model 749/751/752

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
Ahoj! prosímvám upravíte mi někdo eng z mé 751 151 např na tuto novou bardotku od ondry? Ten eng je hroznej. mašina jede jako by byla přibržděná hodím výběh brzdí normálně brzdí. to je hrozný s tímdel já jezdit nebudu . dal jsem si 850 tun vlak dvojče a ze zastávky u brna do Rapotic. no jel jsem místy i 19 km/h a to se přece nejede. bardotka má kritickou asi 25 km/ h a todle je bordel. je to tou přibržděností určitě.
Nezapomeň že dvojče 751ček má ze Zastávky u Brna do Rapotic má normu 700tun. A ty si to o 150t překročil. 25promile je 25promile, pro to po tom to úseku nejezdí žádné Pn vlaky.

Kritická rýchlosť má iný význam. Značí hranicu, pod ktorou už nedokážeš využiť inštalovaný výkon hnacieho vozidla, nakoľko si už "nad medzou adhézie". Neznačí to rýchlosť, ktorou musí mašinka bezpodmienečne ísť.

Je fakt, že před vjezdovým návěstidlem do Rapotic jsem musel asi 150 metrů pískovat, jinak by to byla konečná. proudy na 3kA docela fuška ;-)

Podle tabulky jízdního odporu T (měl jsem 9x Zaes po 80tunách - a) což vychází na 720 tun + nějakých 144 tun vlastní lokomotivy. Já zapoměl, že CB ukazuje celkovou hmotnost i s lokomotivou. Takže jsem měl normu a dle tabulky bych měl jet 25 -26 km/h, ale rozhodně ne 19. A pokud se ve stanici - na rovině - rozjedu na 40, shodím výkon a na druhým zhlaví mám 15, tak to taky už o něčem mluví. není to v pořádku.

Já to pořád říkám Berty jsou mrchy líné. Mně stačilo vzít si zatopenou 749 a 5 kočárů a taky to jelo v 25promile 28km/h. Jacek tady kdysi interpretoval známo heslo Berta buď jede nebo topí, ale podle mě ani nejede... :lol: No ale to co píše Čouda je zvláštní když brzdí i na rovině, nebude nějaký překlep v eng (třeba jízdní odpory atd.), nezkoušel jste vzít třeba eng z jiné?

zkoušl a už to je v pohodě. jedná se o nejnovější ladění od žsr, ale to dvojice loko jede 40 a po snížení výkonu na 800kW a tažné síly na 500kN to vychází na osmej na třicítku. Chtělo by to ještě pořádně prozkoušet. možná bude chyba ve wagu na vozech, kdy ani 80 tun nevíží ono popravdě 80 tu vůz kolipaqk je to asi tun na nápravu a kolik asi tam ta trať snese....

Schválně vyzkoušejte to taky a sdělte zde svoje poznatky

Jediná 749 co máme v Plzni už přes týden nejezdí,prostě si nezvykla na ostřejší zacházení.

No na osmý už je to celkem riziko, často se stává že vyletí otáčková ochrana. Když se elektrifikovala Opava-Ostrava tak na se na osobních vlacích stylem 0-4-8 kvůli jízdním dobám odvařily generátory několika bertám. (I když je pravdou, že v tak žalostném technickém stavu jako dnes nikdy vozidla nebyla). Ale jinak co jsem tak slyšel jak berta tak brejlák jsou v msts o něco slabší jak ve skutečnosti. Jdu prozkoušet ty poslední eng.

Na první pohled jsem si myslel že je to fotka,jako živá

Naposled editoval moderátor:
Ale mkám, makám. A když je chvíle času tak skinuju, ale musí bejt ta moje v práci, jináč na to nemam klid :lol:

Naposled editoval moderátor:
Nádhera ako nádhera. Nie že by sa mi skin nepáčil, ale máme tu aj nový model, lepší, tak prečo ho nevyužiť ?

Robo napsal:
Nádhera ako nádhera. Nie že by sa mi skin nepáčil, ale máme tu aj nový model, lepší, tak prečo ho nevyužiť ?

Robo to máš pravdu jenže tento skin je pomalu 3roky starý ,a v tu dobu nebyl ještě nový model :wink:

Jaroslav Brabec napsal:
Robo to máš pravdu jenže tento skin je pomalu 3roky starý ,a v tu dobu nebyl ještě nový model :wink:

Jasné, beriem. Napriek tomu sa pýtam, je ochota ju prerobiť na nový model ?

Robo napsal:
Jaroslav Brabec napsal:

Jasné, beriem. Napriek tomu sa pýtam, je ochota ju prerobiť na nový model ?

Dobře jak bude trochu času udělám to i na nový model :D

Back
Nahoře