Globaly

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna DDDDavid
  • Datum začátku Datum začátku
D

DDDDavid

Host
Přeji všem příjemný den.
Mám problém spíš otázku:eek:
Jak mám udělat to, že když mám 3 tratě a každá používá svůj global. Jak to mám nastavit, aby se mezi sebou "nervali" :eek:
Díky.

Naposled editoval moderátor:
Mít několik variant adresářů GLOBAL, pro každý global bokem tratě, které jsou přátelské k tomuto globalu a pro každou trať si přehodit daný global....buď určně nebo použít DAFK ( odkaz je zde na foru, ale jestli bude ještě živý, to nevím - stačí dát vyhledat heslo DAFK).

Další varianta je využít pro přepínání globalů TrainStore, kde se dá nastavit odlišný tsection.dat pro každou trať - takhle už funguji 3 roky a zatím v pohodě .

Podstatná je ale jedna věc - pro obě zmíněná řešení se předpokládá, že budeš mít o MSTS určité znalosti hlubšího rozsahu, než jenom spustit a hrát.

Takže to můžu mít Global, Global 2, Global 3 a pokud budu chtít hrát nějakou danou trať-přepnul bych to:roll:

Můžeš mít například Global_BP, Global_XT, ale pak také musíš mít Routes_BP a Routes_XT ... dvojici, která bude odpovídat trati, kterou chceš aktuálně hrát, přejmenuješ na základní Global a Routes a není problém ... přejmenování adresářů je otázka několika vteřin, nic se nepere, nic se nehádá ... Jen pozor při použití Trainstore, před přejmenováním adresářů je nutno provést příkaz Vše zpět, aby nedošlo ke ztrátě dat.

A nebo použít trainstore tak, že se globaly sehrajou a přehazuje si to sám TS podle toho jakou aktivitu zvolíš.....takhle to funguje Banánovi, mi, tuším s tím laboroval i zsr a ještě jeden zde z fora ( nick jsem už bohužel neudržel).

Martens napsal:
A nebo použít trainstore tak, že se globaly sehrajou a přehazuje si to sám TS podle toho jakou aktivitu zvolíš.....takhle to funguje Banánovi, mi, tuším s tím laboroval i zsr a ještě jeden zde z fora ( nick jsem už bohužel neudržel).
Ano je to tak,mám celkem 13 tratí a funguje to velice dobře v Train Store označím jakoukoliv aktivitu v jakékoliv trati a dám spustit,toď vše.Za což taky moc díky Tobě Martine!!!!

Dobrý den,
začal jsem tento způsob přepínání Globalu také používat,poté co se o něm nedávno psalo na těchto stránkách.Velmi se mi to osvědčilo.Mám šest tratí a tři různé Globaly.Dal jsem je dohromady a spouštím přes Trainstore.A vše je v pohodě.Díky za radu.
Ž.J

Žižkovský Josef napsal:
Dobrý den,
začal jsem tento způsob přepínání Globalu také používat,poté co se o něm nedávno psalo na těchto stránkách.Velmi se mi to osvědčilo.Mám šest tratí a tři různé Globaly.Dal jsem je dohromady a spouštím přes Trainstore.A vše je v pohodě.Díky za radu.
Ž.J

Jak správně různé globaly sehrát, aby šlo přepínat v Trainstore?? Stačí zkopírovat to co je v dalším globalu navíc???

Mám obavy, když se sloučí složky Global/Shapes ze všech tratí, sice bude to fungovat, ale export bude vyhazovat nesmysly. Jiné pražce jiné šířky cest jiné tunely, atd. Mišmaš, který už nikdo nikdy nedá dohromady.
Nejrychlejší a nejbezpečnější vidím přejmenovávat celé složky Train Simulator. Když už si sednu k MSTS tak si vyberu snad jen jednu trať a tu jedu. A ti pokročilejší mohou přejmenovávat jen Global, Routes, Sound a ostatní jako vlaky zůstane společné.
Jen se divím, že za těch 8 let se nenašel žádný šikovný člověk, který by na to přesouvání adresářů napsal nějaký uživatelsky kamarádský program. Trainstore se na tohle podle mého názoru vůbec nehodí, viz co jsem napsal na začátku.

Děkuji za odpověď, tak trochu jsem si to myslel a nejspíš použiju metodu přejmenování adresářů GLOBAL,ROUTES,SOUND.

ZS: Před nedávnem jsem taky takový program poptával, po zkušenostech s Mafií, kde je analogický problém s množstvím složek různých modů. Stačí jen v prográmku vybrat mod a sám zajistí přejmenování a spuštění Mafie. Něco takového mi MSTS dost chybí...

Prosím Vás nepošli mi niekto návod ako to urobiť stým TrainStore v SZ?? ja som z toho blond :D dakujem moc krát ;)

Zbyněk Šemora napsal:
Mám obavy, když se sloučí složky Global/Shapes ze všech tratí, sice bude to fungovat, ale export bude vyhazovat nesmysly. Jiné pražce jiné šířky cest jiné tunely, atd. Mišmaš, který už nikdo nikdy nedá dohromady.
Nejrychlejší a nejbezpečnější vidím přejmenovávat celé složky Train Simulator. Když už si sednu k MSTS tak si vyberu snad jen jednu trať a tu jedu. A ti pokročilejší mohou přejmenovávat jen Global, Routes, Sound a ostatní jako vlaky zůstane společné.
Jen se divím, že za těch 8 let se nenašel žádný šikovný člověk, který by na to přesouvání adresářů napsal nějaký uživatelsky kamarádský program. Trainstore se na tohle podle mého názoru vůbec nehodí, viz co jsem napsal na začátku.
Zbyňku, v tomhle máš pravdu, ale i tak je tady jeden problém s přehazováním globalu a to je - instalace MSTS Binu, protože ten si své části instaluje právě a jen do složky Global - a to pak těžko začátečníkovi vysvětlíš, že musí ručně rozkopírovávat instalované součásti Binu i do všech ostatních verzí Globalu - třeba i 15x a můžou se začít množit otázky typu proč mi u jedné trati fungují oba sběrače, dveře atp. a u další trati u stejného modelu nee.

Jo, to jsem zapomněl napsat, že v každé variantě sestavy je vždy nutné reinstalovat BIN, protože by to ani po rozkopírování správných souborů stejně nefungovalo a hlásilo by to chybu, jak psal včera šnek ve vlákně mé trati.
Pak už se takto reinstalované Global mohou prohazovat dle libosti jen pouhým přejmenováním.

Ahoj Zbyňku, dovolím si oponovat, já jsem soubory Binu do alternativních adresářů rozkopíroval a nebyl problém. Spíš mi prozraď, to tu trošku reaguji na Tvůj nový návrh desatera, Tobě se úspěšně podařilo ručně editovat binovský (dvousběračový) iom soubor elektrických mašin? Já se o to snažil kvůli změně kláves na notebooku a nepodařilo se ...

Honzo, ten iom přímo asi editovat nejde, lze snad upravit jeho textovou verzi a tu pak překonvertovat na iom soubor.

Martens napsal:
Honzo, ten iom přímo asi editovat nejde, lze snad upravit jeho textovou verzi a tu pak překonvertovat na iom soubor.
Přesně tak,zkoušel jsem to různě a jedině co fungovalo,byla ta konverze pomocí iomconvunicode z textové verze.

Upravené iomy jsou u mě na stránce ke stažení. Je to tam popsáno - odkaz: http://www.ronoath.estranky.cz/stranka/caste-dotazy hledej na konci stránky. Možná by stálo za to přihodit na DVD BP, aby obyčejní uživatelé měli po trápení, nejlépe i s návodem.

Dobrý den všem, může mi někdo poslat složku "shapes-3" na mail? Nechtěně jsem ji kdysi promazal a po poslední akt. tratě od p. Šemory chybí nějaké soubory. Děkuji za ochotu. pavelzlamal@seznam.cz

Back
Nahoře