Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
IL62 napsal:
...a divím se, že to tady nikoho nenapadlo. Bez urážky. Změnit rozlišení monitoru!
A na vyšší nebo na nižší ?
Já mám sedmičky a pařím na 1600x1200, tedy maximum co MSTS a přiřazený monitor umí. A žádný problém. Takže co mělo někoho napadnout ? :D
No prece to, ze jsem lama a mam monitor nastaveny na vyssi rozliseni, nez umi MSTS. A jestli jsem prvni, kdo na to neprisel, tak slibuju, ze uz na pocitaci nebudu hrat ani MINY.

Pocuj priatelu. Podla mna nas tak trochu vodis za nos.....Ty si mozes na monitore nastavit co chces, ale ked spustas MSTS tak sa ti to automaticky prepne do rozlisenia ktore je nastavene v MSTS. Ked ho vypnes vrati sa nastavenie monitoru. Tak ako to myslis s tym vyssim rozlisenim co MSTS dokáze ?

dem napsal:
Pocuj priatelu. Podla mna nas tak trochu vodis za nos.....Ty si mozes na monitore nastavit co chces, ale ked spustas MSTS tak sa ti to automaticky prepne do rozlisenia ktore je nastavene v MSTS. Ked ho vypnes vrati sa nastavenie monitoru. Tak ako to myslis s tym vyssim rozlisenim co MSTS dokáze ?
Maximalne vodim za nos tak sam sebe. Ale pak tomu uz prestavam rozumet. Kdyz mam nastaveni 1920x1080, tak se proste MSTS nespusti. Obrazovka zcerna, jakoby se TS spoustel, ale v zapeti se opet objevi plocha.
Jakmile vsak zmenim rozliseni na napr. 1024x768, TS se normalne spusti (i kdyz ta uvodni animace je v nejakem podivnem ramecku jen na 2/3 obarzovky) a vse funguje perfektne. V nastaveni TS mam rozliseni na max.

IL62 napsal:
Maximalne vodim za nos tak sam sebe. ... 1920x1080...
MSTS 1080 riadkov nepodporuje, ak máš taký monitor ( neviem, ktorý idiot vymyslel formát 16:9 a 1080 riadkov ... ) tak si máš MSTS spúšťať v okne. Okrem toto nijako nesúvisí s Win7. Kúp si radšej poriadny 24" monitor s DVI, 1920x1200 a máš po probléme. Alebo 19" 1280x1024 :D

Tax: Ja mám monitor 1920x1080 (aj win7 v tomto rozlíšení) a MSTS spúšťam normálne v rozlíšení 1280x1024 bez problémov. Monitor sa mi sám prepne do tohoto rozlíšenia, mám čierne kraje, ale obraz neni deformovaný. Musel som ale nastaviť správne aj monitor a aj GK.

Dráčik napsal:
Tax: Ja mám monitor 1920x1080 (aj win7 v tomto rozlíšení) a MSTS spúšťam normálne v rozlíšení 1280x1024 bez problémov. Monitor sa mi sám prepne do tohoto rozlíšenia, mám čierne kraje, ale obraz neni deformovaný. Musel som ale nastaviť správne aj monitor a aj GK.

No ano, toto sú známe veci. Ale vieš, keď si niekto nevie pomôcť a nevie si poskladať v hlave dokopy veci z FAQ, tak čo s ním? Problémy sa predsa hľadajú tam, kde žiadne nie sú, či nemám pravdu?

Naposled editoval moderátor:
Dráčik: Mám stejnou konfiguraci, ale ten obraz deformovaný je. Je totiž roztažený na 1080 řádků. Nebo ty máš úzké černé proužky i nahoře a dole?

Michal napsal:
Dráčik: Mám stejnou konfiguraci, ale ten obraz deformovaný je. Je totiž roztažený na 1080 řádků. Nebo ty máš úzké černé proužky i nahoře a dole?

Dráčik: ono to patrilo IL62-kovi.

Michal: No, ono sa to roztiahne na celý obraz s tým, že po bokoch ostanú čierne pruhy, vo full screen režime to vypní všetky riadky monitora, lautr jedno, či je to monitor s 900 ( MSTS v 1024x768 pix ) alebo 1050 či 1080 ( MSTS v 1280x1024 ) riadkami. Musím však priznať, že spoľahlivo a zaručene to funguje na analógových monitoroch Samsung, kde je to ošetrené harvérovo, alebo na monitoroch s DVI vstupom. Určite to nefunguje na DVI výstupe z VGA cez DVI/D-Sub15 prevodník. Nefunguje to ani na mojom náhradnom monitore LG. Keďže vlastne inú značku, než Samsung nepreferujem, tak neviem, ako to funguje s inými značkami, leda že by som si požičal manželkin NEC, len neviem, aký to bude mať význam, myslím, že značku NEC tu sotvakto používa.

Michal: Nie, je to od horného okraja po dolný okraj, takže na 1080 to roztiahnuté je, nedeformáciou som myslel, že ostáva zachovaný pomer 4:3. Monitor mám spojený s GK cez DVI. Monitor mám BenQ T2200HD.

Jasně, to se mi chová stejně. Já mám Samsung XL2270HD. To roztažení není velké, ale znatelné je. Respektive tím vzniklá deformace obrazu. Takže kabiny dělám na staré sestavě (Samsung 710T 1280x1024) a jezdím na nové.:D

zdravím taký malý poznatokm :) preváckujem msts a trate bp a 321 na w7 x64 skúšal som experimentovať pretože padanie a sekanie bolo neuveritelné.moj postup experimentovanie bol nasledovný: spustiť aktivitu pomocou train store, po načítaní úvodnej obrazovky sa vrátit do windows stlačiť pravé tlačidlo na lište kde je štart ( pre skúsenejších dostať sa do správcu úloh) kliknuť na odiel "služby" nájsť si train.exe kliknuť pravím a vybrať nastavenie priority dať na "vysoká" akebo "reálny čas" touto volbou uprednostíte msts pred inými službami a programmi. Dalej som v Msts nastavilô tolerovanie chýb na "0". A nemám problém kolín cez ktorý som, nikdy neprešiel dneska ráno som sa tade dostal, o Prahe ani nehovorím a včerajšia skúšobná jazda bola na "dobrú" takže neviem či to pomože každému ale mne to pomohlo. S pozdravom Candy

CANDY to chce poriadne nastaviť systém. 7 mička je dobrý systém len keď ho máš dobre nastavený a všetky blbosti ala Bill Gates máš vypnuté. Potom nemusíš klikať a dávať priority a podobné voloviny a šľape to ako má. Ale pokiaľ to máš na figu nastavené tak potom je to trápenie.

Ja mám Win7 x64 a ide mi MSTS úplne plynulo. Trať Alfold , ktorá je rozmerovo gigantický projekt a spracovaním omnoho detailnejší ako BP mám pri plných detailoch (všetko pozapínané aj tiene) pri vonkajšom pohľade 52 až 56 FPS. Jediné seknutie je pri načítaní štvorca, ale aj to je minimálne.

dem napsal:
..... Trať Alfold , ktorá je rozmerovo gigantický projekt a spracovaním omnoho detailnejší ako BP .....
:D:D:D Jak můžeš srovnávat, když BP neznáš :D Alespoň jsi v dřívějších dobách psal, že Tě tato trať nebere a když jsem Ti jí nabízel, tak jsi odmítal :D Anebo platí to co u některých ostatních, kteří zde veřejně na BP nadávají, že jí nemusí, ale tajně doma jí paří o 106 :D
To nic, ber to s úsměvem, jak jsem se pousmál já :D

Jinak k věci. Porovnával jsem na stejném počítači MSTS jak v Sedmičkách, tak XP a je to 1:0 pro Sedmičky. V XP mi blbnou zvuky, ale nezkoušel jsem jinou zvukovou kartu. Jinak když jsem přihlášený administrátorským účtem, tak vše šlape bez omezení. Ale FPS je stejné jako v XP. 58 až 60 mám ale jen v oblastech z nízkou zástavbou, například z Kutné Hory do Kolína. Přes Kolín kolem 33 a přes Prahu hlavní 18 až 22. Samozřejmě, že při načítání většího počtu objektů to spadne i na méně. Možná by tohle vylepšil SSD disk, ale zatím se mi zdají dost drahé, ještě počkám. Snad Ježíšek nadělí.

dem napsal:
Zbynek nechytaj sa na všetko ako mucha na lep. Je to detailnejšia trať.

Zbyňek nemám tvoju trať. Neparím ju doma tajne. Ale ty si stiahni alfold6 a vyskušaj. Pochopíš.

Ja by som bol s tvojej trati zvedaví len na jednu vec. Ako by to šlapalo na mojom PC: Pretože zatial všetky trate idú ako omega. Ale kvôly tomutu je škoda páliť DVD.

Back
Nahoře