Lokomotivy T678.0/T679.0/T698.0 (nový model)

Carlos napsal:
Mohl bych se, prosím, přimluvit za provedení úprav modelu T678.0/T679.0. A to v provedení s hranatým nárazníkem a dlouhým madlem nad přednímy okny. Děkuji za jakoukoli odpověď.
Vlastně to ani nebude potřeba pokud se trochu nezmění mapování. Jelikož jsou některé detaily mapovány přímo z čela lokomotivy, nepůjde ani verze s hnědým pruhem mezi lištama a to nemluvím vůbec o verzi celočervené.
viz.: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/t62329_SFCAN110.jpg http://sklad.obrazku.cz/obr62329_SFCAN110.jpg

Ale i tak děkuji za velmi pěkný model.

Jaroslav Skůra napsal:
Předpokládám, že snad v únoru bych vydal update modelů s upravenými engy, takže bych doupravil i tyto požadavky. Nárazníky ani madlo nejsou problém, snad přijde na řadu i zmíněné stanoviště od Dušana. Vím, že jsi to připomínkoval, snad lenost .... :?: :D

Ahoj,
pokud se update bude týkat i T698.0, měl bych připomínku k návěstním svítilnám na zadním čele. Svítí zde tři červená světla, v reálu však byla červená pouze spodní dvě. Na předním čele bych se vzhledem k období provozu tohoto stroje přimlouval k režimu zhasnuto/spodní světla/spodní světla+reflektor.

Pane skůro mohl bych požádat o radu stáhl jsem jsi vašeho nového a hezkého pomeranče T678.0 nainstaloval jsem ho zapnu msts dám trat´ a hodí mi to chybu že tomu chybí zvuky a kabina a vše jsem stáhl prosím o radu děkuji

albratos napsal:
Pane skůro mohl bych požádat o radu stáhl jsem jsi vašeho nového a hezkého pomeranče T678.0 nainstaloval jsem ho zapnu msts dám trat´ a hodí mi to chybu že tomu chybí zvuky a kabina a vše jsem stáhl prosím o radu děkuji
zkontroluj si .eng soubor jestli máš správně nastavený zvuky a kabinu ( cestu ) protože funguje uplně normálně

Carlos napsal:
Carlos napsal:
Mohl bych se, prosím, přimluvit za provedení úprav modelu T678.0/T679.0. A to v provedení s hranatým nárazníkem a dlouhým madlem nad přednímy okny. Děkuji za jakoukoli odpověď.
Vlastně to ani nebude potřeba pokud se trochu nezmění mapování. Jelikož jsou některé detaily mapovány přímo z čela lokomotivy, nepůjde ani verze s hnědým pruhem mezi lištama a to nemluvím vůbec o verzi celočervené.
viz.: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/t62329_SFCAN110.jpg http://sklad.obrazku.cz/obr62329_SFCAN110.jpg

Ale i tak děkuji za velmi pěkný model.

Pěkný den,
udělejte skin a pošlete mi texturu, rád udělám úpravy v mapování.

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
udělejte skin a pošlete mi texturu, rád udělám úpravy v mapování.

Tomu říkám slovo do pranice! Pokusím se vyjednat souhlas k použití nekterých částí textur pro T679.019 a poté ji dokončenou pošlu. (pokud nebude někdo rychlejší než já ;))

Myslím, že nie je múdre použiť textúry z T678.0012 už len z toho dôvodu, že 19-ka má ďaleko vyblednutý lak a čo je hlavné, je riadne nafotená. Ak si niekto myslí, že spraví skin len pozmenením tabuľky a nejakých častí textúr, musí očakávať tvrdú kritiku. Treba si uvedomiť, že skiny, ktoré sa robia len miernym pozmenením iného skinu, pričom skutočná predloha existuje (je nafotiteľná) nemajú v našom SK/CZ MSTS čo hľadať.

Robo napsal:
.... Treba si uvedomiť, že skiny, ktoré sa robia len miernym pozmenením iného skinu, pričom skutočná predloha existuje (je nafotiteľná) nemajú v našom SK/CZ MSTS čo hľadať.
A toto stanovil kdo ?? Myslím, že je věcí autorů, jak se domluví. A další věc je pak, jak jejich práce obstojí. A co se týče období ČSD, mnohým z nás je milejší polofikce snažící se přiblížit stroj takový, jaky byl před dvaceti, čtyřiceti i více lety, než skin vytvořený na základě fotografií do současnosti zachovalého rezavého nebo vybledlého stroje.

JiříkTK napsal:
A co se týče období ČSD, mnohým z nás je milejší polofikce snažící se přiblížit stroj takový, jaky byl před dvaceti, čtyřiceti i více lety, než skin vytvořený na základě fotografií do současnosti zachovalého rezavého nebo vybledlého stroje.
No zase netreba mať nejaké veľké ilúzie, mašiny boli aj voľakedy čisté a pekné iba krátko po vyrobení, prípadne po oprave laku. Stačí si pozrieť staršie fotky v literatúre. Situácia pripomínala dnešný stav...

Ale aby som tu iba neteoretizoval, prehľadal som archív fotiek a dám naskenovať niečo z čoho by sa dali spraviť nejaké textúry z čias pravidelnej prevádzky T678. Bohužiaľ vtedy som nefotil na textúry, takže vyslovene kolmé použiteľné pohlady som našiel iba na 775-012 v červenom unifiku s celoobvodovým žltým pásom. Ale najviac sa mi páči verzia celočervená s malým pásikom s množstvom hrdze a špiny. :P Jednoducho taký stav aký bol na konci prevádzky koncom 80-tych rokov. Na tieto verzie vyslovene kolmé pohľady nemám, ale s istou dávkou šikovnosti a improvizácie by sa niečo z toho mohlo dať vykúzliť.

JiříkTK: Žeby bola táto fotka z iného sveta ?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr65083_776014c.jpg (foto z prototypy.cz )

Predsa aj za éry ČSD jazdili stroje v zhodnom stave. Preto si myslím, ak sú k dispozícii fotky stroja v nátere z obdobia ČSD, je to len veľké +, pretože sa nemusia tvoriť umelé textúry. Nebulus to trefne zhrnul.

Ano, chlapci, proti tomu nic nemám. V dobách mých mladých let jezdily všelijaké staré rachotiny. Jenže já jsem se jen pozastavil nad tím, kdo stanovil, že některé věci "nemajú v našom SK/CZ MSTS čo hľadať". A to je přece něco jiného.

Však aký je problém ? Mám nafotené 776 019 a 775 016, tá 016 je dokonca už riadne zašlá, lebo stojí v múzeu pod holým nebom, stačí sa ozvať, zašlem foto a dotyčný sa môže realizovať.

JiříkTK: Uvediem príklad. Máme 10 kusov 350, ktoré majú rovnaký náter, avšak sú rôzne špinavé. Vytvorím len jeden kus a na zvyšných 9. len vymením tabuľku. O čom to preboha je ??? Z celého mi vyplýva, že ide len o lenivosť jedinca zdvihnúť zadok a ísť do terénu niečo nafotiť. O to horšie je, ak aj fotky sú, verejne sú ponúknuté a predsa si niekto bude robiť po svojom. Nemám čo viac dodať k danej problematika. Pardon za OT.

Robo napsal:
JiříkTK: Uvediem príklad. Máme 10 kusov 350, ktoré majú rovnaký náter, avšak sú rôzne špinavé. Vytvorím len jeden kus a na zvyšných 9. len vymením tabuľku. O čom to preboha je ???

Ahoj, nic ve zlém ale přečti si ještě jednou co JiříkTK vlastně napsal.
Jde o to, že jsou zde i tací, kteří nepreferují prohánění Goril a Es po koridoru a je jim úplně jedno, jaké má protijedoucí stroj číslo, příp. kde má jakou šmouhu, ale tíhnou spíše k období ČSD a pro toto období je téměř nemožné naskinovat např. flotilu Zamračených z Vršovic, neboť v dobách provozu nejenže nikoho nenapadlo, že by někdy mohlo existovat něco jako MSTS, ba co víc - mít doma počítač? Mimochodem focení lokomotivy ze všech stran by zcela jistě mělo za následek něčí oznámení a následné vyšetřování, zda dotičný skinař nefotil pro západní rozvědku!
Takže co máme dělat? Snad je to všechno o kompromisu, ne?

Tom Kanka:

Ahoj, skôr si nepochopil Ty. Spomínaný stroj T679.019 stále existuje ako muzeálny kus nachádzajúci sa v Bratislave a je riadne nafotený. Stroj je v nátere, ktorý reprezentuje dobu ČSD, takže nerozumiem, prečo použiť textúry zo stroja T678.0012, keď obe cénuly sú jedinečné a tým pádom rozdielne kusy. Preto som uviedol príklad s 350. O trafficu som nič nenapísal a ani to nebol môj cieľ.

Pánové zdravím.
Já si dovolím malinko odbočit od lokomotivy, i když né tak zcela. Ať to je Lokomotiva, vagón z období ČSD, tak je mi naopak milejší, pokud je orezlý a špinavý. Já jsem na dráze neviděl v životě, že by byl celý vozový park vypulirovaný, jako kdyby se chystal na přehlídku.:D:D Proto ve svých aktivitách z období ČSD, pokud dojdou stroje a musím požít ČD v podobném nátěru vybírám ty nejhorší vraky co mám.:D Např. na fotce v knize Toulky s párou, táhne Šlechtična vozy Gotlitz a na nich pomalu nejsou vidět okna jak je vůz "ojetý". Takovéto soupravy jsou pro mne největší reál. Pokud se ovšem nejedná o historickou jízdu vlaku. Tam je situace samozřejmě jiná.;)
S pozdravem Dan.:cool:

Kamarádi, každý jsme jiný a každý vidíme ten svět železnice ze svého pohledu. Já jsem nadšen Jardovými nádhernámi nerezavými modely z období ČSD. Proč? Jako dospívající kluk jsem zažil nástup prvních větších dieselů a konec páry ve Veselí na Moravou. Tam bylo a stále je docela slušně velké nádraží. Obdivovali jsme první Bardotky na 340, první Brejlovce na nedaleké 330 a to byla tehdy naleštěná nádhera. A takto mi to zůstalo v paměti.

Chlopi, já bych se nad tím vůbec nerozčiloval, oni si někteří myslí, že každý model v MSTS musí nutně mít textury z aktuálních fotek, jinak s tím oni nemůžou jezdit. Já teda nevím, většinu skinů osobních vozů ze 70. a 80. let jsem poslepoval ze všeho možného, žádné fotky nejsou. A fotky aktuálních muzejních vozů jsou sice zajímavé, ale nepoužitelné, vypadají jakoby právě vyjely z fabriky. (Jak píše Dan J., ta fotka v knize Toulky s párou :oops:)
Robo, když ale jsou fotky, co Ti brání vyrobit skin místo výkřiků o lenosti nebo "kde to pro boha jsme???" Nebo je snad taky někde psáno, že nesmí být dva skiny téhož čísla z různých období?
Jedna věc je konstruktivní kritika nebo odhalení chyba, druhá věc je osočovat autora, co si to vlastně "dovolil", např. o pár Tvých příspěvků výše.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře