Trať 281

Kdyby někoho z vás zajímalo,jak to vypadá ze stavbou trati,tak jim říkám,staví se,a jsem kolejově téměř v cíli.Dnes jsem našel zastávkovou chaloupku,která se hodně podobá té v Hrachovci,zasadím jí zítra do trati a ještě zapracuji na finále vytvoření toho překvapení,tedy na té/těch zajímavé/zajímavých aktivit.Prozradím až v datum vydání.Sice nevím kdy to bude,ale chci říct,že si to na Silvestra zajedete,to přísahám :D Ještě pak trochu doupravuji trať.Vím čím také napodobit Krhovou.A Valašské Meziříčí,věřím,že si někdy snad tam zajedu a nafotím,vytvořím,ale bohužel toto nemohu slíbit.No,a pak se pěkně do toho pustí všichni,co tvoří silnice.A nakonec se tam udělají lesíky,aby alespoň do Krhové vedla krásná malebná zalesněná krajinka a nevím jak,ale třeba tam tudy najednou začne téct nějaká říčka... :D

Dnešním dnem se stavba této tratě pohla kupředu.Vše je již komplet zdokumentováno.Začíná se tvořit krajina.Kolejově jsem u vjezdového návěstidla ve ValMezu.Teď krajinu a nakonec ValMez.V dubnu bude vydána základní verze.Takže se dočkáte.Z ValMezem si ale raději nechám poradit odborníky,snad někdo bude tak ochotný.Při tvorbě aktivit jsem vlastně chtěl vše dělat jen sám a teď jsem na to doplatil.Poprosil bych také každého,kdo by mohl nabídnout nějaké fotografie z ValMezu,nebo třeba i nějakou originál budovu,ať napíše,budu mu moc vděčný. :)

Hele Gajdmo,
opakuji to tady znova:
Víš,pokud by se tady tímto způsobem měli vykecávat skuteční stavitelé tratí (Zbyněk Šemora, Martin, Šnek, VáclavS a další nejmenovaní stavitelé), kteří na rozdíl od tebe postavili a prezentovali podstaně delší a kvalitnější trati než je ten tvůj kousek, tak to dopadne tak že bude plná databáze plků a žádná trať. Já vím, jsi mladý a plný elánu, tak prosím věnuj ten elán skutečné práci na projektu trati a až budeš mít nějaké hmatatelné výsledky hoď sem do fóra oznámení typu "Pánové, verze č. x.y. trati 281 je ke stažení tam a tam a očekávám vaše reakce." A uvidíš co se bude dít. Možná tě někdo zkritizuje tak, že na tobě nezůstane nit suchá. Možná se najde někdo, kdo v okolí 281 bydlí, možná bude umět fotografovat, možná bude i ochoten se naučit i modelovat jen proto, že ho tvoje trať nějak osloví a nabídne ti spolupráci. Ale pokud se bude vše odehrávat v rovině slibů a proseb o spolupráci, tak v tomto případě nic neočekávej. V začátcích vždy platí heslo "Co si sám neuděláš, to nemáš". Bohužel je to kruté, ale je to tak.
Takže ještě jednou: Více stav, méně tady slibuj. A to se týká i tvých plánů a slibů v tvorbě aktivit pro jiné trati. Ale to už je na jiné téma a myslím si že ti to páni aktivitáři (kterých si samozřejmě vážím) vysvětlili.
Tož tak, a neměj toto mé "kázání" za zlé.

Miran napsal:
V začátcích vždy platí heslo "Co si sám neuděláš, to nemáš". Bohužel je to kruté, ale je to tak.

Ono Gajdmo to tak je i když už začátečník nejseš....
...a říkali jsme si to já s jonášem martinem a nezávisle já s kadrem.

Edie napsal:
Já bych to radši zamknul, ono by to bylo asi bezpečnější.
Já bych to tu naopak nechal odemčené, stejně jako vlákno o autorových aktivitách, člověk se tam dost pobaví :D

Zdravím, nevrátil se nám náhodou Jirka.:twisted::twisted::twisted: Ne vážně, to Gajdma, přeju ti ať se ti stavba tratě zdaři a držím palce. Avšak je fakt, že např. k jednomu balíku aktivit podáváš opravdu rozsáhle informace.:D:D
Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Zdravím, nevrátil se nám náhodou Jirka.:twisted::twisted::twisted: Ne vážně, to Gajdma, přeju ti ať se ti stavba tratě zdaři a držím palce. Avšak je fakt, že např. k jednomu balíku aktivit podáváš opravdu rozsáhle informace.:D:D
Dan.:cool:
Informace jsem stáhl na polovinu :D ,protože končím s tvorbou aktvit.Ty 2 co už jsou+ještě 1 navíc již jsou hotovy.
Budu stručný:
1.tvorba aktvit mě nudí,stavba tratí mě baví
2.tvorba aktvit se mi zdá složitá
3.Nemůžu spojit stavbu tratí a tvorbu aktvit

Moderátory jsem již požádal,aby zde zanechali toto vlákno a odstranili vlákno "Aktvity Gajdma"...
P.S.Díky,že mi to přeješ.Výsledku se dočkáte.

No škoda, kde je Jirky vlastně konec??? S ním to byla aspoň ta pravá prdel :D. Maká v tom JAR neko co to mektal?

Fajn, pozitivní zpráva do Nového rolu. A co se týče toho, zda je stavění tratě složité či složitější: No, když už se to trochu umí a nevyskytnou se žádné mimořádnosti, tak už to až tak složité není. Ale vyžaduje to hodně času, velkou trpělivost, velkou pečlivost a odolný zadek. A také držet se hesla "Méně mluvím a více dělám". Takže přeju hodně trpělivosti i radosti z této práce.

Miran napsal:
Hele Gajdmo,
opakuji to tady znova:
Víš,pokud by se tady tímto způsobem měli vykecávat skuteční stavitelé tratí (Zbyněk Šemora, Martin, Šnek, VáclavS a další nejmenovaní stavitelé), kteří na rozdíl od tebe postavili a prezentovali podstaně delší a kvalitnější trati než je ten tvůj kousek, tak to dopadne tak že bude plná databáze plků a žádná trať. Já vím, jsi mladý a plný elánu, tak prosím věnuj ten elán skutečné práci na projektu trati a až budeš mít nějaké hmatatelné výsledky hoď sem do fóra oznámení typu "Pánové, verze č. x.y. trati 281 je ke stažení tam a tam a očekávám vaše reakce." A uvidíš co se bude dít. Možná tě někdo zkritizuje tak, že na tobě nezůstane nit suchá. Možná se najde někdo, kdo v okolí 281 bydlí, možná bude umět fotografovat, možná bude i ochoten se naučit i modelovat jen proto, že ho tvoje trať nějak osloví a nabídne ti spolupráci.
Delší,ano,ale říkali jsme,že by taková trať Luhačovice byla když je krátká i špatná.Já jsem na to šel podobně,dokončení 281,stavba 303.A ona bude vytvořena i takto,nebudu se ohlížet na to,že je tam buk,tak tam musí být také buk,ale dám tam dub.To už nikdo nepozná.Hlavní je,že se budu snažit o to,aby trať vypadala co nejreálněji.Já se už ale o tom vykecávat nebudu.Sami mě tu za to kritizujete...

Ale v délce tratě není ten problém, trať Bystřice - Hustopeče není o mnoho delší a Čáslav - Třemošnice jen o trochu. Jde o to udělat pořádně a komplet kus tratě a dát jej k dispozici několika testrům anebo všem, a podle jejich ohlasů se zařídit dál. Méně je někdy více.

Chtěl jsem se zeptat,jak se dává trolejové vedení,aby bylo jen tam,kde potřebuji,podobně jako je to v trati Luhačovice nebo 180 a 183.Stačí normálně pokládat sloupy a nebo musím jseště něco udělat navíc?Zjistil jsem,že tím bych krásně oživil tu trať.Hlavně ve ValMezu vám tedy bude připadat,že vjíždíte do skutečného...Za odpověď velké dík předem... :)

Gajdma napsal:
Chtěl jsem se zeptat,jak se dává trolejové vedení,aby bylo jen tam,kde potřebuji,podobně jako je to v trati Luhačovice nebo 180 a 183.Stačí normálně pokládat sloupy a nebo musím jseště něco udělat navíc?Zjistil jsem,že tím bych krásně oživil tu trať.Hlavně ve ValMezu vám tedy bude připadat,že vjíždíte do skutečného...Za odpověď velké dík předem... :)
Pokud vím, je to model, který tam musíš ručně nasázet. Přetáhni si to třeba z Luhačovic k sobě a můžeš sázet.

Díky moc,vyzkouším to,pak si to už jen vyhledám a zkopíruju to do .ref souboru.Brzy jsem zas dodám nějaké screeny,žst.Rožnov pod Radhoštěm i vlečka za Rožnovem již vypadají docela solidně...

Hynďa napsal:
Pokud vím, je to model, který tam musíš ručně nasázet. Přetáhni si to třeba z Luhačovic k sobě a můžeš sázet.
Tak je to tak,prolít jsem si Luhačovice v editoru a kromě pár zajímavých objektů,co by se mohly hodit jsem tam našel i trolejové vedení,které bude zatím ve ValMezu a postupem času i v Hulíně a Kojetíně.Předpokládané datum je zatím duben 2009.Na podzim pak bude dokončen ValMez k odbočce,nějaké ty stromy a možná se po trati najdou i nějaké novinky.Pak také i nějaká ta aktivita k trati.Toť vše k plánům a jdem dál makat...

Hynďa napsal:
Gajdma napsal:
Na rovinky lze trolejové vedení vložit automatickou pokládkou (stejně jako sloupy). Horší je to však v obloucích (také to jde, ale je potřeba jej ručně doupravit) a vůbec nejhorší jsou stanice. Tam se tu musí výhradně ručně. Anebo by ti někdo musel vyrobit pro stanici celé TV jako jeden objekt.

VolejnikTomas napsal:
Hynďa napsal:
Gajdma napsal:
Na rovinky lze trolejové vedení vložit automatickou pokládkou (stejně jako sloupy). Horší je to však v obloucích (také to jde, ale je potřeba jej ručně doupravit) a vůbec nejhorší jsou stanice. Tam se tu musí výhradně ručně. Anebo by ti někdo musel vyrobit pro stanici celé TV jako jeden objekt.
Jo,jo,já vím,prolítával jsem si tvoji trať v editoru a díval se,jak to tam je.Pravda,že ValMez je hodně velká stanice,takže to bude fakt hodně práce a chtěl jsem se tě zeptat,zda se ty sloupy dají dát dejme tomu tak,že dám bránu 16 kolejí a na všech budu mít sloupy,nebo je musím dávat po 1 kusu.Já vím,že si tam měl takový soubor,kde se ty sloupy dávaly zároveň s trolejí,hlavně mezi stanicemi na koridoru.
VolejnikTomas napsal:
Anebo by ti někdo musel vyrobit pro stanici celé TV jako jeden objekt.
No,to je právě to,že já neumím modelovat,jinak by hned bylo mnohem lépe.Ale člověk nemůže dělat víc věcí na jednou,tí jsem se přesvědčil,buď staví,nebo tvoří aktvity,či modeluje.Já jsem taky vytvořil pro sebe nějaké ty aktivity a dokonce jsem i 2 dal ke stažení volně a další bude i pro tuto trať,ale že bych se tomu nějak zvlášť věnoval to ne.A modelování nemůžu pochopit.Kdyby byl aspoň gmax v češtině :(

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře