Modely Ondra Janiš

Je to kabina pouze pro 751 002. Ostatní mutace jsou sice pěkné, ale neodpovídají reálu. O co přesně se jedná? Tak se koukněte na oplechování pultu. U prototypů a možná i 0tá serie jsou plechy jaksi vyšší se zaoblenýma rohama a 1. 2. 3. serie + T478.2 mají na pultech obyčejný placatý plech. Tuto jsem říkal už kdysi Kadrovi, kterej je vlastně autorem celé kabiny. Kdyby byla vůle, tak se ty plechy nechají upravit aby byly plochý. Něco jsem zkoušel.

Já to říkám furt. Když dělám kabinu, tak musím taky trošku vědět jak ta mašina pracuje a co kde je. Stejně tak jako Michalovo VZ u 122. Jedná se vlastně jenom o živák. Zmačknu tlačítko bdělosti a po dobu stisku svítí bílé světlo na NO. Po uvolnění klávesy zhasne. Debilita. Snad je tady dost znalých lidí na to, aby si toho všimly. Mrzí mě, že to musím bejt zase já, kdo někomu něco vytýká.

Čoudo, nejsem si jistý, ale mám pocit, že na téma VZ docela dost dlouho obsáhle diskutoval Michal s Davidem Hájkem, což je člověk na VZ více než povolaný a myslím, že tohle se právě řešilo a výsledek je na základě diskuse s Davidem.

Čouda napsal:
Je to kabina pouze pro 751 002. Ostatní mutace jsou sice pěkné, ale neodpovídají reálu. O co přesně se jedná? Tak se koukněte na oplechování pultu. U prototypů a možná i 0tá serie jsou plechy jaksi vyšší se zaoblenýma rohama a 1. 2. 3. serie + T478.2 mají na pultech obyčejný placatý plech...
Áno, máš pravdu, ja som to hovoril tiež, "jenomže" v prípade tejto kabíny sme pracovali s tým materiálom čo bol k dispozícii a snažili sme sa v rámci dobrej vôle spraviť čo najviac možných variant napr. aj 749 a ČD751, o tvare plochej časti pultu u vyšších sérií viem. Ja som taktiež zástancom pokiaľ možno čo najlepšieho reálu ale v tom čase iné nebolo, tesne pred dokončením tejto kabíny tuším David Hájek nafotil ten plochý pult na nejakej českej trojkovej berte a tuším sa niekto o to aj pokúšal ale kde a ako to skončilo fakt neviem. Ja plánujem nafotiť stanovište 751 vyšších sérií s Nebulusom, len to chce čas a strpenie. Bolo by lepšie keby niektorí ľudia viac robili ako rozprávali.:) Mimochodom mám vysokokvalitné fotky aj na cab 751 001-autor Heme, fotené na zrkadlo, kvalita brutálna, hlavne sa toľkí nehláste.:D

Přesně tak, toto je nejlepší kompromis, který se nám podařilo vymyslet.

Čouda napsal:
...
Zmačknu tlačítko bdělosti a po dobu stisku svítí bílé světlo na NO. Po uvolnění klávesy zhasne. Debilita. Snad je tady dost znalých lidí na to, aby si toho všimly. Mrzí mě, že to musím bejt zase já, kdo někomu něco vytýká.

Nazdar Mirku,
máš samozřejmě pravdu. Čas odpadu relé "Y" /zjednodušeně napsáno,relé "Y" ovlivňuje mimo jiné i délku svitu modrého světla na NO/ po stisku TB nastavuji v práci na 7,5 sekundy /dle předpisu bez nastartované VZ-tky/. ;)
Jenomže se zde diskutuje o MSTS a pokud se nepletu,délku svitu modrého světla na NO nelze nijak "automaticky" ovlivnit. Proto byl zvolen jeden z mnoha kompromisů /ostatně,MSTS je de facto jeden kompromis za druhým/ a modré světlo svítí alespoň po dobu stisknutého TB.Buďme rádi,že se Michalovi podařilo vytvořit i vazbu mezi svitem modrého světla a nulovou rychlostí /případně tlakem v brzdovém válci/ hnacího vozidla/.To už je reál se vším všudy. :cool:

David

Právě proto jsem úmyslně zachoval směrování na původní Arwyho kabinu. Sice nemá všechny novější vychytávky, ale kvalitativně stále dostačuje a pro mě (je to stále jen můj osobní názor ) je mnou vytvořeným sériovým strojům bližší.

Na druhou stranu pokud by se za standard pro TBP vzala novější kabina, bylo by víceméně po problémech ;) (bohužel momentálně nemám žádnou bertu z TBP po ruce, tak nevím jak velký je rozdíl v nastavení stupňů). Ostatně předpokládám že berty v TBP jsou tak i tak z mé dílny, tak by jim update modelů (skiny by až na drobné výjimky měly "sedět" i na nový model) a případně i vlastností neuškodil :) Nechci tím samozřejmě nikomu vnucovat mé ladění (i když jsem si dal záležet) ani nijak shazovat práci ZSR, které si vážím a často jsem ji bral za vzor pro zjišťování funkce způsob ladění parametrů. Je to jen o nějaké domluvě, co dále.

Davide prostě je to špatně a lze to nastavit i lépe. Až bude chvilka, tak se na to kouknu a seznámím s výsledkama.

Čouda napsal:
Davide prostě je to špatně a lze to nastavit i lépe. Až bude chvilka, tak se na to kouknu a seznámím s výsledkama.
Tak to jsem na to taky zvědavý s jakou další debilitou příjdeš .....

A nebo spíš, co za Ameriku objevíš ...

Naposled editoval moderátor:
Víš co, já to mrdám! Se ti tady nebudu z ničeho zodpovídat. U sebe si to upravím aby to fungovalo tak, jak má a každej další ať si dělá co chce. Už chápeš nutnost láhve zabalené v papírovým pytlíku na slezině?

Vono to máš těžké, když každá odlišná věc, která ti nesedí pod rypákem je podle Tebe debilita a autor minimálně idiot nebo penis, aniž by sis o tom zjistil podrobnosti, proč a jak to bylo řešeno ..... to máš pak těžké ... hlavně to pak nepopleť s tím pytlíkem, až se do něj vyzvracíš - je-li to husté a zelené, tak se to nepije :D

Čoudo, pak se mi pochlub s tvým řešením. Už jen ze zvědavosti by mě to zajímalo. Můj kompromis má jen tu chybu, že modré světlo na NO svítí pouze po dobu stisku TB a ne dalších cca 5s. Ostatní sedí.

OndraJ napsal:
Tak jsem dneska opět něco vydal :cool: Tedy spíš oprášil a dokončil jednu starší "oddychovku" :) , a to úzkorozchodný osobní vůz Balm/u JHMD. Jako obvykle to najdete na mém webu. [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ondraj-msts.ic.cz/small/balmu_small.jpg
Dobrý den,

zde: http://jirik-tk.sweb.cz/index.htm, můžete stahovat jeho ČSD verzi.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t604293_ShapeViewer143.jpg[/URL]

Carlos

PA-RÁ-DA!!! Vy teda umíte člověku udělat radost.

Naposled editoval moderátor:
Milí přátelé,

po delší době se mi opět podařilo něco vydat. Tentokrát jsem ve spolupráci s Jirkou Nádvorníkem, který vytvořil pěkné textury hned tří variant vozů, spáchal úpravu modelu osobních vozů "Y" na vůz rekonstruovaný vůz Bee(272) z Českých Velenic. Stahovat můžete jako obvykle na mém webu ;) .
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ondraj-msts.ic.cz/small/Bee272_small.jpg

Milí přátelé,

po roce tu jsou opět Vánoce a tak jsem i letos připravil nějaké dárečky... a snad to opět bude stát za to :cool: Najdete je jako obvykle zde :P Přeji štastné a veselé :)

Back
Nahoře