Trať Trnava - Kúty

Pardon, nic ve zlém, Téčka jsou dokonalá. Můj táta s nimi na vojně v Martine jezdil, takže dá se říci, že k nim i já mám jakýsi srdeční vztah. Nicméně mi připadají v poměru k vozům co? No, kurva, Halík, nižší, NIŽŠÍ!
Ne, vážně! Opravdu mi připadají vzhledem k vozům i mašině jeko cvičný model pro Pionýrkou organizaci!
A když už jsem se vzdal svého předsevzetí, že v tomto fóru již nebudu publikovat, měl bych ještě připomínku ke screenům z leopoldovského depa. Místo těch van mezi kolejemi zkus použít kolej A1t20mStrt_kanal.s z XTracks 3.20+Uzk3.20, nebo tak týden vydrž na mou popelovou jámu.

Tie screeny asi zkreslujú, ak ma neklame dokumentácia, tak tank je vysoký 2,44m, čo presne sedí pri dlžke cca 6 m.........presne šírka 3m, dĺžka 5,92 a výška 2,44............inak aby somsa priznal, aj mne sa zdal malý.........ale rozmer nepustí.............. a vene v depe nebudú, to len aby som vedel, kam patria jamy..........niekde hore som to aj spomínal..........

brzda1 napsal:
Tie screeny asi zkreslujú, ak ma neklame dokumentácia, tak tank je vysoký 2,44m, čo presne sedí pri dlžke cca 6 m.........presne šírka 3m, dĺžka 5,92 a výška 2,44............inak aby somsa priznal, aj mne sa zdal malý.........ale rozmer nepustí.............. a vene v depe nebudú, to len aby som vedel, kam patria jamy..........niekde hore som to aj spomínal..........
Sorry, opravdu si nejsem jistý!
Téčko na živo jsem viděl poprvé (a naposled) když jsme někdy před zhruba deseti (no možná už to bude patnáct!) lety hráli s kapelou na bahnech (Pavel Bobek se tam tehdy neuvěřitelně ztřískal - sorry za OT!), někde mám i fotku, kde na Téčku sedíme s narvanými haluzemi, které měly vzdáleně připomínat šeřík, a myslím si, že bylo vyšší. Každopádně, když porovnám výšku vozu, imaginárního posunovače a tanku, nesedí mi to.
Ale třeba se pletu!
Nicméně smekám klobouk před Tvou tvorbou a žasnu, kde bereš invenci a čas!!!!!!!
PS: Přiznej se, že máš dvojče (trojče, atd...) a děláte spolu!!! Že jo?

Tom Kanka napsal:
... PS: Přiznej se, že máš dvojče (trojče, atd...) a děláte spolu!!! Že jo?
Nene, tajomstvo je v niečom inom, na to neprídeš ani čo by si špekuloval jak zlatnícky učeň.
Súvisí to s jeho povolaním a pracoviskom ... Ale nechcem to tu vyjaviť, kým to Brzda nepovie sám :D:cool:

Tax napsal:
Tom Kanka napsal:
... PS: Přiznej se, že máš dvojče (trojče, atd...) a děláte spolu!!! Že jo?
Nene, tajomstvo je v niečom inom, na to neprídeš ani čo by si špekuloval jak zlatnícky učeň.
Súvisí to s jeho povolaním a pracoviskom ... Ale nechcem to tu vyjaviť, kým to Brzda nepovie sám :D:cool:

Ale nie, v práci nie je nato čas, tajomstvo je v systéme.......pri takom množstve modelov a textúr k nim je všetko už len hračka.......model je skladačka, zoberiem zo všetkých modelov na HDD čo potrebujem, doladím a tak aj zložite vyzerajúci model trvá naozaj chvíľu. Ten tank T34 trval aj zo všetkými modifikáciami a textúrov 70 minút...veža je jednoduchá, pásy sú upravené z hakla........atď...........tam je pes zakopaný.

Jo Brzdo, kdyby jsi stavěl tratě, to by se časově nepočítalo na desítky minut, ale desítky týdnů až měsíců. :D
Modely máš nádherné, klobouk dolů. Obrázky z úseků , co máš postavené, jsou také nádherné, ale jak se dívám, většina je na absolutně rovné placce a ta se osazuje také velmi rychle a jednoduše za velké podpory ctrl C , ctrl V. Já se jen těším, až ukážeš něco z kopcovité části trati Kúty - Trnava.

Zbyněk Šemora napsal:
Jo Brzdo, kdyby jsi stavěl tratě, to by se časově nepočítalo na desítky minut, ale desítky týdnů až měsíců. :D
Modely máš nádherné, klobouk dolů. Obrázky z úseků , co máš postavené, jsou také nádherné, ale jak se dívám, většina je na absolutně rovné placce a ta se osazuje také velmi rychle a jednoduše za velké podpory ctrl C , ctrl V. Já se jen těším, až ukážeš něco z kopcovité části trati Kúty - Trnava.

A Zbyňku, myslíš že tá trať pribúda sama? ..... a mám jednu "výhodu", všetko si musím postaviť sám..tým myslím všetky budovy, zárezy, nevravím, sem tam niečo použijem, ale 90% je šitých na mieru, takže čas treba......Možno že zo screenov sa zdá, že trať ja na placke, ale opak je pravdou. Sklonové pomery na trati sú dodržané, terén je generovaný z máp NASA, nie je to placka ( dôkaz jednoduchý-odbrzdíš a ideš.......). Z kopcovitej časti zatiaľ nie je čo vidieť, chcem dokončiť a hodiť do pľacu triangel TT - Leopoldov - Sereď - Galanta, takže úsek TT - Kúty momentálne okrem zbierania dokumentácie budov stojí.Sú síce osadené staničné budovy, ale je to tam mŕtve zatiaľ. A či je problém stavať v horskom teréne?...na "rovnej placke" vidíš až do aleluja.........hľbka krajiny je dôležitá, takže ak to má vyzerať, slušne sa zapotíš......kopce sa mi zadajú v pohode...... a kopcovitá časť trate bude stáť tiež zato, mám v zálohe nový postup, ktorý som už otestoval a fachčí.......tak treba vydržať, táto časť tento rok určite nebude...........

Tom Kanka napsal:
.......A když už jsem se vzdal svého předsevzetí, že v tomto fóru již nebudu publikovat.......
Ahoj Tome.
To jsem velice rád, že jsi se tohoto předsevzetí vzdal. Vítej zpět chlape.;)

Ahoj Brzda1.
Tak toto vypadá fantasticky, už se těším, až začnu dělat nějakou aktivitu, kde hráč poveze transport s voj. technikou.;)
Dan.

Ahoj.
Škoda, velká škoda, že tuto trať prakticky neznám. Jel jsem po ni jen jednou na nějaký koncert před 15 lety a ne v zrovna střízlivém stavu.:D Ty screeny vypadají velice hezky. Jo kdyby se tak někdo rozhod udělat retro kolem Ostravy, když vzpomínám na straou stanici Ostrava - Poruba (Svinov) s přechodovou lávkou, na zadní nádraží, odkud jezdíval vlak závodní dopravy VŽSKG a před budovou nádraží trať tramvaje do Klimkovic, která se v jednom místě prakticky prolínala s železniční tratí... Ale to už je jiná kapitola, která s tímto vláknem nesouvisí.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře