veřejný MSTS trainset

Štěpán_mf napsal:
Tak pardon, trainset je pravidelně updatován, ale mě se ten systém nelíbí. Např pikkovi Falls a Faccs jsem tam nenašel (možná jsou a já neaktualizuju) dále byl asi před rokem doplněn o 843, který nestál za nic, ale to by si VrbaM nesměl stoupnout na hlavu, že jediné jeho označení je správné a že přeznačování je protiprávní, protože je v rozporu s licenčními podmínkami. Chybí tam nové vozy B,... Jestli je to v plánu nevím, ale bylo by možná zajímavější aby se všichni orientovali na nezávislý trainset, který by nebyl spojen s osobou Pana Šemory, ale na nezávislý trainset, který by Pan Šemora také šířil.

Protože by potom nedošlo k tomu, že někdo někomu šlápne na bábovičku a on mu sebere práva a tak nebude v aktivitách jezdit nic...

Takhle to vidím a omlouvám se pokud jsem někoho vytočil :salut:

Ano snad jsi to konečně pochopil. Veřejný jednotný trainset musí být značen podle nějaké normy. Pokud na toto značení autor nepřistoupí tak jeho model bohužel nemůže být součástí onoho trainsetu a pro příslušný model si budeš muset dojít na autorovy stránky.

Ja by som sa taktiež chcel ospravedlniť za príspevok na začiatku vlákna, nevedel som /vlastnou vinou/ o existencii trainsetu na Zdeňkovom webe, ale mal by som jeden návrh ohľadom slovenských vozidiel.V poslednej dobe vzniklo dosť veľmi zaujímavých aktivít na slovenských tratiach ŽSR150,130 a 180 /vďaka za ne/, ale nakoľko TBP obsahuje minimum slovenských vozidiel stalo sa, že v aktivite som niekde na slovensku stretol úplne od veci českú lokomotívu a zloženie nákladných vlakov bolo v drvivej väčšine z českých vozov.Dúfam že toto niekto nevytrhne z kontextu kvôli nacionalizmu a pod. ale nebolo by od veci zaradiť do verejného trainsetu a aj TBP ďalšie slovenské vozy a mašiny, ktorých je vo výbornej kvalite /Hekl,Robo atď./ čím ďalej tým viac, veci sú väčšinou doplnené najnovšími engmi a značenie je podľa TBP.Samozrejme so staršími vecami je potiaž, nakoľko obsahujú staré engy a nezodpovedá značenie, ale tu sa už naráža na veľký problém scény MSTS a to - že nejsou lidi, v tomto smere na úpravu starých vecí.Niektoré veci z nášho webu už tuším updatoval David Hájek, začo mu ďakujem.

duuso napsal:
....... ale nakoľko TBP obsahuje minimum slovenských vozidiel stalo sa, že v aktivite som niekde na slovensku stretol úplne od veci českú lokomotívu a zloženie nákladných vlakov bolo v drvivej väčšine z českých vozov.Dúfam že toto niekto nevytrhne z kontextu kvôli nacionalizmu a pod. ale nebolo by od veci zaradiť do verejného trainsetu a aj TBP ďalšie slovenské vozy a mašiny, ktorých je vo výbornej kvalite /Hekl,Robo atď./ čím ďalej tým viac, veci sú väčšinou doplnené najnovšími engmi a značenie je podľa TBP.Samozrejme so staršími vecami je potiaž, nakoľko obsahujú staré engy a nezodpovedá značenie, ale tu sa už naráža na veľký problém scény MSTS a to - že nejsou lidi, v tomto smere na úpravu starých vecí.Niektoré veci z nášho webu už tuším updatoval David Hájek, začo mu ďakujem.

A je snad takový problém ony modely o kterých píšeš a které nabíziš na svých stránkách a máš k nim práva, zabalit a poslat Z.Š. a Zdenkovi Itterheimovi k zařazení? Myslím že pokud půjde jen o to, že se příslušný archiv rozbalí a není třeba cokoliv upravovat tak asi nebude co řešit. Nebo se mýlím?

Nemýliš sa Mirane, ale problém je so staršími vecami, treba ich preznačiť na normu TBP ,ktorú ja rešpektujem nakoľko tiež mám rád poriadok a ešte im treba prideliť aktuálne engy s ladením svetiel a spriahadiel na 30 cm,tam je pes zakopaný lebo ja na to čas nemám bohužiaľ, starám sa o stránku, robím trať, sem tam nejakú kabínu a sem tam aj niečo naskinujem no a mám aj manželku a prácu, a nechcem dopadnúť ako Bob a keď príde na svet junior tak toto všetko budem musieť obmedziť, takže by to niekoho chcelo čo by obsah nášho webu /hodný do trainsetu/ upravil a zaradil do verejného trainsetu, keď sa taký človek nájde, čo sa týka mojich výtvorov dávam mu voľnú ruku a určite nebudú proti ani ostatní autori ktorí publikujú svoje práce na našom webe /Hekl,Robo,Dem,Tlamsík a Nebulus/.
Môžem spraviť toľko, že to čo uznám za hodné do verejného trainsetu spakujem a pošlem dotyčnému na úpravu, viac mi z času bohužiaľ nevydá, tak teda ochotní ľudia prehovorte, bolo by to osožné kvôli tým aktivitám.

No a ešte niečo, ako som vravel dávam hocikomu voľnú ruku na úpravu mojich výtvorov, takže kto chce môže si moje výtvory stiahnuť, upraviť a zaslať Zdeňkovi na zaradenie, môže to takto byť? Vyjadrite sa - Miran, Zdeňku, Martensi a iní.
Ad Robo-nech sa páči, kľudne.

Duuso, Nebulus se ke mě chystá, tak mu přibal co je třeba a dám to také dohromady. Hlavně co jezdí kolem Bratislavy. Sice teď o 106 makám na trati, ale už se blížím do finiše, pak můžu omrknout , naklonovat a zařadit ta vozidla. (nebo alespoň srovnat do norem, aby to bez problémů jezdilo)

Zbyněk Šemora napsal:
Duuso, Nebulus se ke mě chystá, tak mu přibal co je třeba a dám to také dohromady. Hlavně co jezdí kolem Bratislavy. Sice teď o 106 makám na trati, ale už se blížím do finiše, pak můžu omrknout , naklonovat a zařadit ta vozidla. (nebo alespoň srovnat do norem, aby to bez problémů jezdilo)

Právě o to jde, co jezdí kolem bratislavy, protže tam vede trainset BP... Chápu to, ale proč to koncipovat jako traiset k trati?

Lenže veci sa majú tak, že MSTS nie je len TBP a trať BP, to je nám snáď jasné nie? Aktivity sa tvoria aj do ŽSR130,150,169 a 180, takže to bude treba spraviť ináč, navrhol by som všetky vozidlá súce do trainsetov /TBP a verejný u Zdeňka/ stiahnuť, upraviť a zabaliť do dvoch balíkov-jeden do TBP a jeden do toho verejného, a to by chcelo spraviť zo všetkými vozidlami, ide napr. o pekné rakane a peršingy z Johnzovho webu, Taxove laminy atď., čo asi nebude možné nakoľko tuším niečo z TBP Johnz stiahol, ale nebolo by od veci keby sa Johnz vyjadril k tomu či by tie vozidlá mohli byť vo verejnom trainsete.Keby tieto úpravy niekto spravil a poslal Zbyňkovi a Zdeňkovi a skinári by priebežne po uvážení taktiež týmto spôsobom posielali týmto dvom ľuďom výtvory tak by aj mohlo byť po probléme, toto je môj názor, lenže na tú úpravu archívov treba človeka...vyjadrite sa aj ostatní.

Je viac než isté, že s Trainsetom treba niečo robiť. Keď tvorím aktivitu na 130-ku alebo 150-ku, tak sa tam snažím vložiť vozidlá, ktoré je možné na tejto trati skutočne stretnúť, ale trainset BP ich väčšinu neobsahuje. Po vydaní aktivity mi potom chodia reakcie, že užívateľovi ktorý si stiahol aktivitu vyhodil CB 200 chýb, že aktivita je tvorená nevyladenými vozidlami a podobne. Potom mám dilemu či sa vlastne oplatí tvoriť reálne aktivity, keď 50% užívateľov ju neprejde kvôli použitému "divokému" trainsetu. :(

Jenomže, vy tady diskutujete velmi obecně, že by se mohlo, atd. Já ten "nedokonalý" TBP, kde chybí spousta vozidel dával dohromady několik let. Nejprve sám, pak mi dal svolení Ppoollll naklonovat jeho ladění. I to byly měsíce práce. Tohle vlastně začal Michal Tuček. Pak se přidal David Hájek a Honza U., který mi pomáhal nastavovat spřáhla. Hodně věcí dokončil ZSR i další. Ve finále se přidal i Bob, kdy před rokem naladil a přeznačil zatím všechny vozy ČD. A jak proto dopadl víme všichni. Nejprve výstraha, a pak.... Takže, aby jste je věděli do čeho jdete. Johnz něco s TBP stáhl? Já nic nevím.
Ale je pravda, že Trainset BP je nastavený pro tuto trať. Nevidím problém, aby se někdo přidal ke spolupráci a naklonoval další vozy, které v TBP nejsou. A udělal "veřejný trainset". Vše v TBP být nemusí. Stačí jen si sednout, srovnat značení do norem a pokud existuje stejný vyladěný model, naklonovat ladění. Pokud neexistuje, tak vše nastavit ručně. A do dvou let by mohl být připraven zbytek. (pokud se bude poctivě pracovat)
A všem se omlouvám, že jsem nezpracoval trainset i pro ostatní tratě než TBP. Ale časově bych tohle opravdu nezvládl. Děkuji za pochopení.

Zbyněk Šemora napsal:
Já ten "nedokonalý" TBP, kde chybí spousta vozidel dával dohromady několik let.
Zbyňek, Tvoj trainset je dokonalý, ale len pre české trate, preto s tým treba niečo robiť, ale obávam sa že to ostane len pri rečiach, nakoľko poznám mentalitu drvivej väčšiny tohoto fóra.Snáď niekto prekvapí a bude ochotný.

Ivan.ps napsal:
Je viac než isté, že s Trainsetom treba niečo robiť. Keď tvorím aktivitu na 130-ku alebo 150-ku, tak sa tam snažím vložiť vozidlá, ktoré je možné na tejto trati skutočne stretnúť, ale trainset BP ich väčšinu neobsahuje. Po vydaní aktivity mi potom chodia reakcie, že užívateľovi ktorý si stiahol aktivitu vyhodil CB 200 chýb, že aktivita je tvorená nevyladenými vozidlami a podobne. Potom mám dilemu či sa vlastne oplatí tvoriť reálne aktivity, keď 50% užívateľov ju neprejde kvôli použitému "divokému" trainsetu. :(
S tímto musím naprosto souhlasit. Sleduji stahovanost svých aktivit a s hrůzou jsem zjistil jak malý zájem je o moje poslední aktivity právě z trati ZSR 150. Nemyslím že je to způsobeno tratí - ta je bez problémů dostupná a zajímavá, ale že došlo k tomu co je výše psáno. V rámci přiblížení k realitě jsem použil skutečně to co je na této trati na kolejích běžné a věřím tomu že to odradilo spoustu lidí protože i když jim stahování Kank u aktivity nastavil, stejně to znamená minimálně 1-2 hodiny stahování a úprav aby nedocházelo k pozdějším pádům. Kdyby byl jeden velký trainset se všemi vozidly které u nás existují, věřím že by víc lidí mělo zájem i o aktivity s větší rozmanitostí vozidel.

A na co dva trainsety? To je nevýhodné. stejně tak se mi moc nelíbí řešení autora trati 090, kde jsou nějaké lokomotivy nikde není seznam a možná je tam i něco z TBP. Rozhodně dva trainsety ne. Pokud se s panem Šemorou rozumě dohodneme, tak může existovat veřejný trainset, který bude ke stažení u Zdeňka a basta. Distribuce? patrně na samostatném DVD, ovšem kdo ho bude vypalovat a rozesílat nevím. Dva trainsety je ale blbost to říkám rovnou a určitě mi dáte za pravdu. stejně tak složka common sound a common cab versus kabiny a zvuky od Jacka. Tuto taky nechápu. dyť je to naprosto jedno ja kto bude, ale jedná se zkrátka a prostě o to, že na common sound atd. je udělaná norma a jsou tak nastavený skoro všecky modely. Tuto je zase další problém, na kterém je potřeba se domluvit a ne mít tuto dvakrát potom v TBP je ten samej zvuk zařazen v Common sound a od jacka dříve zveřejněný mám ve složce zvuky. zbtečná duplicita.

Čoudo, tady to není o dohodě se mnou, tady se jedná o to, aby se našel člověk, který se na příští dva roky uzavře a dá zbytek dohromady. A to je jádro problému. Já to nebudu. Jsem jen ochoten dát dohromady jen omezené množství. Upřímně, i to co je v TBP není vše 100%, stále je co dolaďovat a dodělávat.
Problém může jen nastat, kdyby někdo šel svou vlastní cestou v jiných normách. Pak by to nebyla práce na dva roky, ale na čtyři.
Ale je zde hodně modelů, které mají výhradní zastoupení na webech jejich autorů.

Já si plně uvědomuju ten problém, jakej máme. Je to především čas. Já na předělávání nemám také čas. Bohužel, ale chtělo by to udělat jeden obrovskej trainset ve kterým by byly všecky vozidla, úplně všecky. Bohužel toho asi nesdosáhneme úplně zcela ale můžeme se o to pokusit. prvním základním předpokladem úspěchu je, že bude všechno dle jedný normy. A to už je utopije, takže asi ztroskotáme na tomhle. a nebo jste ,a teď omvte ten ton, hlavním problémem právě Vy. S někým se nepohodnete a ten Vám odebere práva všímáte si toho jo... nebudu chodit okolo horký kaše..nejsem sám, kdo má názor takový, že jste zvláštní člověk a že nemusíte bejt sympatickej všem, ale měli by pochopit, ža ač máte spoustu chyb tak máte taky spoustu předností a jednou jste dobrovolně správcem trainsetu a tak by to měly respektovat a neházet Vám klacky pod nohy. Druhá věc je že by bylo bejvalo bylo lepší, kdyby se našel někdo, kdo by se zajímal jenom o trainset a měl na to čas. To se asi taky nestane a tak nevím nevím jak to nakonec dopadne. Bylo by dobrý kdyby se někam na web nejlépe zdeńkův dala norma značení se všemi případy, které mohou nastat a také raději sem do fora. Autor modelu nebo skinu by svůj výtvor pojmenoval přesně dle normy dodal nejaktuálnější eng ať už se mu líbí nebo ne to je bohužel daň za jednotnost a poslal správcovi a nebo přímo přidal ke stažení na web s trainsetem ovšem tuto by byl problém, protože máme trinset rozdělený na archivy 163.rar 363.rar apod

Čouda napsal:
Bohužel, ale chtělo by to udělat jeden obrovskej trainset ve kterým by byly všecky vozidla, úplně všecky.
Dříve jsme se tu shodli na názoru, že od každé řady nám do trainsetu postačí jen pár kusů, které se od sebe odlišují nějakými markanty. Nepotřebujeme mít v oficiálním trainsetu kompletní vozidlový park CR+SR.

Bobe jak kdo. Já bych byl rád, kdyby tam bylo vše. jako opravdu nechci ve třebový potkávat 163 100 a proto taky jonáš těch peršing udělal hned několik.

...sme se shodli
dříve skutečně ano, ale dnes je dnes..

Čouda napsal:
Bobe jak kdo. Já bych byl rád, kdyby tam bylo vše. jako opravdu nechci ve třebový potkávat 163 100 a proto taky jonáš těch peršing udělal hned několik.

...sme se shodli
dříve skutečně ano, ale dnes je dnes..

Čoudo, kolikrát se Ti poštěstilo, že jsi při hraní s vláčky stihnul zaregistrovat při průjezdu trafficu řadovou tabulku mašinky a nedejbože si ještě přečíst, do jakého DKV je loko zařazeno - tohle je pro Tebe docela podstatná věc, přes kterou vlak prostě nejede.
A za další - jak bys jako správce takhle obrovského trainsetu chtěl řešit přesuny mezi jednotlivými DKV a zrušená vozidla?

Back
Nahoře