MSTS na nových Windows Vista?

bob57_cz napsal:
Draco napsal:
Bob57: Mno zkus třeba sestavu AMD Duron 1,2 GHz 512SDRam a Riva TNT2 Pro a nehneš se.
Není ve specifikaci pro Vista. :D

Vidíš. Ne všichni maj rychlí PC. Já teda mam AMD Athlon64 3800+, 1GB RAM DDR400Mhz, GF 7600GT 256DDR3 a jistí odborníci z jedné firmy mi zdělili že i stouto sestavou budu mít na VISTECH problémy. Navíc VISTY nepřináší nic nového jen DX10 což je dost mizerný přínos nového systému.

Zdravím !
Z nového počítače s Windows Vista jsem nešťastný. V MSTS nefunguje téměř nic, jak by mělo. Už jen to, že musím MSTS vypínat přes správce úloh, protože jinak to zkrátka nejde. Zatím jsem nevytvořil ani jednu vlastní aktivitu, protože mi to pokaždé spadne. Nemluvě o tom, že chci-li aktivitu (byť ne kompletní) uložit, nezobrazí se potom ve spuštěném MSTS, ačkoliv vše se tváří normálně. Zatím jsem nenainstaloval ani jedinou trať, protože počítač odmítá kopírovat soubory z defaultních tratí... A mohl bych pokračovat dál a dál. Takové jsou moje zkušenosti s Windows Vista... Kamarád už mi zařizuje přeinstalaci na XP.
Mějte se !

Asi máš pravdu... Chyba bude možná mezi "sedací podložkou a vstupní periferií". Ale že MSTS ve Vistě neběží, je fakt. Z toho, co popisuješ, nejsem o moc chytřejší a bojím se, že ani nebudu... Myslím, že pro průměrného uživatele, je MSTS a Vista neslučitelné...

Jeden uživatel mě oslovil s problémem.I přesto,že nainstaluje registr_fix.exe nejdou mu rozbalit aktivity v apk.MSTS provozuje na Windows Vista. :roll:

Kamarádovi jsem instaloval MSTS na Vistě na notebooku. Simulátor - základ jsme nainstalovali, zkusili a fungovalo. potom přišl na řadu trainset a tratě a nakonec trainstore a to byl ten problém. trainstore nechtěl fungovat korektně. Stále se odkazoval na to, že nemůže najít .trk soubor tratě a to i přes to, že tam evidentně byl. Visty jsou problém. také mě na tom systému vadí neustálé hlášky na cokoli.

Vše musíte "spustit jako správce". Já se na tom také vyškolil včetně editace consistu v ConBuilder . Prokazatelně jsem ho uložil , ale po znovunačtení byl consist opět v původním stavu...... Také se mi zatím nepovedlo spustit MSTS pod Vistou "v okně" , editor je OK.

poison: Roman má pravdu, na 99,9% zaúčinkovala všadeprítomná "ochrana FS" ... MS asi nikdy tu viacužívateľskosť do konca nedotiahne ...

Jelikož jsem měl stížnost, že moje trať nefunguje pod MS Vista, tak jsem praštil kešeňou a v rámci rekonstrukce PC tento systém zakoupil. Byla to asi jedna z mých špatných investic. Ikdyž testovací program mi oznámil, že mé železo je bezproblémové, tak asi po dvou hodinách instalování se mi tento operační systém nainstaloval. Další tři hodiny aktualizace a ovládače. Někde mám chybu, protože start a vypínání trvá šíleně dlouho.
Až včera večer se dalo v nepřátelském prostředí Visty normálně pohybovat. Tak jsem nainstaloval MSTS a obsah DVD s tratí, co nabízím. Instalace MSTS normální, ale instalace (po síti) mé trati byla dost líná. Pak jsem nainstaloval Conbuilder, bezúspěšně Shapeviewer, registr fix sice nainstalován, ale apk se nerozbalí. MSTS Activity Mover funguje.
Spustil jsem MSTS, trochu to s Vistama zamávalo a při spouštění trati se mi nad čárkami překrýval text (Spouštím svět). Nejprve jsem zapomněl srovnat rozlišení a po nastavení mi MSTS po spuštění zatuhl. Uvědomil jsem si, že jsem nenastavil virtuální paměť, tak jsem restartoval a šel do systému. Jenomže blbec jsem virtuální paměť sice na C zrušil, ale na jiném disku jsem pevnou hodnotu zapomněl nastavit. To mi došlo až při spouštění MSTS. Průběh byl úplně normální, spouštění trati také normální a měl jsem vybránu aktivitu test Brno se začátkem v Níhově. Vše úplně v pohodě, FPS kolem 55 až 60. PC jel čistě z ramek.
Pak jsem opravil virtuální paměť a tentokrát jsem zkusil Topírnu noc. která je opravdu zátěž. Ale po spuštění MSTS se mi nezdála stabilita, pohyb myší v menu byl trhavý. Start aktivity byl opět s přepsanými písmenky, několik minut se nic nedělo a pak jsem byl v Puklíkovi. Myš reagovala až za chvíli a nakonec se standartním FPS 8až 13 se rozjel. Nešly mi zvuky ex. Po najetí na vůz a přejítí na druhé stanoviště jsem opět čekal než se počítač rozdejchá a s FPS asi 5 jsem pokračoval v jízdě. Ale to už bylo několik minut po půlnoci, tak jsem šel spát.
Ještě byl horor opuštění MSTS a vypnutí PC, záležitost asi 10 minut. Ale start PC mi trvá (než dole na liště naběhne ikonka AVG a ATI a dá se v systému normálně pohybovat) asi 20 minut.
Procesor Athlon 2800XP Hodnocení Vista 3,5 bodů
RAM 3x512 MB Hodnocení Vista 4,1 bodů
Grafika ATI RADEON X1650/512MB Hodnocení Vista 5,2 bodů
Hardist WD Caviar 250giga SATA Hodnocení Vista jen 2 body. Tak mám podezření, jestli tady nemám slabé místo. Proto asi Vistu odinstaluji a vyzkouším XP.

Jinak Vista Home mi připadá jako systém pro důchodce, který si právě koupil poprvé v životě PC. Veškerá komunikace s uživatelem je v tomto duchu. Když například spustím defragmentaci, tak je mi oznámeno, že se defragmentuje a bude to trvat až několik hodin, ale nevidím co defragmentuji a jaký je stav fragmentace.

Dostavěl jsem počítač a mezi testy stability jsem zařadil i MSTS. Vista vyhodnotila všechny komponenty tuším v rozmezí 5 až 5,5. Systém tedy vyvážený je. MSTS jede naprosto bez problémů a startuje rychleji než na XP. Takže Visty prozatím ponechám, i když s těmi důchodci je to docela trefný. Člověk aby se v tom hrabal, povypínal kdeco, než to přestane otravovat.
Možná by ti pomohl nový BIOS základní desky.

Trunda napsal:
Dostavěl jsem počítač a mezi testy stability jsem zařadil i MSTS. Vista vyhodnotila všechny komponenty tuším v rozmezí 5 až 5,5. Systém tedy vyvážený je. MSTS jede naprosto bez problémů a startuje rychleji než na XP. Takže Visty prozatím ponechám, i když s těmi důchodci je to docela trefný. Člověk aby se v tom hrabal, povypínal kdeco, než to přestane otravovat.
Možná by ti pomohl nový BIOS základní desky.
Máš dvoujádro Intel?
Já to psal už do jiného vlákna a dávám Ti za pravdu. Starý PC je na Vistách líný, ale na dvoujádru mne to příjemně překvapilo. MSTS jsem ještě nezkoušel.
Můj Athlon:
Základní deska Polaris 400 už dávno není podporována a Bios A06 je to poselední co jsem si před lety nahrál :lol: :lol:

Trunda napsal:
... Vista vyhodnotila všechny komponenty tuším v rozmezí 5 až 5,5. Systém tedy vyvážený je. MSTS jede naprosto bez problémů a startuje rychleji než na XP. ....
Včera jsem otestoval Vistu 64 bitů na svém dvoujádrovém PC (dva roky stará vykopávka)
Procesor 3,2 giga dostal jen 4,8 bodů, ostatní 5,3 až 5,9 (grafika).
Nainstaloval jsem MSTS a pro test jsem spustil Topírnu noc, která je pro PC největší zátěž. Na rozlišení 1280x1024 (bez stínů, jinak vše na maximum) Při startu aktivity, FPS 17 až 20. Při jízdě občas spadne na 15, dle pohledu. Celkem jsem byl nadšen, budilo to opravdu dojem, že na Vistách 64 MSTS chodí lépe. Pak jsem přepnul hardisky a nabootoval zpět XP. Musím potvrdit, že FPS na stejném nastavení tohoto PC bylo totožné.

Jsou zde odborníci, není mi jasné, rozdíl mezi Program Files a Program Files 84, které se mi pro instalaci MSTS vytvořilo (při instalaci na disk D).
Já bych tipoval, že do Program Files se instalují jen programy, které podporují 64 bitový systém.
Takže pokud si někdo pořídí nadupaný PC s Vistou a prohlásí, že MSTS ve Vistách je svižnější, tak to není OS, ale právě tím nadupaným PC.
Jen nechápu, jak někomu ve Vistách může padat při startu moje Topírna noc. Vše šlapalo, byť s FPS 8 i na Athlon 2800XP.

Já sem zkusil Win Vista jen kvuli DX10. A to je jediná nová věc kterou přinesli. Žereto spoustu výkonu a užitek nikde. Porstě Win XP v hezkym kabátku nic víc.

Re:

Zbyněk Šemora napsal:
Trunda napsal:
...Jsou zde odborníci, není mi jasné, rozdíl mezi Program Files a Program Files 84, které se mi pro instalaci MSTS vytvořilo (při instalaci na disk D)...
Ani mi to není jasné. Já tam mám Program Files a Program Files (x86). Asi ti prodali nějaký shit.

Taky mi nešly rozbalit apk ve Vistách. Problém jsem vyřešil následovně: Ovládací panely -> Centrum zabezpečení -> Řízení uživatelských účtů nastavit na Vypnuto. Pak již stačí pustit registr fix a je hotovo.

Bedlisch napsal:
Taky mi nešly rozbalit apk ve Vistách. Problém jsem vyřešil následovně: Ovládací panely -> Centrum zabezpečení -> Řízení uživatelských účtů nastavit na Vypnuto. Pak již stačí pustit registr fix a je hotovo.
Stačilo spustit program s právy administrátora/správce. Vypnutím ŘUU jsi neuváženě otevřel zadní vrátka pro "havěť".

Mam Core 2 Duo 3.8Ghz, Vista x64, 4GB ram 1Ghz, GF 8800GT a stejne topirna noc jde na od 15-60FPS

martinF napsal:
Mam Core 2 Duo 3.8Ghz, Vista x64, 4GB ram 1Ghz, GF 8800GT a stejne topirna noc jde na od 15-60FPS
To je přímo paráda. Co lepšího si přát. Ale dotaz. Já Topírnu ve Vistách odjel jen první hodinu. Nebyl ve Vistách problém se spojováním lokomotiv v Kutné Hoře?

Back
Nahoře