Modely Ondra Janiš

Tleskám, Ondro. Je to paráda! Já si říkal, jestli také budeš mít nějakou omlazenou verzi a ejhle. Vypadá to fakt pěkně. Líbí se mi i stín. I to, jak se v oblasti nádrže rozšiřuje. Bude nový model kompatibilní se starým mapováním? Já jen, jestli by na něj seděly překrásné skiny 770.102 a T669.0085.

Naposled editoval moderátor:
E499_2002 napsal:
...Já jen, jestli by na něj seděly překrásné skiny 770.102 a T669.0085.
Asi nie keď to je model 771 . Koniec koncov je to jedno, ani na starú verziu nebol nikto schopný naskinovať aspoň jeden český kus...Asi je to výbehový rad aj v MSTS, no u mňa určite nie. A pritom David nafotil pekne 771 110 a 099 a Ondro Kulica zase 172.

duuso napsal:
A pritom David nafotil pekne 771 110 a 099 a Ondro Kulica zase 172.
Právě David má svými fotkami 771.045 jednu z hlavních zásluh na tom, že jsem nového čmeláka začal dělat. Druhým byl Nebulus, který nafotil střechu a kabinu :)
771.045 - kromě toho, že to je asi tedy první český kus v MSTS - taky posledních několik let provozu strávil v Olomouci, takže ho lze provozovat na vybraných úsecích "projektu 310" :cool:
Mn 81731, Babice u Šternberka, 12.5.2006

Jinak berte prosím novou 771 prosím jako komplet nový model, ne jako upgrade toho starého. Modelově se na čmelákovi změnilo tolik (zůstala v podstatě jen skříň kapot a částečně hlavní rám, vše ostatní je modelováno zcela nově), že nemělo smysl textury zachovávat. Zejména pojezd je zpracovaný rozhodně detailněji a každý přidaný detail nebo mapovaná plocha by byla problém. Kromě toho jsou všechny vnější textury 2048x2048. A s pojezdem jsem si obzvláště vyhrál :P :
330d2f10e1dd2ea4791455d5198c2eb4.jpg

Naposledy jsem "cestou kompromisu" šel v roce 2010 při updatu bert. Vzhledem k tehdy již existujícímu množství skinů jsem se rozhodl zachovat textury, což však vyústilo v update menšího rozsahu a některé ústupky (modelově nešlo nic "přidat", jen vytvarovat lépe). Jelikož navíc s tímto modelem mám ještě další plány, rozhodl jsem se na to jít tentokrát "z gruntu".

Ostatně, pokud se naskytne opravdu kvalitní skin nulkového čmeláka (ale tuším, že na jeho tvorbu by byl jediný adept, který je i tak poměrně zaneprázdněn, stejně jako já :P ), je možné časem uvažovat i o této verzi. Ovšem všechno chce svůj čas, zatím není dokončená ani tato 771 :cool:

Vážení přátelé,

jsou tu Vánoce a přichází to, na co většina z vás již netrpělivě čeká. A jelikož to letos zřejmě nebude žádné velké překvapení, nebudu dlouho chodit kolem horké kaše...download je u mě na stránkách :P :)
Takže šťastné a veselé :D
c9c5d43601414df262944970925981ed.jpg

Krásné, moc hezký dáreček.
Přeji všem příjemné vánoce a v novém roce hlavně to zdraví, protože je to to nejhlavnější co člověk může mít.

Díky Ondro za krásny darček a ďakujem aj za trpezlivosť ktorú si so mnou mal pri úpravách modelu :D.

Čmelda je fajnová záležitost. Jsem optimista co se týká dvanáctiletého fungování MSTS v Čechách a na Slovensku (a zároveň pesimista co se týká veškerých již vyšlých nástupců - žádný nenabral takové tempo, rozvoj, oblibu a přístupnost).
Takže se nezapomeňte postit, ať nadílka večer a zítra přibude. S přáním pěkných svátků Josef.

Moc děkuju Ondro za úžasného čmeláka, je to opět vynikající kvalita, tak jak jsme od Tebe zvyklí

Model je perfektný, mne sa páči vykloniť sa z okienka a obdivovať klučky na kapote, žalúzie a konečne skosenú prednú časť rámu.

Back
Nahoře