Globaly

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna DDDDavid
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
pro změnu tratí v MSTS i v OR používám vytvořený soubor .bat, kterým přesouvám složky "GLOBAL" a "ROUTES" do hry nebo do záložního adresáře. Vše funguje rychle a naprosto spolehlivě.
Některé tratě jsem seskupil pod společný "GLOBAL".
Prosím zkušené uživatele o kontrolu správnosti rozdělení tratí pod jednotlivé "GLOBALY" v níže uvedeném přehledu :
Trať ZSR 150 Vlastní GLOBAL tratě
Trať 183 Vlastní GLOBAL tratě
Trať 310 Vlastní GLOBAL tratě
Trať 321 a OLOMOUC2 GLOBAL 321
Trať BP, Čáslav-Třemošnice, Luhačovice, Valašské Meziříčí-Ostrava a ZSR130 GLOBAL BP
Trať Dvoukolejka Vlastní GLOBAL tratě
Trať Jihlava – Brno Vlastní GLOBAL tratě
Trať Vysocina_1960 Vlastní GLOBAL tratě

- Trať OLOMOUC2 - vyžaduje svůj originální "GLOBAL" nebo je funkční pod 321 ?
- Má někdo zkušenost, zda by ještě nešly seskupit některé z uvedených tratí pod jiný - společný "GLOBAL" ?

Všechny mé tratě, tj. Dvoukolejka, Ztracená_old, JZD 760 mm, Zlatohorka, Tramvaje Hradec, a také tratě, na kterých jsem se podílel jako jsou např. Žarnovička a Test route nepotřebují žádný speciální "vlastní" global, fungují pod standardními Xtrack's počínaje verzí 3.13. Podobná situace je i v případě většiny zahraničních tratí. Potřeba speciálního globalu je rozmar autorů tratí, omluvit se to dá snad jen u tratě BP.

No po aktualizaci BP asi ta komaptibilita nebude to pravé ořechové. :) Ale napsal jsem do tsection.dat seznam všech pozic, které byly nahrazeny novými kolejovými díly. Asi tam ještě dopíši, které díly tam byly původně. Pak nebude problém například v TotalCMD dát vyhledat, jestli se něco zrušeného v nějakém dříve kompatibilním projektu nevyskytuje. Pak by se určitý neobvyklý model musel něčím nahradit. Ale bylo to nutné. Nyní se staví mnohem krásnější kolejová zhlaví.

Technicky vzato, lze mít Global pouze jeden a čenžovat pouze soubor tsection.dat. Mám to tak odzkoušeno s trojicí: pro BP, pro 321 a pro ostatní.

Když nelze, tak nelze. Přesto delší dobu používám a problémy s tím nemám. Dokonce jsem to předváděl (resp. zkoušeli jsme) i Zbyňkovi na jeho BP na slezině v únoru.

Nevím, co tam může být rozdílného. Možná někdo soubor dekomprimoval a znovu komprimoval a vyšla jiná cílová velikost. Ale model jako takový zůstane tím samým modelem. Já jsem přidával nové kolejivo většinou z trati 321 a když jsem nenalezl, tak jsem vyhledával ze základního xtrack. Ale jelikož na kolejivu xtrack mám jen 321 a tam jsem si mohl v editoru vyzkoušet, jestli je to kolej, či výhybka, kterou potřebuji, tak jsem čerpal finálně odsud. Tedy kompatibilita složky Shapes musí být.

Global nemá složky Night a Snow. To je to samé, jako když mnozí nacpali do Global modely z tratí. :) Ale to je vše dáno tím, že každý začínal na vlastní pěst bez možností konzultací. A vyřešil to po svém po sedlácku a také mu to funguje. :)

Tak co je potom na tom obrázku? Něco tam prostě má Zbyněk jinak. Takže jak psal bob57_cz. Nějaké rozdíly tam jsou.

Back
Nahoře