodej, tak nic jiného než Visty nám nezůstane. Já zatím jedu na mé doporučené verzi BIN. Netestoval jste někdo nové verze, jestli tento problém už je vyřešen?

Jsem nyní v začarovaném kruhu. Nové zvukové karty pod XP v MSTS dělají příšernosti, ale ve Vistách jsou zvuky supr. Jenomže se nemohu spojovat s lokomotivami různých trakcí. A je dost hloupé dávat do aktivity hlášení. "Nyní si hru uložte, restartujte systém, přepněte se do systému XP a po najetí na motorovou lokomotivu se opět můžete restartovat do Vist a dokončit aktivitu" (za předpokladu, že sdílíte instalace do stejných adresářů). Já to tak bohužel musím provádět.

Tak páni chytří. poraďte. Zde už jsem jen obyčejný user. (instalace do Vist samozřejmě dle pravidel)
Já bych viděl jako řešení rozdělit aktivitu na víc dílů.

Zbyněk Šemora napsal:
WinXP už skončila technická podpora, v obchodech je doprodej, tak nic jiného než Visty nám nezůstane.
Nezakládej tu HOAX !
Nejprve si zjisti pravý stav věci, než něco takové vypustíš.
Je tu dost i těch, kteří jsou schopni ti to sežrat. Bohužel !

Zbyněk Šemora napsal:
WinXP už skončila technická podpora, v obchodech je doprodej, tak nic jiného než Visty nám nezůstane.

Pokud má člověk odvahu, tak může MSTS provozovat v Linuxu. Ovšem je tu malý háček a tím je poloviční fps při jízdě. Používám dualboot. Ve windowsXP mám dvojnásobek.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Nezakládej tu HOAX !
Nejprve si zjisti pravý stav věci, než něco takové vypustíš.
Je tu dost i těch, kteří jsou schopni ti to sežrat. Bohužel !
Otázka zněla, jestli nějaká verze BIN podporuje ve Vistách spojování a provoz s lokomotivami elektrické a motorové trakce.
Bobe, ty jsi takový všeznal na testování určitě máš čas, protože nic nebuduješ (alespoň z Tvých příspěvků nic nevyplývá), tak se divím, tvých reakcí. Nebo Tě MSTS už nezajímá a sem chodíš aby jsi jen prudil ?
Jen tak mimochodem, Ty si myslíš, že vedle systému Vista zde bude nekonečně dlouho XP?
Jinak pro nekompapilitu s Vistama jsem musel oželet stařičkou zvukovku Soundblaster LIVE a nejprve Sounblaster Audigi SE, pak jsem otestoval X-Fi a obě v XP rozběh motorů přehrávají nekorektně s jakýmikoli ovladači. Integrovaná zvukovka to samé. Ale ve Vistách zvuky jedou perfektně. Takže zbývá dořešit jen provoz lokomotiv, kde jsou zpřažené různé trakce. Prosím o reakce jen těch, kteří PC a MSTS skutečně rozumí a mají zájem poradit. Určitě tato problematika nezajímá jen mě.

Zbyněk Šemora napsal:
... Jen tak mimochodem, Ty si myslíš, že vedle systému Vista zde bude nekonečně dlouho XP?

1) XP sa bude predávať prinajmenšom do konca tohoto roka, ak nie dlhšie.
2) Výrobcovia kvalitných manažérskych a konštruktérskych notebookov a pracovných staníc ( IBM/Lenovo, FSC, HP a DELL ) naďalej opatrujú svoje výrobky vyššej triedy než je Home/Student PC OS Win XP Professional, alebo aspoň Vista Business s možnosťou downgrade na XPP.
3) XPP bude mať podporu u MS najmenej päť rokov od skončenia dodávok, to jest minimálne do roku 2013.
4) Vistu jakožto jeden veliký nepodarok zrejme veľmi skoro nahradí systém Windows 7

Zbyněk Šemora napsal:
Otázka zněla, jestli nějaká verze BIN podporuje ve Vistách spojování a provoz s lokomotivami elektrické a motorové trakce....
Otázka třeba zněla, ale neodpustil sis svoje rádobyodborné postřehy a vize, o kterých netuší ani sám neodůchodce Vilda Brána.
To bylo k první části.
A ke druhé ... je to o celkovém naladění HW/SW
... spešl kvůli tobě udělám znovu na prázdný disk dualboot Vi64/XPP2 + msts/BP zcela bez zvukovek SB/AC jen s bedýnkami USB ( žádné ovladače, o vše se stará procesor ! ) a ono to funguje :D

Takže tvrdíš, že problém ve Vistách se spojením elektrické a motorové lokomotivy je ve zvukovce?
Musíš napsat podrobnosti, stovky uživatelů MSTS ve Vistách na tuto odpověď čekají.
Ale vyházet zvukové katry z počítače také není řešení.
Já asi musím udělat zvukovou nahrávku, co mi to na dva roky starém PC od začátku dělá. Vyřešila to výměna zvukové karty a dosazení SB LIVE. Jenomže s Vistama jsem ji musel opět vyhodit pro nepodporu. SBL X-FI do PSI expres problém v XP na oko vyřešila. Po zapnutí MSTS zvuky se chovaly korektně. Ale běda, jakmile jsem udělal SAVE a jindy pokračoval v rozehrané aktivitě. To se nedá poslouchat (pokud se rozjíždím nebo brzdím EDB) Lokomotivy zpívají jak v reálu Taurusy, když přehrávají stupnici. Ale tohle je horší, protože se zvuky přehrávají v akordech a ještě falešně. Tak jsem se přepnul do Vist, kde se tento jev neděje a aktivitu dohrál do okamžiku, kdy jsem se měl spojit s motorovou lokomotivou.
Já si myslím, že je v zájmu nás všech, aby nám MSTS fungovalo na jakémkoli operačním systému. Na tuto otázku by určitě odpověděl Džordž. Já jsem ještě neměl čas testovat jeho novější verze BIN, jak se to chová v aktivitách. Buď mohu stavět nebo testovat, obojí nelze. Jelikož stavím, tak mám právo na stříbrný podnos a ptát se.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže tvrdíš, že problém ve Vistách se spojením elektrické a motorové lokomotivy je ve zvukovce?
Já NE. To ty si tady už několik generací binu stěžuješ na zvukovkové problémy a radíš nepoužívat integrované a obstarat si PCI . Jen jsem napsal, že to jde i bez obou.

Pane Bože! Za co! To neumí nikdo normálně odpovědět? Opakuji.
Potřebuji ve Vistách najet s elektrickou lokomotivou na motorovou, aniž by to shodilo MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Potřebuji ve Vistách najet s elektrickou lokomotivou na motorovou, aniž by to shodilo MSTS.

Mne nefunguje spojenie el.loko s motorovou už teraz vo win XP a vôbec neviem, čo s tým ...

Zbyněk Šemora napsal:
orlov napsal:
Mne nefunguje spojenie el.loko s motorovou už teraz vo win XP a vôbec neviem, čo s tým ...
A vyskytuje se tento problém i v jiných tratích krom samotné BP ?
( Omlouvám se za OT, ale mne tohle ještě nepotkalo. )

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
orlov napsal:
A vyskytuje se tento problém i v jiných tratích krom samotné BP ?
( Omlouvám se za OT, ale mne tohle jiště nepotkalo. )

... nejde to v každej trati ...

Zdravím!tak pro začátek bych řekl že mám notebook s Win Vista home!všechno v MSTS fungovalo více méně bez problémů až do doby než sem začal hrát aktivitu Topírna noc do kritického okamžiku v Kutnej hoře!jak sem po prohledávání fora zjistil tak je to jeden z největších problémů co se týče spojení Vista MSTS!zkoušel sem všemožně nastavovat msts ale většinou bez úspěchu!několikrát se mi povedlo najet s Peršingem na traktor a spojit se s ním,jednou sem dokonce dojel s celým nákladem až k odjezdovému návěstidlu v KH kde sem měl traktor spolu s peršingem odpojit,ale při brždění dynamickou brzdou(do 60% v poho ale v 80% zamrznutí a pád do Win)od té doby se mi to už nikdy nepovedlo!vždycky se svěsím s traktorem a po odkliknutí hlášky že mam shodit sběrač a přelést na traktor mi msts zamrzne a konec!už vážně nevím co s tím!vůbec ale nechápu proč na masaryčce když mám spojit puklíka s elektrikama je vše v pohodě???však puklík je taky motorová ne?proč to u puklíka jde a u traktora ne?vážně už z toho sem jelen! napadlo mě jedno řešení....a to,co nahradit v aktivitě topírna všechny motory za elektriky?např. v KH místo traktora dát třeba eso???já vim že to problém spojování el. a motorů ve Vistách nevyřeší....,ale aspon by se mohla Topírna dojet až do konce bez padaní msts!jinak nám asi prozatím nezbývá nic jiného než jet topírnu na XP!ale do toho se mi opravdu nechce!
Ještě bych se zeptal jestli už se někam pohlo řešení problému spojení el. a motor. ve Vistách někam dál???děkuji za jakoukoliv radu či odpoved...

manazer502503 napsal:
děkuji za jakoukoliv radu či odpoved...
Na začátku věty se v češtině píše veliké písmeno. Zkus to taky. Tohle vypadá jak pavlačový výpad ukecané domovnice - asi 15x !

Naposled editoval moderátor:
Vyměnit traktor v KH za eso nepomůže protože se bude znovu přelézat z elektriky na motor v Dřísech. Proč nejde spojovat lokomotivy různých trakcí ve Vistách, to neví nikdo. Možná Džordž, autor binu, ale nikdo neví, jestli se MSTS ještě věnuje. Zatím nezbývá nic jiného, než na některé aktivity mít i systém XP.

Back
Nahoře