duuso napsal:
A pritom David nafotil pekne 771 110 a 099 a Ondro Kulica zase 172.
Právě David má svými fotkami 771.045 jednu z hlavních zásluh na tom, že jsem nového čmeláka začal dělat. Druhým byl Nebulus, který nafotil střechu a kabinu

771.045 - kromě toho, že to je asi tedy první český kus v MSTS - taky posledních několik let provozu strávil v Olomouci, takže ho lze provozovat na vybraných úsecích "projektu 310"
Mn 81731, Babice u Šternberka, 12.5.2006
Jinak berte prosím novou 771 prosím jako komplet nový model, ne jako upgrade toho starého. Modelově se na čmelákovi změnilo tolik (zůstala v podstatě jen skříň kapot a částečně hlavní rám, vše ostatní je modelováno zcela nově), že nemělo smysl textury zachovávat. Zejména pojezd je zpracovaný rozhodně detailněji a každý přidaný detail nebo mapovaná plocha by byla problém. Kromě toho jsou všechny vnější textury 2048x2048. A s pojezdem jsem si obzvláště vyhrál

:
Naposledy jsem "cestou kompromisu" šel v roce 2010 při updatu bert. Vzhledem k tehdy již existujícímu množství skinů jsem se rozhodl zachovat textury, což však vyústilo v update menšího rozsahu a některé ústupky (modelově nešlo nic "přidat", jen vytvarovat lépe). Jelikož navíc s tímto modelem mám ještě další plány, rozhodl jsem se na to jít tentokrát "z gruntu".
Ostatně, pokud se naskytne opravdu kvalitní skin nulkového čmeláka (ale tuším, že na jeho tvorbu by byl jediný adept, který je i tak poměrně zaneprázdněn, stejně jako já

), je možné časem uvažovat i o této verzi. Ovšem všechno chce svůj čas, zatím není dokončená ani tato 771