MSTS na nových Windows Vista?

Předevčírem jsem instaloval MSTS u bratrance, který má Visty. Řeknu vám, že to UAC je fakt otrava, ale instaloval jsem vše "jako správce", navíc na účtu s oprávněním správce, takže vše OK.
Často píšete, že vám na Win Vista padá MSTS při spojení dieselu a elektriky. Takže jsem vyzkoušel i tohle (konkrétně aktivita Seznání HK) - naprosto bez problému. Podotýkám, že jsem vše nastavil dle Desatera.

Poslední věc, také často diskutovanou, a to rozbalování *.apk jsem zatím nezkoušel, ale brzy to budu muset nějak zvládnout. Zkusím to podle mého návodu ve FAQ a uvidím, jestli je opravdu univerzální.

Ještě odjeď Topírnu noc nebo alespoň část do Kutné Hory a do stadia napojení na soupravu rychlíku do Prahy a půjdeme se k Tobě učit, jak se nastavuje MSTS ve Vistách. Mě osobně by to velmi zajímalo. Zatím mi vše připadá, jako by se vše chovalo ve stylu pokus omyl. Dvě stejné instalace, dvě stejná nastavení, v jednom jsem bez problémů rozbalil apk, v jiném ne. V jednom jsem se v Topírně spojil s elektrikami, v druhém ne. A když to fungovalo, vypnul a zapnul jsem trolej a už to padalo také. Asi škoda času. Nepočkáme na Winsows 7 ? Nebo jak se to bude jmenovat?

Ahoj,se zvuky problém nemám.Mám ale jiný problém a to v tom,že mi hra nejde ukončit křížkem v pravém horním rohu a zamrzne mi počítač :eek:
Budu to muset přeinstalovat

Naposled editoval moderátor:
Než to začneš přeinstalovávat - spouštíš MSTS pod účtem s právy admina? Takhle se to totiž chová, pokud ty práva nemáš.

Martens napsal:
Než to začneš přeinstalovávat - spouštíš MSTS pod účtem s právy admina? Takhle se to totiž chová, pokud ty práva nemáš.

Aha,tak to díky za vysvětlení.Já mám Vistu asi teprve deset dní,tak ji teprve poznávám ;)
Můžeš mi to tedy ještě popsat,jak to mám udělat?Díky moc,hodně mi pomůžeš,už jsem z toho byl nešťastnej :eek:

Píšu zde kopii ze své návštěvní knihy. Bob57_cz tam dal radu, jak MSTS ve Vistách funguje. Toto je výsledek mého 3 hodinového testu:

Dnes jsem všeho nechal, zapnul jsem Visty a podle rad Boba57_cz jsem odebral MSTS BIN a znovu nainstaloval, aby se vyloučila varianta, že zásahem do nastavení MSTS a save jsem cokoli z binu rozhodil. Pak jsem si pustil mou zátěžovou testovací aktivitu Topírna noc. Stačilo odjet první tři hodiny a dospěl jsem k závěru stejnému, jako kdysi ŽSR. Spojení motoru s elektrikami v pohodě, ale v Kutné Hoře, když najedu se 163 na 731 MSTS nemilosrdně zamrzne. A těm, kdo si tady myslí, že Vistám rozumí a jim vše funguje, ještě nehráli Topírnu noc a tedy MSTS řádně neotestovali.
Závěr: Kdo chce hrát pořádné aktivity, Visty nebrat, jedině XP.
Kdo chce pracovat v editoru tratí, Visty nebrat, tam se nedá pohybovat s lepším FPS než 1. Alespoň prvních 5 minut rozhýbávání. Pak se konečně také rozdejchá.
Alespoň vidíte, že někdo dělá, že všemu rozumí, směje se, jak jej neposloucháme a nakonec vlastně nic neotestoval a jenom si myslí, že mu to funguje. Volnou jízdu nebo jednoduchou aktivitu ve Vistách odjedu také a to už od prvního nainstalování.

Pokud někdo z přítomných tuto aktivitu ve Vistách dohrál, rád se od něj přiučím.

To kendisek: Je topopsané na DVD v desateru. Jinak dáš na spouštěcí ikonu pravým, vlastnosti a v záložce kompatibilita zatrhni spouštět jako správce...

Ještě chci napsat dovětek. Bob57 měl částečnou pravdu, abych mu úplně nekřivdil, že pokud sáhnu na jakékoli nastavení v MSTS, tak to naruší nějaké prvky BIN. Proto když jsem porovnával můj počítač s kamarádovým, tak jediný vizuální rozdíl byl , já měl aktivovánu trolej. Když jsem ji zrušil už jsem se u Topírny nespojil ani v depu jako to dělalo jemu a opětovně zapnul, tak to samé. Je zajímavé, že v XP jsem tohle nezaznamenal, jenomže já nemám ve zvyku se v nastavení MSTS později vrtat, ale je možné že je to příčina některých pádů MSTS u ostatních.

Takže do manuálů dopíšu tuto větu:

Pokud v MSTS změním jakýkoli parametr nastavení a uložím, pak je nutné odebrat a znovu nainstalovat MSTS BIN.

Samozřejmě nezapomenout na druhý krok, pokud jedu na doporučené verzi Patch 1.7.081920.exe, tak po té spustit ještě Global.exe pro uživatele BP, obojí najdete v adresáři Train Simulator. Pokud mou instalaci nemáte, tak v Global ručně změnit souncfg.dat za novější verzi. Vše je také v balíku mých aktivit.

faldicek napsal:
To kendisek: Je topopsané na DVD v desateru. Jinak dáš na spouštěcí ikonu pravým, vlastnosti a v záložce kompatibilita zatrhni spouštět jako správce...

Tak už mi to funguje,díky moc za radu ;) ještě bych potřeboval poradit,co bych mohl udělat pro to,aby se mi trať zobrazila v activity editoru ve Vistě :eek: s tím ale jak jsem četl má problémy asi více uživatelů :eek:

Zde je silvestrovský návod, jak vyřešit pády MSTS ve Vistách při spojování vozidel. Je to kopie z mé návštěvní knihy. Včera jsem to otestoval a funguje to.

Včera jsem udělal ještě jeden pokus s Topírnou noc ala Visty. Měl jsem save před spojením v Kutné Hoře. Tohle jsem loadnul v XP a odposunoval. Po odpojení od 731 jsem udělal další save a zkusil jsem Visty. Poslední Loady po posunu šly normálně. Najel jsem v KH na soupravu rychlíku a žádný problém. Ale loady v okamžiku, kdy jsem byl spojený s traktorem, načítání hry rovnou shazovalo.

Takže funguje tento návod. Doslova silvestrovský:

Majitelé systému Vista si uloží hru v Kutné Hoře těsně před najetím na 731. Pak si zkopírují někam na přenosný disk složku Saves z Train Simulator, složku Breclav - Praha, ale možná lepší rovnou celý Train Simulator (sazka na jistotu) S přenosným hardiskem půjdu ke kamarádovi, který má systém XP. Zatímco kamarádi si budou připíjet k Novému roku, tak u něj odšibujete posun v Kutné Hoře. (i na silvestra přes půlnoc se na dráze slouží :D). Po odpojení od traktoru hru uložíte a složku saves si nahrajete na přenosný disk. Po návratu domů stačí zkopírovat jen saves a můžete dál pokračovat ve hře ve Vistách . Co to udělá dál ve Dřísech při spojení se Sergejem napíšu příště .

Ke kamarádovi si berete celý Train Simulator z důvodu totožného prostředí, jinak by se hra nemohla loadnout.

Mám dotaz, když mám doma OS Vista i XP, musím hodit ke kamarádovi, či nikoliv? :D Já jenom, kdybych si stěžoval že mi to nepude, tak aby jste mě tu pak neukamenovali, že se nedržím přesně podle návodu :cool:

Musíš jít ke kamarádovi a musí to být dneska přes půlnoc.:D

Pánové, mám dotaz, přičemž mi došly nápady (ostatně jinak bych se neptal). Vím, že jste to tu s hláškou "Failed to open package" (při snaze otevřít APK soubor ve Vistách) probírali a to takovým tónem, jakoby na světě snad ani nebylo nic jednoduššího. Potíž je, že já to nedokážu nějak pochopit (a to skutečně při vší snaze, raději se týden mořím a hledám po všech čertech). Ale teď jsem na svých Vista 64 ztracen. Pokud byste byl někdo tak hodný a napsal mi skutečně blbuvzdorný návod krok za krokem, udělal by mi dotyčný velkou radost. Protože ty úkoly z dob WinXP už mám trochu moc projeté a většina z nich už po aktualizacích beztak nefunguje korektně :)

(PS: jinak s provozem na tomto OS potíže nemám, FPS v normě, v podstatě žádný problém)

Tak už jsem zjistil, kde byl můj problém, resp. dokonce jak ho vyřešit. Prográmek pro opravu registru (ZDE) mi právě zjevně nezafungoval tak, jak měl (ani nevím, jestli to byla správná verze). Naštěstí trošičku vládnu jazykem Götheovým, a západní sousedé se zjevně s něčím podobným už setkali.

Nuže (pro Windows Vista, německý kolega testoval na 32 bitech, já na 64):
-> Nabídka Start
-> Spustit/Zahájit hledání: napište "regedit"
-> Teď se budeme trochu vrtat v registrech: proklikáme se touto cestou: počítač\HKEY_CLASSES_ROOT\TrainSim.Packaged.Activity\shell\open\command
-> V pravém okně registrů poklikáme na jediný zápis, bude označen jako (výchozí).
-> V nově otevřeném okně vidíme dole cestu, třeba takhle: "F:\Hry\MSTS\Utils\TSUnpack.exe" " " - a my ji změníme (doplníme) na toto: "F:\Hry\MSTS\Utils\TSUnpack.exe" "%1" (tedy přidáme procento a jedničku).
-> Teď by to snad mělo fungovat. Zavřeme registry. Aktivity by měly jít rozbalovat jako dříve, bez potíží.

faldicek napsal:
To je přesně ten prográmek o kterém jsem mluvil, po jeho spuštění netřeba se ještě hrabat v registrech...
Ve Vistách jen jedna maličkost navíc. Ne jen kliknout, ale spustit jako správce. Nebo si ve "spravovat" - účty - Váš účet - zrušit zatržítko "účet je zablokován" (v XP to zatrženo defaultně není)

Problém byl, že jsem zjevně měl špatnou opravu pro registry. Pak bylo spuštění jako správce nefunkční, resp. nedostal jsem se dál, než při normálním spuštění. Teď už je to OK..jsem se konečně projel po novém úseku BP s vyladěnou 240 :) Nebýt jedné trochu přespříliš sebevědomé akcelerace a následného poučného zásahu nadproudovky, tak by to bylo snad úplně bez problémů :)

ahoj vsem..mam takovou prosbu,...poslape tato zvukovka : http://www.agen.cz/produkt/16086/Creative-Sound-Blaster-Audigy-SE-7-1-zvukova-karta-bulk.htm bez problemu??moje intergrovna zvukova realtek HD audio jaksi s msts moc nevychazi.snad se nekdo najde s odpovedi,dekuju:)

Nejde mi ve win Vista rozbalit aktivita

Zdravím, zřejmně se to tu řešilo,ale přesto se ptám, jak mám dostat aktivitu ve formátu .apk do MSTS v OS Vista ? Register_exe jsem nainstaloval i jako správce a hlási mi to že to nenalezlo nainstalovane MSTS v pc (notebooku). Přitom jsem MSTS instaloval též jako správce. Neví někdo jak dostat ty aktivity do MSTS ?? Aniž bych je musel rozbalit v XP a přesunout ji rozbalenou do Notebooku:eek:

A dotaz k brždění, někde jsem to četl, ale stále se mi nedaří nastavit klávesnici na to aby mi vlak brzdil či odbržďoval pomocí klávesnice bez zásahu myši. Též v OS Vista

Předem děkuji za rady:wink:

Back
Nahoře