Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Tak verze 2.2 "jede" pod Win7 v pohodě. Tedy alespoň u mě.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Zdravím všechny!
Přešel jsem na nové PC s Win7 Ultimate, nainstaloval MSTS podle návodu z desatera (nastavení správce atd.). Simulátor sice spustím, ale při načítání vybrané trati simulátor spadne. Podezírám MSTS Bin, protože základní instalace z CD běží (vyzkoušeno na tutorialu, přiložené tratě nepoužívám). Patch na 1.4 proběhne úspěšně (zobrazí se na kartě vlastností). Patch na 1.8.05xxxx též proběhne, ovšem na kartě vlastností se tento údaj nezobrazí. U souboru TRAIN.EXE je patrná pouze změna data vydání. :(
Téměř vylučuji vliv Globalu, protože ten a další potřebné složky (Gui, Sound, Routes) si kopíruji ze záloh, pořízených ze 100% funkčního stavu MSTS s Binem, provozovaného na XP.
Je-li třeba hardwarová specifikace: 8GB paměť, deska M5A99FX Pro R.2, grafika AMD Radeon HD 6670 1GB.
Rád přivítám jakékoliv podnětné rady. ;)
V.

Nezapomeň, že W7 potřebují parametr ... mem:512, nikdy víc, i kdyby jsi měl RAMek třba 200 giga :D

Venny napsal:
Zdravím všechny!
Přešel jsem na nové PC s Win7 Ultimate, nainstaloval MSTS podle návodu z desatera (nastavení správce atd.). Simulátor sice spustím, ale při načítání vybrané trati simulátor spadne. Podezírám MSTS Bin, protože základní instalace z CD běží (vyzkoušeno na tutorialu, přiložené tratě nepoužívám). Patch na 1.4 proběhne úspěšně (zobrazí se na kartě vlastností). Patch na 1.8.05xxxx též proběhne, ovšem na kartě vlastností se tento údaj nezobrazí. U souboru TRAIN.EXE je patrná pouze změna data vydání. :(
Téměř vylučuji vliv Globalu, protože ten a další potřebné složky (Gui, Sound, Routes) si kopíruji ze záloh, pořízených ze 100% funkčního stavu MSTS s Binem, provozovaného na XP.
Je-li třeba hardwarová specifikace: 8GB paměť, deska M5A99FX Pro R.2, grafika AMD Radeon HD 6670 1GB.
Rád přivítám jakékoliv podnětné rady. ;)
V.

Nic nekopíruj ze zálohy postupně. Nainstaluj MSTS v režimu správce (aby se ti vytvořily záznamy v registru) nastav správné rozlišení podle desatera. Potom přejmenuj adresář s instalací na něco jiného, nebo ho klidně smaž a na jeho místo nakopíruj vše co jsi měl na XP. Tedy pokud jsi si udělal záloho celého funkčního MSTS.

Přeji krásný večer!

Před pár dny jsem vyměnil svůj operační systém Windows XP za Windows 7.
Samotná hra MSTS samozřejmě funguje, ale mám problém s programem Train Store. Na XP vše běželo bez problému, ale teď na sedmičkách když vyberu nějakou soupravu a chci ''prozkoumat trať'', tak hra se spouští asi 5 minut a v menu hry mám v nabídce všechny lokomotivy, vozy i aktivity. To platí jak tro trať BP, tak pro trať 321. (Update pro Windows 7 samozřejmě stáhlý mám :D)

Druhý problém spočívá v jazyce. Mám nainstalovanou češtinu, ale když otevřu trainstore, je tam angličtina. Když jazyk v nastavení změním, naskočí sice čeština, ale po zavření a opětovném otevření programu jsem zase na angličtině. Samotný jazyk by nevadil, ale pokud nainstaluju češtinu, tak by tam logicky měla být... Něco zase ten Tequiláč udělal blbě no :D

Díky moc za vaše rady a názory ;-)

Tequilla020

Program Trainstore nemá práva zápisu do příslušných adresářů. S administrátorskými právy uživatele to nemá nic společného

Díky za podněty ohledně instalace MSTS v prostředí Win7. Překopírování úplné zálohy odladěného simulátoru podle Zbyňkova návodu bylo úspěšné. Naštěstí jsem měl možnost vytvořit zálohu ještě na starém počítači s XP. Inu - nový OS žádá nové myšlení... ;)
Zároveň se poptám ctěného členstva na doporučení prográmku / utility pro bezpečnou manipulaci s adresáři Routes, Global atd. v závislosti na používání různých typů kolejiva (obecně BP ú Xtrack různého typu). Uvítám i zkušenosti a možnosti stažení. Ručně se mi to dělat nechce - přeci jen tu je určité riziko omylu a navíc v době udělátek a pomůcek na všechno mi to přijde dost primitivní. Měl jsem dlouhá léta DAFC-03 (k úplné spokojenosti), ten je však nefunkční u 7. :(

Celkovo si myslím, že MSTS je pod Win 7 (64 bit) veľmi nevyspytateľná hra (nemal som možnosť skúsiť ju pod XP, to neviem posúdiť). Ono ani nejde tak o to, že niečo nefunguje, to by sa ešte vysvetliť dalo (chyba medzi pc a stoličkou), ale skôr vidím problém v tom, že sa pomerne často stáva, že niektoré veci raz fungujú, inokedy nie, potom zase áno a tak ďalej. A to všetko bez nejakej príčiny. Nemalo by sa predsta stávať, že napríklad nejaká aktivita ide pár týždňov úplne bez problémov, potom zrazu - bez akýchkoľvek zásahov do systému alebo do hry (teraz myslím skutočne bez akýchkoľvek, nie aby niekomu napadlo chytať sa, či bola hra dobre nainštalovaná, boli zmenené nastavenia hry alebo inštalované nové modely), zrazu tá istá aktivita, ktorá ešte včera večer fungovala bez problémov, na druhý deň ráno nejde a hra sa počas jej načítania bez akejkoľvek hlášky vypne. Pričom nepomôže ani reinstall MSTS Bin, ani reinstall hry, proste nič. O pár dní, zase čuduj sa svete, tá istá aktivita, sa spustí bez najmenších problémov a pekne beží. Čiže ja by som to zhrnul tak, že MSTS je pod Win 7 ani nie tak nefunkčný, ako nevyspytateľný.

Já na sedmičkách pařím MSTS už mnoho let a nemohu si vynachválit, že to šlape bez nejmenších problémů. Je to stabilní, nic neblbne, zkrátka maximální spokojenost. Jen to má asi jednu podmínku, vše správně instalovat. Je nutné mít na zřeteli, že MSTS nějaký W7 nezná, tak podle toho je třeba se chovat.

32 alebo 64bit ? Tak potom tejto záhade neviem prísť na riešenie. Doslova a do písmena, včera večer som hral aktivitu, ktorá mi mesiace fungovala bez problémov. Potom som šiel spať. Dnes ráno som dostal chuť si aktivitu znovu prejsť, nespustila sa, pri jej načítaní hra spadne na plochu bez jedinej hlášky. Medzitým počítač ani nebol zapnutý. MSTSBin samozrejme mám a nie, v nastaveniach hry som nič nemenil :). Väčšina ostatných aktivít funguje normálne. Ale paradoxne fungujú aj niektoré, ktoré predtým nešli. Consistov mám len zopár, Trainstore používam, uložené hry tam mám dve, takže v tomto to nebude. Reinstall MSTS nepomohol. Ako nerobím z toho tragédiu, zahrám si kľudne aj iné aktivity, len mi to nejde do hlavy.

Předpokládá se, že 32 bitový systém na nových PC už nikdo nepoužívá. To by musel být sám proti sobě, pokud tedy se nejedná o kancelářský PC, ale na tom se zase nehrají hry.
Aby mi vše 100% fungovalo, měl jsem problém ne ve hře, ale v editoru a totalcmd, nefungovaly mi na myši naprogramovaná tlačítka na ctrl C a ctrl V, bez čehož se nedá hbitě stavět tratě. Tak jsem si otevřel zamknutý administrátorský účet a pracuji zde. Od té doby už celé roky mi vše funguje 100%. Ale ten jde aktivovat jen od verze Professional a výš. To samé jsem udělal ve Vistách. Respektive v Sedmičkách jsem se poučil z Vist, jakou verzi si mám koupit. Možná to jde někde obejít i v Home, ale to už je mimo mé znalosti. Snad povypínat všechny ochrany, ale to mi připadá už barbarské. Tenkrát na Professionály finanční rezervy byly, tak jsem to neřešil.

Zbyněk Šemora napsal:
... Možná to jde někde obejít i v Home, ale to už je mimo mé znalosti. Snad povypínat všechny ochrany, ale to mi připadá už barbarské. Tenkrát na Professionály finanční rezervy byly, tak jsem to neřešil.
Verzia Professional je drahšia o nejakých 30 - 40 € a to u PC ( bavíme sa o skutočne gamblerskom PC ) za 800 - 1200 € je totálne nepodstatný rozdiel.
Ak má niekto "hráčsky" PC pod 750 € tak o označení hráčsky môžeme značne pochybovať. Teraz som nahádzal do konfigurátora minimum, čo sa dá označiť za PC pre hry a dostal som sa k tejto cene. Ak je to pod túto cenu, buď to nie je PC pre hry, len sa takýmto označením neoprávnene hrdí, alebo je z pochybných komponentov.
Ináč včil robím i7-4770 s 32 GB DDR3, SSD240 + WD Black 2 TB + VGA Radeon 7950 s 3 GB, tam je cena okolo 1800 € z toho vyše 300 stojí len samotná grafika :cool: Bohužiaľ, vôbec nie je určený pre MSTS, hoci jeho majiteľ je známy vlakový fotograf.

Zdravím pánové, potřebuju odinstalovat MSTS a následně nainstalovat do (x86) a mám problém s odinstalací. Ani přes Ovládací panely ani přes uninstal.exe v adresáři se hrou se to prostě neodinstaluje. Naskočí Initializing uninstal a nic se neděje, když na okno kliknu vyskočí hláška, že program neodpovídá. Když dám reinstal vyskočí hláška, že je potřeba DirectX a ten neběží. Nainstalován directx 11. Už nevím co s tím a tak prosím o radu.

poison napsal:
Zdravím pánové, potřebuju odinstalovat MSTS a následně nainstalovat do (x86) a mám problém s odinstalací. Ani přes Ovládací panely ani přes uninstal.exe v adresáři se hrou se to prostě neodinstaluje. Naskočí Initializing uninstal a nic se neděje, když na okno kliknu vyskočí hláška, že program neodpovídá. Když dám reinstal vyskočí hláška, že je potřeba DirectX a ten neběží. Nainstalován directx 11. Už nevím co s tím a tak prosím o radu.

Žiadne uninstalery si rozhodne neinštaluj. Ostatné v SZ.

Tax napsal:
poison napsal:

Žiadne uninstalery si rozhodne neinštaluj. Ostatné v SZ.

Důvod? Sám používám total uninstal a nemám problém...

Zdravím, po nainstalování MSTS na čistou instalaci Windows 7 64bit., se po spuštění zobrazuje viz. obrázek, nevíte někdo čím to může být?
http://zdenal26.wz.cz/msts.jpg

Back
Nahoře