Trať Trnava - Kúty

Pěkné, velmi pěkné, ale když už osazuješ námezníky, ty nebývají u jazyků výměn, ale blíž srdcovce, před místem, kde by se dotýkaly průjedzné průřezy. Nějak mne to praštilo do očí.

nebulus napsal:
Objavil som zásadnú chybu :P, pred tou jednou budovou ( scrb 5 ) Ti chýba to dvojkolesie na pomníku:D.

fakt, tak to musím napraviť, len som ho zabudol osadiť..........

Zbyněk Šemora napsal:
Pěkné, velmi pěkné, ale když už osazuješ námezníky, ty nebývají u jazyků výměn, ale blíž srdcovce, před místem, kde by se dotýkaly průjedzné průřezy. Nějak mne to praštilo do očí.

Máš pravdu, dajako sa mi to poposúvalo...........opravím to, lebo aj výhybkové návesti dajako poodišli od jazykov..........bude tam na opravy toho viac, lebo už mám na to vlčiu tmu.......

Námedzník ti určuje miesto pokiaľ môžeš najďalej zájsť s vozidlom na koľaji tak aby tvoje vozidlo nezasahovalo do profilu vedľajšej koľaje. Je tam v skutočnosti ešte nejaká rezerva, ale podľa toho to približne osaď a bude to dobré :)

dem napsal:
Námedzník ti určuje miesto pokiaľ môžeš najďalej zájsť s vozidlom na koľaji tak aby tvoje vozidlo nezasahovalo do profilu vedľajšej koľaje. Je tam v skutočnosti ešte nejaká rezerva, ale podľa toho to približne osaď a bude to dobré :)

Ok, jasne, prehodím to.............posuniem a malo by to byť OK. Zrátal som reálne objekty v Leopoldove a zistil som, že v stanici som osadil 50 reálnych budov, aby to dajako vyzeralo. Takže tú Galantu posílime výrazne, nafotím Sereď a dajaké budovy z Gáňa, doladím a môžeš potom osadiť do tvojej trate.

Skvělé fotky! Je až neuvěřitelné, co všechno lze do MSTS vymodelovat a osadit. Hranice MSTS jsou snad nekonečné...

Hodně štěstí a hlavně elánu do další práce!

Hlavně všechny ukazované úseky těží z minima maximum. Takže není moc čemu nevěřit a asi už i proto nemá smysl uvažovat o nekonečnosti hranic MSTS :o) Dobrá práce v rámci daných možností.

Super, nechápem ako to stíhaš.... Ja tu ako tak vymodelujem jeden zložitejší objekt mesačne. Drobný detail, na výhybkárskom domčeku zostalo na textúre steny výhybkové návestidlo, podobný "problém" som si všimol aj v Smoleniciach.

nebulus napsal:
Super, nechápem ako to stíhaš.... Ja tu ako tak vymodelujem jeden zložitejší objekt mesačne. Drobný detail, na výhybkárskom domčeku zostalo na textúre steny výhybkové návestidlo, podobný "problém" som si všimol aj v Smoleniciach.
hej , ja viem, nechal som to tam naschvál, sa mi to páčilo, nie je problém to vyhodiť a máš postreh, ostalo to aj na Smolenickom stavadle......................aspoň vidíš, ako presne som osadil ten domček, to je z tej výhybky pred ním..........dnes to zaštrkujem, osadím doplnky ( káblové žlaby, vykurovacie stojany..........) a padám na Sereď. Čas?Už som to tu spomínal, budovy sú vlastne využité skladačky zo všetkých modelov, takže depo trvalo cca 30 minút, fotím tak, aby úpravy boli ak nie žiadne, tak minimálne, čo veľmi ušetrí čas, lebo samotný model je otázka pár minút...........myslím samozrejme model budovy.........než som sa naučil, ako to nafotiť, tak na niektorých mistach som bol aj tri krát.
.........k tým výhybkám, ich návestidlám a námedzníkom.....bolo mi divné, že som ich tak blbo poosadzoval a zistil som, že sa nepochopiteľne sami posunuli kompletne v celej stanici na vjazde od TT, všetky a rovnako........

Naposled editoval moderátor:
Vyzerá to naozaj dobre, iba mi na depe v Leopoldove nesedí ten hnedý podklad pod koľajami. Mne sa zdá, že to tam je teraz všetko zarastené trávou, a ak nie všetko, tak prevažná väčšina.

Ivan.ps napsal:
Vyzerá to naozaj dobre, iba mi na depe v Leopoldove nesedí ten hnedý podklad pod koľajami. Mne sa zdá, že to tam je teraz všetko zarastené trávou, a ak nie všetko, tak prevažná väčšina.

To je provizórium, keď to zaštrkujem, dostane to konečný vzhľad, hej , je to celé zarastené a pod koľajami je nový štrk.........

stále som v leopoldove pod hranicou 800 objektov...........................moment mrknem presne, nech neklinujem...........798...........takže neklilnujem.........

brzda1 napsal:
...................niečo nesedí?
...
V Leopoldově jsou na odjezdu dvouramenná mechanická návěstidla ? To se snad nikde u ČSD ani ČD nevyskytovalo.
Dvouramenná jsou jen u vjezdu a na odjezdech jen jednoramenná. V jízdních řádech je pak takové Péčko a to znamená, že rychlost návěstěná u vjezdového návěstidla platí i ve výhybkovém obvodu návěstidla odjezdového, proto se i z vedlejších kolejích může odjíždět na jedno světlo. To bylo i u světelných návěstidel. Jedním s posledních Mohykánů byl donedávna Kolín. Na trati BP jsou to ještě Rosice nad Labem, Ústí nad Orlicí nebo Třebovice v Čechách i Brno. Ale i v Kolíně jako cestová návěstidla na Kutnohorském nástupišti svítí dvě žlutá světla. Možná v Leopoldově je podobná situace.
Budeš modelovat i věznici ?
To byla taková historka za totality, kdy dědeček jel s vnukem vlakem a když jeli přes Leopoldov, tak mu dědeček ukazoval: "V této věznici kdysi seděl náš pan president" :D
Jinak velmi pěkné screeny.

Zbyňku keď si sledoval Brzdove screeny zo stavby pozorne tak by si vedel, že tu si brzda spravil len také neverejne retro do 60 až 80 rokov datované..

Však já jsem v 80. letech aktivně jezdil a dělal fírovské dopravní zkoušky. V té době skutečně žádná dvouramenná odjezdová návěstidla neexistovala. Jediný můj omyl může být, že neznám Leopoldov a to douramenné návěstidlo je nějaké vjezdové od nějaké lokálky. Místní poměry tam opravdu neznám. Jen jsem se zeptal. Dvoramenné odjezdy myslím měli Němci. Ale jistě to nevím.

Ale jelikož Brzdovu práci sleduji pozorně, tak vím, že například protihlukové stěny v 80 letech neexistovaly, ani moderní LCD pragotrony. Tak nějak jsi mne zaskočil. Určitě nejsi jeho tiskový mluvčí. :D Brzda nám to objasní , až bude na síti, sám.

Dobre teda pre nechápavých ešte raz. Keď si pozrieš jeho skoršie screeny Leopoldova a terajšie screeny Leopoldova (stále sa bavíme o msts a nie o realite) tak je jasné že je to naschvál. Na posledných screenoh má naschvál všade paru a old vozne a odstránil aj peróny a dal tam sypané....Preto tá otázka niečo nesedí? A nato nepotrebujem byť jeho hovorcom (tiskovým mluvčím). To či Leopoldov poznáš, alebo nie a kedy si robil skúšky s tým nič nemá. (stačí sa pozorne pozerať)

Back
Nahoře