Trať Trnava - Kúty

Nebulusi z tvého odkazu není vidět lautr nic. Já mám lepší obrázek z Červenýho Kostelce. Jedná se o jednoramenné vjezdové návěstidklo.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr213914_dfgfgjghj.jpg

Nebulus: Výhybky prechádzané traťovou rýchlosťou sú niekedy vybavené závorníkom.

Ano je to z důvodu vyššího stupně zabezpečení výměny. Jenom podotknu, že závorované výměny nejsou pouze takové, které se pojíždějí traťovou rychlostí, ale ručně přestavovaná výměna může být vybavena závorníkem pro zprostředkování závislosti do zab zař. Odvratná vexle může mít závorník atd...

Jo takhle. Tuta patka se používala, ale pouze ve stanicích, kde by drátovody nad zemí vadili. U vjezdových klacků a předvěstí se to zpravidla takto nepraktikovalo. ČILI máme špatný model návěstidla a dávat kuli tomu dráty do kanálu několik metrů před návěstidlem je blbost.

lenže model aj predzvesti aj návestidiel to má vyriešené takto, čiže sa s tým pohrám, aby to vyzeralo tak, ako má........

Čouda napsal:
... Tuta patka se používala, ale pouze ve stanicích, kde by drátovody nad zemí vadili. U vjezdových klacků a předvěstí se to zpravidla takto nepraktikovalo. ...

Ahoj,
je to věc názoru. Ten můj je, že naopak vjezdová návěstidla a předvěsti se častěji umisťovala na zděný podstavec (příp. se zábradlím), který zároveň sloužil pro pohodlnější obsluhu svítilnového výtahu. Pohon ramene, či terče, byl řešen spodem a drátovod ústil do tohoto podstavce z boku - samozřejmě bez žalbu, který v tomto případě logicky strácí význam. :)

Za modely drátovodů jsem vděčný (měl jsem je v plánu, takže díky!), jen bych se přimlouval za dvou a čtyřdrátové vedení, neboť právě ta mají největší využití do tratí - čyřdrátové k vjezdovému návěstidlu a dvoudrátové pokračování k předvěsti. Případné připojení k pákovému dotahovači se ale bude muset asi řešit stejně nějakým kompromisem.

Hned to vypadá lépe. Ale ty kostky měl každý pruh do půlkruhu a měly by být menší. Když to porovnáš s kolem auta, tak by to musely být obrovské bloky. Pak nezapomenout na krajnici z pásu žulových kostek. Hlavní silnice měly ještě jemnější žulu a prostřední pás byl z kostek jiné barvy (do červena). Tak vypadala většina hlavních silnic.
V každém případě to chce pohledat nějaké fotky.

Zbyněk Šemora napsal:
Hned to vypadá lépe. Ale ty kostky měl každý pruh do půlkruhu a měly by být menší. Když to porovnáš s kolem auta, tak by to musely být obrovské bloky. Pak nezapomenout na krajnici z pásu žulových kostek. Hlavní silnice měly ještě jemnější žulu a prostřední pás byl z kostek jiné barvy (do červena). Tak vypadala většina hlavních silnic.
V každém případě to chce pohledat nějaké fotky.

Tak to som vôbec nevedel, ani tie žlté pásy a ani ten červený pruh....

Ahoj Zbyňku.
Ale byly i cesty s takvými kostkami, skoro jako dlažba, (např. ve staaré OV- Porubě, ale velmi poskromnu, ty kočičí hlavy do půlkruhu převládaly všude a držely se hoooodně dlouho.
To Brzda1
Tak s té Pragy RND jsem si sednul na prdel, paráda.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Nemám takú textúru mačacích hláv, ktoré boli klasicky ukladané, ak ju budem mať, zmením to podĺa skutočnosti.

brzda1 napsal:
Nemám takú textúru mačacích hláv, ktoré boli klasicky ukladané, ak ju budem mať, zmením to podĺa skutočnosti.
http://130.unas.cz/P6010025.JPG
http://130.unas.cz/P6010026.JPG

Na tom Mikuldově obrázku však nejsou "kočičí hlavy", ale normální kostky. Kočičí hlavy jsou velké, měly klidně rozměry i 15x30 cm.

JiříkTK napsal:
Na tom Mikuldově obrázku však nejsou "kočičí hlavy", ale normální kostky. Kočičí hlavy jsou velké, měly klidně rozměry i 15x30 cm.
Souhlasím, dokonce bych řekl, že se nejedná a klasické dlažební kostky 10x10, ale o chodníkové (5x5)? Ale jako textura by to bylo určitě použitelné.

Tom Kanka napsal:
Souhlasím, dokonce bych řekl, že se nejedná a klasické dlažební kostky 10x10, ale o chodníkové (5x5)? Ale jako textura by to bylo určitě použitelné.
Jsou to klasické 10x10, foceno ze šestimetrové výšky (lávka do depa v ÚL západ, kostky jsou na nakládací rampě).

Back
Nahoře