Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Integrované grafiky jsou jen pro kancelář, nikdy ne pro hry. Včera jsem dělal test na jedné základní desce s integrovanou grafikou ATI Radeon HD3200. (procesor X2 dual Core AMD 3800+)
Aktivita Topírna noc, po načtení kurzor myši plaval. FPS ve hře 7 až 9.
Doplnil jsem do základní desky svou stařičkou ATI X1900/512MB a PC ožil. Topírna noc FPS 14až 19 a například volná jízda z Kutné Hory do Kolína FPS až 60.
Ale už pohled na tu integrovanou grafiku s pasivním chaličem hovoří o tom, že to na žádný grafický výkon není. Takže něco podobného bude určitě i u integrovaných grafik notebooků.

To CANDY
zrada je zřejmě v nastavení prostředí pro MSTS, takže hledat a zkoušet. Více nelze poradit protože popis problému je nedostatečný. A většinu toho řekl Zbyněk přede mnou.

tak niečo predsa len pmohlo grafika není kocka ... ale dá sa to hrať trošku znížiť detaily krajiny a viditelnosť som dal na cca 750m a Topírna trošku ožila na FPS 15...až 20 ... a dá sa to hrať :) dík páni :) aj tak aktivitu od SAPHIRU k trati 321 EC 110 nedokážem naštartovať neviem či je to na počítač vela ten traffic v Petrovicích :D áách to MSTS :D to je ozaj o nervy :D tak vám ich všetkým prajem :) Diki

ad CANDY - len neviem či to nebude tým že je itegrovaná grafika a vyhradenú pameť ma na 128MB
odpověděl jsi si sám,128MB na grafickou pamět je pro msts velice málo,bez kvalitní grafické karty si msts v plné palbě nezahraješ...

perinakx napsal:
Mám problém z MSTS a Win7 z ktorého sa neviem nijako dostať. Nainštaloval som MSTS, update potom BIN zapol a FPS mám stále niekde pod hranicou 10. Nezapínal som žiadnu kompaktibilitu z Win XP, skúšal som aj parameter -mem:1024 nič nepomáha, na NTB som to inštaloval tak isto a tam MSTS šľape perfektne. Vie niekto pomôcť ?

Tak teda nevie nikto nejako poradiť?

Pamě't RAM?, disk systemový nebo ne?, zaplněný jak?, defragmentovaný?, svapovací soubor kde a jak veliký?, procesor jaký, co všechno jede na pozadí pod MSTS?, nastavení MSTS , rozlišení, barevná hloubka, dynamické stíny, jak často hrabe MSTS na disk, pořád nebo jen občas????

Možností, proč je tak malé FPS je možná desítky...

Tonny napsal:
Pamě't RAM?, disk systemový nebo ne?, zaplněný jak?, defragmentovaný?, svapovací soubor kde a jak veliký?, procesor jaký, co všechno jede na pozadí pod MSTS?, nastavení MSTS , rozlišení, barevná hloubka, dynamické stíny, jak často hrabe MSTS na disk, pořád nebo jen občas????

Možností, proč je tak malé FPS je možná desítky...

RAM 4GB, disk nie systémový, 400GB ( 7200ot. 64MB Cache )zaplnený na 20% defragmentovaný, ( svapovaci súbor ????? ), AMD Phenom 9550 Q.C. 2.2 Ghz, napozadí ide to čo obvykle na Win7, nastavenie MSTS tak ako odporúča Zbyněk Š.

Mám Notebook (I.P. T4330, 4gb RAM...) tam mám tiež Win7 a MSTS ide perfektne.

Pokud máš 4 Giga RAM, a pokud máš vše opravdu správně nastaveno dle Zbyňkova desatera, pak se

a/ swapovacím souborem = virtuální pamětí nezabývej, v tvém případě to zřejmě není důležitý bod
nebo
b/ hledej chybu v nastavení grafického ovladače
nebo
c/ znovu a důkladně, bod po bodu a opětovným nakopírováním /ne opsáním/ parametrů desatera zkontroluj jak nastavení spouštěcích souborů, tak i nastavení samotného MSTS
nebo
d/ pokud jsi nastavoval MSTS, např. rozlišení nebo stíny, nebo vzdálené hory, obecně grafiku nebo zvuky, přeinstaloval jsi poté BIN?
nebo
e/
pokud je tohle všechno v pořádku, pak se smiř s tím, že tvůj komp je "originál" se vším všudy a zřejmě to nepůjde.

Doposud jsem narazil za ta léta na dva počítače, které navzdory parametrům , nastavení a různým testům neměly mít teoreticky s MSTS problém - měly. FPS kolem 10-15 max a víc ani ťuk.

Ono to docela dobře může souviset i s GK a jejich ovladačích. Problém je v tom, že MSTS má zastaralý herní engine postavený na brutálním výkonu CPU a podle vyjádření Džordže při vývoji BINu jde navíc nejspíš o nepovedenou portaci z herní konzole na PC. No a nové karty a jejich ovladače s něčím takovým nepočítají (měly by být zpětně kompatibilní ale to se říká kdoví jestli) a data z CPU interpretují poněkud jinak a problém je na světě. Vím z vlastní zkušenosti že stará MX440 s ovladači z instalačního CD neměla problém, pokud se tam nahrál jiný, novější ovladač bylo vše v pr...
Jo a ještě jeden nápad: Doufám že nemáš u spouštění zapnutou volbu kompatibility s WXP. To platilo u Vist, u W7 to být nesmí. A ještě jeden dotaz: Jak to vypadá se spouštěním originálního MSTS těsně po instalaci? Ten musí běžet bez jakýchkoliv problémů. Je totiž napsaný dokonce na listu kompatibility a osobně to mám vyzkoušeno.

Miran napsal:
............. A ještě jeden dotaz: Jak to vypadá se spouštěním originálního MSTS těsně po instalaci? Ten musí běžet bez jakýchkoliv problémů. Je totiž napsaný dokonce na listu kompatibility a osobně to mám vyzkoušeno.

Čistý MSTS bez všetkého beží tiež max 10FPS.

Tak to tě potěš pánbůh. To vypadá na třetí počítač podle Tomyho postesknutí výše.

Predtým na XP bolo všetko dobre. Hry ako Crysis, Battlefield BC2, Mafia 2, GTA IV, Flight Simulator X, grafické demá od Nvidie, všetko mi beži plynule len z tým MSTS si neviem rady.

perinakx napsal:
Predtým na XP bolo všetko dobre. Hry ako Crysis, Battlefield BC2, Mafia 2, GTA IV, Flight Simulator X, grafické demá od Nvidie, všetko mi beži plynule len z tým MSTS si neviem rady.

Nadupaná karta ešte neznamená, že je to dobrá karta. Zvlášť pre MSTS nie. Skús dať len základný driver bez ostatného SW. Ja som zo svojho PC Catalyst vyhodil.

Ďalšia vec je kompatibilita HW. Kedysi boli NVidia a AMD jedna ruka, dnes sa moc nemusia, k tomu pristupuje ďalší faktor, a to rozdielni výrobcovia GK a MB.

Ďaľšia vec - AMD sa prakticky nikde, kde sú dôležité veci ( bankovníctvo, poisťovne, kozmický priemysel ... ) nepoužíva. Prečo asi ?

Kukni napr. sem: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/991&pid=105016#pid105016 je to "len" dvojjadro s HT, s grafikou integrovanou v procesore a v MSTS ( trať Jihlava - Brno ) boli výsledky viac ako priaznivé. Skúšali sme na tom aj FIFA 2010 vo Full HD, krásne to vykreslilo ksichty v hľadisku a vôbec to nesekalo, okrem načítania dát z disku, ale to je už iná kapitola ( WD Velociraptor v RAID 0, SSD IV. generácie ... za mnoho € ) .

Za to nič nedáš, keď vyhodíš NVidia softvér a necháš tam len holý driver. Pomôže aj to, ak dáš 8 GB RAM, ale len v prípade, že máš Win 7 64 bitové.

Naposled editoval moderátor:
Vy mě tady děsíte. Mě zítra mají přijít součástky k sestavení nového moderního PC a co když mi MSTS bude dělat podobné problémy? Abych vyhověl licenci OEM W7, jel jsem podle seznamu Microsoftu a jediné co jsem nepořeboval byla skříň PC. Tak jsem si musel nějakou objednat, aby byla na jedné faktuře a která mi byla sympatická, ale nestála majlant a pak může sloužit třeba jako dekorace. :D
Uvidíme a dám vědět.

Dan na slezině nebo tady na foru povídal o svém NASA počítači. Vysvětlil, že musí nějak utlumit výkon Grafiky, jinak mu msts padá. Zkus se obrátit na něho. Teoretickyby tě mohl nasměrovat správným směrem.

Tax napsal:
Nadupaná karta ešte neznamená, že je to dobrá karta. Zvlášť pre MSTS nie. Skús dať len základný driver bez ostatného SW. Ja som zo svojho PC Catalyst vyhodil.

Ďalšia vec je kompatibilita HW. Kedysi boli NVidia a AMD jedna ruka, dnes sa moc nemusia, k tomu pristupuje ďalší faktor, a to rozdielni výrobcovia GK a MB.

Ďaľšia vec - AMD sa prakticky nikde, kde sú dôležité veci ( bankovníctvo, poisťovne, kozmický priemysel ... ) nepoužíva. Prečo asi ?

Kukni napr. sem: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/991&pid=105016#pid105016 je to "len" dvojjadro s HT, s grafikou integrovanou v procesore a v MSTS ( trať Jihlava - Brno ) boli výsledky viac ako priaznivé. Skúšali sme na tom aj FIFA 2010 vo Full HD, krásne to vykreslilo ksichty v hľadisku a vôbec to nesekalo, okrem načítania dát z disku, ale to je už iná kapitola ( WD Velociraptor v RAID 0, SSD IV. generácie ... za mnoho € ) .

Za to nič nedáš, keď vyhodíš NVidia softvér a necháš tam len holý driver. Pomôže aj to, ak dáš 8 GB RAM, ale len v prípade, že máš Win 7 64 bitové.

Lenže na tej karte v XP to išlo v pohode. Ono keď som s mašinou v čistej krajine a pohľad je nastavený iba na rušeň alebo vagón nieje problém, ale už keď sa pozriem napr. na 6 vagónovú súpravu tak klesne FPS aj na 4-5. Procesor mám AMD Phenom 9550 Quad Core 2.2Ghz. Je to škoda chcel som dokončiť iba trať keďže v MSTS veľa nejazdím mám toho dosť v robote a moňo to časom vyrieši Open Rails.

Naposled editoval moderátor:
perinakx napsal:
... to škoda chcel som dokončiť iba trať keďže v MSTS veľa nejazdím mám toho dosť v robote a moňo to časom vyrieši Open Rails.

To je presne o kompatibilite. Win 7 je zrejme citlivejší na nekompatibilný HW a ovládače k nemu. Skúšal si to len s holým driverom bez balastného softu ?
Open Rails ak vydrží bude naozaj prínosom, už dnes je vidieť, že je to graficky omnoho lepšie. Keď ho dotiahnu do zdarného konca, predĺžia život MSTS ďalších pár rokov.

Tak mám hodně dobrou zprávu.
Nebojte se sedmiček a počítačů NASA. Pěkně jste mě vystrašili.
Dnes jsem si doskládal a doinstaloval sestavu:
Deska ASUS P7P55D, procesor Intel Core i5-760 BOX
WD Caviar Black 3.5" 1TB WD1002FAEX
W7 professional
Právě jsem udělal zkušební jízdu z Hory do Kolína.
FPS až do Kolína k měnírně stále 60, občas to spadlo na 59.
V Kolíně při načítání jen zlomek sekundy na 18, jinak 35 až 45. K peronům jsem přijížděl s FPS 47

Back
Nahoře