Včera jsem zavraždil odpoledne, protože kamarád přenesl svůj PC s Vistama a chtěl rozchodit MSTS.
V uživatelském profilu má vypnuto Vistovské zabezpečení, takže vše instaluje jako správce.
MSTS mu chodí a na rozdíl ode mne při načítání trati nemá stlačená písmenka nad čárkami. Editor mu funguje normálně, rozjel jsem i testovací aktivity. Ale co mu na rozdíl od mne nefunguje, nejdou rozbalit aktivity v apk. Zkoušel jsem vše možné s registr fix.exe a nic.
Další horror byla má killer aktivita Topírna noc. Vše šlo v klidu, až do prvního pokusu o svěšení puklíka s elektrickou lokomotivou. Jak jsem všem radil a úspěšně, je třeba zapnout trolejové vedení, to jsem měl a po najetí na elektriku MSTS zamrzl.
2. pokus. TV jsem vypnul a loadnul tohle svěšení. A současně jsem zkusil dát směr do neutrálu, ale omylem jsem jej dal obráceně zpět. S mašinou jsem se spojil OK. Pak změnil směr a pospojoval zbytek. Po té jsem s konvojem jel do pošty a hru uložil a ukončil. Pak jsem udělal load a MSTS se odporoučel do woken. Tak jsem znovu loadnul hru před spojením a tentokrát jsem najel s reverzem v 0 a opět vše OK. Po spojení všech loko jsem směr přestavil na neutrál a hru uložil jako stojící. Po load jsem se opět odporoučel do woken.
Řešení?
Testy s MSTS ve Vistách se chovají nevyzpytatelně a zatím asi neexistuje všeobecný návod jak MSTS nastavit, aby se choval všude plnohodnotně. Proto doporučuji pro ty, kteří potřebují Visty pro moderní software a současně chtějí hrát stařičké MSTS, aby si do PC přidali ještě jeden hardisk a tam si nainstalovali WinXP. A budete mít klid a pokoj.
S tou trolejí, jak jsem dříve radil a pomohlo to, možná to nesouviselo se zapnutím troleje, ale jednalo se o nějaký výchozí stav nastavení, který se nesmí měnit. Jiné logické vysvětlení mne nenapadá. Až bude po aktualizaci trati, zkusím ještě experimentovat u sebe.