Rada pri instalaci Train Simulator

Tax napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím, nastavili jsme to přes kontrol panel nvidia. Už to fachčí. GK, Geforce GTX295.
Díky moc za rady. Jdu instalovat tratě.
Dan
Tak narob z toho screeny, nech to dáme do FAQ :wink:
Jasné. Jen nainstaluji hromadu věcí, které mi ještě chybí a vlítnu na to.:D Člověk se až diví, kolik věcí zapomene, když je zrovna nepotřebuje. Dnes jsem se např. trápil, proč mi CB nezobrazuje náhledy modelů a pek jsem si vzpoměl na zadání cesty a byla to taková prkotina. Dnes už to ale asi vypnu, všeho moc škodí.;)

Takže vše už pomalinku rozjíždím. Ale dnes jsem narazil na dost vážný problém s editorem. Vím, že když se nezobrazují soupravy pomůže TGA Tool. Ale mě se děje jiná věc. AE mi normálně najede zobrazuje označení nástupiště, nákladní í osobní, trasy i pohybující se soupravy, ale jakmile dám v okně "zobrazit": cokoliv změnit, nebo upravuji trasu, tak mi zmizne označení nástupišť, nákladních kolejí a traťové body. To samé, při každé změně při zaškrtnutí. Barvy mám na 16 bit, ale vyzkoušel jsem i 32 a kupodivu editor nepadal. Ale tak, či tak se mi tyto věci nezobrazují. Nevíte prosím někdo co s tím? V takovémto stavu editoru neudělám žádnou aktivitu.:(
Dan:cool:

Dan J. napsal:
Takže vše už pomalinku rozjíždím. Ale dnes jsem narazil na dost vážný problém s editorem. Vím, že když se nezobrazují soupravy pomůže TGA Tool. Ale mě se děje jiná věc. AE mi normálně najede zobrazuje označení nástupiště, nákladní í osobní, trasy i pohybující se soupravy, ale jakmile dám v okně "zobrazit": cokoliv změnit, nebo upravuji trasu, tak mi zmizne označení nástupišť, nákladních kolejí a traťové body. To samé, při každé změně při zaškrtnutí. Barvy mám na 16 bit, ale vyzkoušel jsem i 32 a kupodivu editor nepadal. Ale tak, či tak se mi tyto věci nezobrazují. Nevíte prosím někdo co s tím? V takovémto stavu editoru neudělám žádnou aktivitu.:(
Dan:cool:

Takže problém s editorem vyřešen, musel jsem na GK vypnout jedno jádro a fyzyku GK.:D Ale editor mi šlape i v 32 bitech barev.
S pozdravem Dan.
Ps: Taxi, už dělám ty screeny, tak ti je buď dnes nebo zítra ráno pošlu na mejla.;)

Něco někde zůstává

Ahoj,
mám nový windows vista a mám takový problém. Včera jsem něco provedl a msts začal vyhazovat plno hlášek ohledně chybějícíh souborů wag a eng. Takže mě nenapadlo nic lepšího, než msts přeinstalovat. Dokonce jsem i smazal tu složku, která tam po tom zůstal. Ale i po reinstalaci Msts vyhazuje chybové hlášky a následně spadne. Nevím někdo, kde v počítači něco visí? Jen dodávám, že jsem měl ten Activity mover i ten jsem ale odinstaloval.
Za odpověď děkuju

Zdravím!
Moc Vás prosím o radu - často vytvářím aktivity a pro tento účel nepoužívám Train Store kvůli trainsetu v AE. Jenže... Když nepoužívám TS, nefunguje mi trať BP. Po načítání (cca 5minut) to spadne. Jak to řešíte vy, aby vám fungovaly všechny tratě a nemuseli jste řešit problém s TS?

P.S. : Hledal jsem, ale nenašel, tak snad to tu již nebylo. Kdyby ano, moc se omlouvám.

Jednoduché,měj v trati vždy jen aktivitu,kterou tvoříš,všechny ostatní smaž.

Já mám zase jednu instalaci MSTS se standartní cestou (C:/programfiles/microsoftgames/trainsimulator/ ) a s úplným trainsetem pro ježdění a druhou pro stavění tratí a tvoření mých jednoduchých aktivit a tu jen se základními vozidly.

Dominik napsal:
....často vytvářím aktivity a pro tento účel nepoužívám Train Store kvůli trainsetu v AE....
Často vytvářím aktivity a vůbec nechápu co s tím má co společného Train Store. Tohle je tak jednoduchý program, že ty nejdůležitější základy zvládne i průměrně inteligetní šimpanz. Takže rada zní, nauč se použivet TS.

Kuba napsal:
Často vytvářím aktivity a vůbec nechápu co s tím má co společného Train Store. Tohle je tak jednoduchý program, že ty nejdůležitější základy zvládne i průměrně inteligetní šimpanz. Takže rada zní, nauč se použivet TS.

Co s tím má společného právě Train Store? To, že pokud se jede nějaká aktivita v MSTS, při tvoření nové aktivity se v AE objeví pouze vozidla z předešlé aktivity nebo prostě z předchozí jízdy. Když Train Store není používáno, celý trainset se v AE vždy zobrazí...

Dominik napsal:
Kuba napsal:

Co s tím má společného právě Train Store? To, že pokud se jede nějaká aktivita v MSTS, při tvoření nové aktivity se v AE objeví pouze vozidla z předešlé aktivity nebo prostě z předchozí jízdy. Když Train Store není používáno, celý trainset se v AE vždy zobrazí...
Ono v TS je takové kouzelné tlačítko "Vrátit do MSTS všechny tratě, vlaky, vozidla a ostatní položky".

Dovolím si upřesnit: při spuštění aktivity přes Trainstore tento program odloží do pracovního adresáře všechny klíčové soubory nepotřebných tratí a vozidel, tyto jsou pak pro simulátor a tím i editor aktivit neviditelné a simulátor se tak spouští v něčem, co by se dalo nazvat odlehčený mód. Pokud budu chtít vybrat jinou aktivitu, musím opět přes Trainstore, který si aktualizuje potřebné soubory podle skladby aktivity.

Pokud chci pracovat s editorem aktivit, Conbuilderem, ale také třeba provádět aktualizaci, musím provést jeden jediný krok - v menu Trainstore v položce Nástroje zvolit VŠE ZPĚT DO MSTS! Po chvilce chroupání mám všechna vozidla, soupravy i soubory tratí na svém místě a můžu pracovat.

Honza napsal:
Dovolím si upřesnit: při spuštění aktivity přes Trainstore tento program odloží do pracovního adresáře všechny klíčové soubory nepotřebných tratí a vozidel, tyto jsou pak pro simulátor a tím i editor aktivit neviditelné a simulátor se tak spouští v něčem, co by se dalo nazvat odlehčený mód. Pokud budu chtít vybrat jinou aktivitu, musím opět přes Trainstore, který si aktualizuje potřebné soubory podle skladby aktivity.

Pokud chci pracovat s editorem aktivit, Conbuilderem, ale také třeba provádět aktualizaci, musím provést jeden jediný krok - v menu Trainstore v položce Nástroje zvolit VŠE ZPĚT DO MSTS! Po chvilce chroupání mám všechna vozidla, soupravy i soubory tratí na svém místě a můžu pracovat.

Díky moc za vysvětlení ;)

Můžete mi někdo poradit proč když změním klávesu v MSTS a dám uložit tak proč se to vždy vrátí do normálu(původního nastavení)?

Protože jsou soubory chráněny proti zápisu. Kdybys četl readme k BINu, tak bys věděl, že na nastavení kláves nemáš šahat.

Zdravím vás, přátelé. Viděl jsem, že už se tu podobný problém probíral, ale nějak jsem se nedopídil jednoznačného řešení. Jedná se o to, že mám momentálně rozjetou aktivitu R423 "Cassovia" na trati 321 a když chci načíst uloženou pozici na vjezdu do Bohumína, načítání simulace standardně probíhá, ale na samotném konci načítání se najednou MSTS sám vypne, přestože mám nastaven parametr -mem:2048. Do ničeho jsem od instalace a opravy consistů této aktivity vědomě nezasahoval. Děkuji vám za případnou odpověď.

Je možné, že aktivita sa zle uložila a treba skúsiť nahrať predošlú pozíciu. Toto sa mi ale naposledy stalo ešte v pred binovej dobe.

Ono je to spíše tím, že aktivita je velmi náročná, co se týče trafficu. Zkusil jsem si zajet jednu svou náročnější aktivitu a ta mi šlape bez problémů, takže problém vidím jinde. Přesto díky za radu.

Silnice není závodní dráha napsal:
...přestože mám nastaven parametr -mem:2048...

Ahoj, když máš nastaven tento parametr, kolik máš potom fyzicky paměti RAM a jakou máš velikost swapovacího souboru a jeho nastavení (pevné nebo automatické)? A ještě jakou máš verzi BINu?

Přesně tohle se děje, pokud nemám zapsán v zástupci pro spuštění parametr. Tedy tipuji, že je zapsán špatně.
Kdysi jsem to řešil tak, že jsem nejprve načetl začátek aktivity, pak tuto opustil a až teprve potom loadnul uloženou pozici. Pak to fungovalo.

Zdravím vás. Při testování mé aktivity se mi stala velmi nepříjemná věc. Když jedu se Špagetkou vyzvednout chcíplý Banán u nástupiště, který je v čele soupravy R 441 (vše z trainsetu BP) a najedu s ní právě na onen Banán, vždy zákonitě dojde k vykolejení a zezadu to do mě napere vůz ZSSK WLABmee, který se nachází na konci připřahované soupravy, a nebo prostě lokomotiva jen tak vykolejí. Díval jsem se na spřáhla, všude šroubovky. Díval jsem se na vozidla, vše z trainsetu BP. Zkoušel jsem měnit mašiny, bezvýsledně. Přitom před třemi dny se mi nic takového nedělo, začalo to až dnes. Byl by mi někdo ochoten poradit, kde ještě můžu zkoušet hledat chybu? Děkuji.

Back
Nahoře