MSTS na nových Windows Vista?

faldicek napsal:
Aha, tak takhle nevím, já prostě otvírám soubor s aktivitou .apk a aktivita se rozbalí do simulátoru...

No já to dělám tím způsobem že jí klasicky přesunu na složku TsunPack (teda dělal jsem na XP )

Takže:
1) mám PC i NB s Vistou a nemám sebemenší problém - je to pánové o tom, v jakém stavu si své počítače udržujete a jak to s nimi umíte ...
2) na Vistách je třeba k MSTS nainstalovat bugfix, a to jako jako správce - zapisuje do registrů a pokud nebudeš instalovat jako správce, nedočkáš se chybové hlášky, ale ani správné instalace
3) pak už stačí dvojklik na soubor apk a aktivta se nainstaluje

Dobrý den , má někdo s zkušenosti s timto problémem :

Vše funguje jak má až na to že nehouká a nepíska přidám na nutral na sto % a nic zvuk je jak na 0%... pak se rozjedu ale at dám 9% nebo 100% nereaguje a jede tak podle rychlosti tam naskakujou zvuky x stupně .... mám Vistu .

Prdkins napsal:
Dobrý den , má někdo s zkušenosti s timto problémem :

Vše funguje jak má až na to že nehouká a nepíska přidám na nutral na sto % a nic zvuk je jak na 0%... pak se rozjedu ale at dám 9% nebo 100% nereaguje a jede tak podle rychlosti tam naskakujou zvuky x stupně .... mám Vistu .

Jo a ještě při rozjezdu houkne ale jínak nemohu ...

Zdravím,
Mám OS Vista 64 bit. Mám problém v aktivitách. Např.: V aktivitě 859 Krakonoš ze stránek http://kajaahonza.wgz.cz/aktivity-ke-stazeni
se dostanu až do Hradce Králové 1. zpráva je: Zastav na konci peronu,2. zpráva: Po výstupu cestujících odpřáhni loko... a když v této zprávě kliknu na OK tak MSTS zamrzne. Zkoušel jsem změnit rozlišení, kontroloval jsem parametry v zástupcích a vše sedí. Může mi někdo prosím někdo poradit co s tím?? Děkuji BOBBY

Pavlíku, reinstalace BIN se přece na takový případ nevztahuje. To je jiný problém. Pokud vyvolám F9 k rozpojení soupravy a MSTS se odporoučí jaká je příčina ???? Už se to tady probíralo.
Přece moc uložených pozic ve složce Saves. Tuto je nutné pravidelně promazávat.
Jestli se mýlím, tak mne kamenujte. :D

Ale pokud se otevře okno se zprávou a hned po té se MSTS odporoučí, to už tady také bylo.
Tohle vznikalo, když Džordž zadával přímo do BIN kolik paměti si MSTS vezme. A v určité verzi tohle snížil a byl přesně tento problém.
Nyní to řeší parametr -mem:512 nebo i více, dle RAM v PC. Pak doporučuji zkontrolovat, jestli jej mám zapsán správně. Byly případy, že se někdo dušoval, že jej zapsán má a pak přiznal, že zapomněl na dvojtečku nebo mezeru. Po opravě mu už vše šlape jako hodiny. Proto tento parametr kopírujte raději přes schránku.

Parametry mám zapsány správně. RAM mám 4 GB tak tam mám -mem:1024. Virtuální paměť mám na 6500, protože nejnižší povolenou hodnotu mám 16 a doporučenou 6139. Dokonce jsem ji snížil i na 3500 a stále stejné.

Zbyněk Šemora napsal:
Pavlíku, reinstalace BIN se přece na takový případ nevztahuje. To je jiný problém. Pokud vyvolám F9 k rozpojení soupravy a MSTS se odporoučí jaká je příčina ???? Už se to tady probíralo.
Přece moc uložených pozic ve složce Saves. Tuto je nutné pravidelně promazávat.
Jestli se mýlím, tak mne kamenujte. :D

Ale mu to přece spadlo ještě než stiskl F9. Zkusil bych v tomto případě jinou verzi BINu.

Ve složce saves mám pouze 7 uložených pozic. Zkusil jsem poslední pracovní verzi BINu a výsledek je pořád sejný.

Tak to už je tady jiný problém. Za sebe si už nepamatuji případ, od dob, kdy se zapisuje parametr do zástupce, že by se MSTS někdy odporoučel. Asi budu muset podstoupit kamenování :D.
Znám tyto případy:
Někdy první spuštění MSTS po nové instalaci
V editoru tratí, když kopíruji objekty do schránky a neudělám hned save. tak někdy po zčervenání některé koleje po projetí myší MSTS zamrzne.
Nebo při pohybů kamerou v místech kde je osázeno hodně lesů (Forest) a nesnížím dohlednost.
Jinak o ničem dalším nevím.
Ale MSTS umí shazovat některé špatně vyexportované modely budov i vozidel.

Jinak se automaticky předpoklá, že MSTS bylo instalováno ne kliknutím na setup.exe, ale pravé tlačíto myši a "spustit jako správce". Nebo pokud spouštím přes Trainstore, je parametr zapsán i tam.

Teď jsem četl příspěvek od pájavlaky:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2285&pid=102189#pid102189
Pak může být zakopaný pes i zde. Chyba v aktivitě. Abnormální množství LC je velká zátěž. Další možnost je, že MSTS nepadá proto,, že se objeví hláška, ale načítá se v ten okamžik nějaký vlak, který má nějakou chybu v modelu nebo je poslední kapkou do přetížení a MSTS shazuje.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Teď jsem četl příspěvek od pájavlaky:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2285&pid=102189#pid102189
Pak může být zakopaný pes i zde. Chyba v aktivitě. Abnormální množství LC je velká zátěž. Další možnost je, že MSTS nepadá proto,, že se objeví hláška, ale načítá se v ten okamžik nějaký vlak, který má nějakou chybu v modelu nebo je poslední kapkou do přetížení a MSTS shazuje.

Může být abnormální počet LC důvodem k pádu MSTS při přechodu ze dne na noc (v čase přepnutí na noční kabinu)? Jedná se o aktivitu z Prahy Vršovic do České Třebové.

Naposled editoval moderátor:
Zajímalo by mě, když v sedmičkách je to zakázáno, proč se ve Vistách má zatrhovat ve vlastnostech ikony "kompatibilita s XP SP3". Zkusil jsem to bez a zatím žádný problém mi to nedělá.
Kdo ví, ať odpoví.

Jinak jsem měl zase problém s nainstalováním ShapeVieweru. Tam to nelze "spustit jako správce" a po nainstalování mi to dělalo divy. Z Conbuilderu KO, vyhodilo to chybu, ale z ikony jsem tento prohlížeč modelů spustil, ale další den už ne ani odtud.
Měl jsem ještě jiné problémy s funkčními tlačítky myši, opět mi nešly v MSTS, tak jsem si aktivoval účet Administrator (Počítač, pravé tlačítko myši, spravovat, uživatelské účty, Administrátor, vlastnosti a zrušit zatržítko "účet je zablokován")
Přihlášení a světe div se, už vše funguje. I Shapeviewer, který jsem konečně úspěšně nainstaloval. Jen to má malé minus jako v XP. Je snížená ochrana PC.
Ale jinak si myslím, že tady odpadá instalace všeho do MSTS systémem "spustit jako správce"

Mě v sedmičkách běží vše bez problémů,ale jedu pod administrátorským účtem.Na tenhle počítač mi nikdo nesmí,tak tam běh administrátorského přístupu není ničím ohrožen.Jinak veškeré programy pro msts se musí spouštět minimálně jako správce,jinak vyskakuje spousta hlášek,že něco je zablokováno.Příkladem je Route Riter
Osvědčil se mi postup,že instalaci všeho dělám pod administrátorským účtem a pak na hraní přejdu na běžný user účet,ale pak se program musí spustit s oprávněním správce.

Back
Nahoře