model 749/751/752

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Mohl bych se zeptat předchozích aktérů, jak vyřešili ty problémy se zvuky 749? Už jsem to psal jednou, ale nebylo to asi ve vhodném vlákně tak to zapadlo. Upřesňuji, že problémy se zvuky začaly po rozjetí Jackových nových zvuků - zejména na strojích 121, 264 a dalších, tuším od Ondry Janiše, snad i na dalších. Jediná loko, která s novými zvuky spolupracuje, je 749.039 od p. Skůry.
Nejenže volnoběh nepadá na volnoběh (psáno výše), ale při snižování stupňů výkonu, otáčky motoru vyletí nahoru, naopak při zrychlování mají zvuky prodlevu delší, než normálně. Poradí prosím někdo, kdo už s tím má zkušenosti?
Raději než zpětným downgradováním zvuků, bych raději vyřešil problémy přímo na mašině... Ď.

Zvuky jsou vyladěné pro eng soubory od ŽSR, verze 1.29. Ondra má bohužel jiné ladění a existují ještě i další verze jiných ladičů. V době tvoření nových zvuků jsem na to upozorňoval, každý ladič samozřejmě tvrdil, že právě to jeho ladění je to jediné správné, ale každý má bohužel jiné nastavení výkonu na jednotlivých stupních. A ladit všechno na všechny verze jsem prostě odmítl.

Přesně tak. Je nutné si vzít vzorovou mašinku, na kterou Jacek vyrobil a synchronizoval zvuky a podle ní upravit stupně na ostatních lokomotivách této řady a samozřejmě je nutné aby stejná číselná řada byla i v kabině této lokomotivy. Ale pokud kabinu sdílí víc jiných lokomotiv, které jsou naladěné na stávající kabinu, tak je nutné vyrobit klon této kabiny s jiným nastavením. Tohle je spíš téma pro slezinu, kde se dá problem vyřešit i u pivka na notebooku.
Sice tohle by měl centrálně opravit člověk, který měl ladění na starosti, ale asi před půlrokem jsem měl nějaký dotaz na ŽSR a odpověděl mi, že do MSTS už dávno nic nedělá a už není v obraze. Takže si musíme pomáhat sami, jak umíme. A jestli neumíme, tak do ničeho raději nevrtat.

To, co píše pan Šemora je záležitost, kterou už (stejně jako asi mnoho dalších) praktikuji celkem dlouho, nejedná se o nikterak složitou věc, prakticky se všechno jen jednoduše přepíše v jakémkoliv editoru (wordpad atd.) ale je potřeba vědět jak na to a hlavně pochopit vztahy propojení eng-cvf-sms souborů a to je na dlouhé vysvětlování. Ale po tom, co popisuje ML636 jsem si vzpomněl, že kdysi se mi zvuky taky chovaly podivně, zvláště ty složitější (třeba od Jacka) a to hlavně v případě že bylo kolem mě mnoho jiných ruchů (třeba souprav na nádraží). Na vině byla podle mě zvuková karta a obvykle pomohlo po výjezdu z exponovaného místa save&load hry...a pak už všechno zase jelo jak má...:)

Kontra: Ano, to je pravda. Pokud mi ty zvuky začnou zlobit, tak se to stává po delší jízdě. Některé mašiny už ale i při prvním rozjezdu.

abych pravdu řekl, šťourat jsem do toho zkoušel jednou u jiné řady, po totálním rozhození jsem usoudil, že v mém případě bude lepší do soustavy eng-cvf-sms, nešťourat. Třeba to časem vyplyne z diskuze a půjde udělat nějaký kompromis. Díky za odezvy.

Back
Nahoře