Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
To Esentials
ty snad neumíš číst nebo co? Stejný problém měl i klimi a Fabio o několik příspěvků výše a řešení je tam taky!! Ale to ne, proč bych se namáhal čtením a zkoušením, to raději dotaz zkopíruju a napíšu ho sem znova!!

Essentials napsal:
...a je nutné na něm provozovat OS Windows 7.

Proč by to mělo být nutné? Není to nutné. Naformátuj si to, dej si tam XPčka a na druhej oddíl si hoď zpáty sedmičky z recovery disku (ty recovery vymyslel taky nějakej čurák), nebo si tam nech jenom XP. Mělo by to jít bez problémů.

Miran: No já sem se tam nějakého uspokojivého rozhřešení toho problému nedočet.. Ani sem to neřešil, protože ten problém nemám.

To Čouda,
nemáš pravdu, na většině novějších laciných NTB je potřeba provozovat OS který byl s ním dodán už jen proto, že nebývají k mání ovladače HW pro jiné OS, třeba právě pro XP. A kromě toho málokdo má XP v krabicové verzi, když už tak OEM verzi z původního počítače a kupovat novou licenci když už jeden OS má v novém počítači? A možné řešení problému s nízkým FPS ve vlákně je popsáno a to zrušení provozu v režimu kompatibility s XP. Toto bylo nutné pro Visty, ale všichni to tam automaticky cpou i v W7, což je blbost. Stačí jen pořádně číst.

Tak to se ti omlouvám. Jen si myslím, že to stěma ovladačema není zas tak horký. Jak si psal. Levnější stroje.....

Já nevím, ale můj názor je, že pokud si dnes koupíš jakýkoli notebook, či pc tak ovladače na xp tam sotva budou, přeci jen, už je to starší systém a výrobci vsází právě na Win 7...

Můj ntb je cca 1,5 starý. Přišel původně s Vistou, a na to já jsem neměl nervy. Byl jsem sice varován ať si tam XP nedávám, ale stejně sem si ho tam dal. Na officialních stránkách výrobce (HP Compaq) samozřejmě drivery nebyly, tak jsem musel googlovat a bez problému vše našel, a to nejsem nějaký počítačový expert. Ovšem je nutná znalost angličtiny. A právě když jsem nedávnem přešel na Windows 7, tak jsem porblém s driverama měl. Furt mě to otravovalo s digitálně podepsanýma ovladačama, tak jsem si musel stáhnout utilitku která tuto "ochranu" ruší. A ještě musím používat Vistoidní ovladač na zvukovku, při kterém se ta zvukovka pořád s..e. Já bych to s těma driverama na XPčko neviděl zas tak špatně....

Záleží na konkrétním notebooku respektive komponentech. Navíc existuje spousta lidí, který ty drivery dělají "jen tak". Když si člověk vybírá PC tak si to chce všecko očíhnout...

Já se sedmičkama nemám nejmenší problém, takže nemám důvod dávat XPčko. Když na tom obstojně funguje simulátor a všecky blbovinky k tomu, tak není co řešit. Možná sepíšu nějaký článek o istalaci na sedmičkách pro tu novou wiki. Myslím si, že Stary se činil a udělal dobrou věc.

No chystám upgrade domácího pc, tak jsem zvědav jak poběží simulátor tam, chystám tam nahodit také Win 7. Momentálně je můj notebook nejvýkonější stroj v domácnosti...

Zdravím. Máte také někdo taky tak výrazně nestabilní AE? Po cca každém druhém načítání/ukládání Con. Editoru odchází AE zpět do Win.

Mám problém na Sedmičke. Načíta mi aktivitu a všetko ide, ale akonáhle sa rozbehnem tak hra zamrzne a padne a ani chybové hlásenie nevypíše. Robí mi to iba pri niektorých aktivitách a pritom na XP mi toto vôbec nerobilo.

Martin_08 napsal:
Mám problém na Sedmičke. Načíta mi aktivitu a všetko ide, ale akonáhle sa rozbehnem tak hra zamrzne a padne a ani chybové hlásenie nevypíše. Robí mi to iba pri niektorých aktivitách a pritom na XP mi toto vôbec nerobilo.
Je dobré spouštět msts jako správce,pak vše funguje bez problémů.Alespoň u mě to tak je.

Je i v sedmičkách defaultně ve Spravovat - uživatelské skupiny - uživatelé defaultně nastaveno "účet je zablokován"? To je právě zásadní rozdíl u XP, kdy tohle zatrženo defaultně není. Jenomže například Visty HOME tohle mají natvrdo a volba to změnit ve spravovat chybí. Tak by mě jen zajímalo, od které varianty jsou tyto volby deaktivovatelné. Kdybych náhodou řešil koupi Sedmiček.
Když zruším "účet je zablokován", tím vše instaluji jako správce a dokonce konečně plnohodnotně funguje i síť a z jiného PC se dostanu na disky v PC, kde jsou Visty. Předpokládám, že u Sedmiček to bude podobné.
Nejsmutnější je, když si člověk koupí nějaké příručky (k Vistám), tak se nic o těchto věcech nedočte.

Martin_08 napsal:
Petr Novák napsal:
Je dobré spouštět msts jako správce,pak vše funguje bez problémů.Alespoň u mě to tak je.

skúšal som stále to robí
Jak píšeš o aktivitách,tak tam se mi stalo,že jsem použil starší aktivitu v trati,která byla později upravena - hýbalo se v ní s kolejemi.Tím se porušil Path trasy aktivity a celý msts se odporoučel bez jakékoliv hlášky.
Podívej se do sekce Aktivity,jestli tam není aktuální aktivita pro trať,na které jezdíš.

Petr Novák napsal:
Jak píšeš o aktivitách,tak tam se mi stalo,že jsem použil starší aktivitu v trati,která byla později upravena - hýbalo se v ní s kolejemi.Tím se porušil Path trasy aktivity a celý msts se odporoučel bez jakékoliv hlášky.
Podívej se do sekce Aktivity,jestli tam není aktuální aktivita pro trať,na které jezdíš.

tým to nebude lebo kamarát ma XP a presne tú istú aktualizáciu a jemu to ide v pohode

Barumka na zetora hadr. Psal si, že ti to dělá u některých aktivit. Ne u všech. PNovák ti napsal, ať si zkontroluješ aktivity a ty odpovíš že kamarád má stejnou aktualizaci jako ty. Já ti povím jednu věc. Win7 to nebude. Na tomhle OS to funguje v pohodě. Zkus si třebas v nastavení msts vypnou stíny. Tím myslím všecky stíny. Sou tam dynamický a ještě nějaký chaotický - mám v tom taky chaos. Třeba to je tím. Taky nespouštěj msts jako správce a ani v režimu kompatibility s čímkoliv.

Čouda napsal:
.......
Taky nespouštěj msts jako správce a ani v režimu kompatibility s čímkoliv.
Právě naopak v W7 se MSTS musí spouštět jako správce, pouze se nesmí nastavit režim jakékoliv kompatibility. Samozřejmě je taky důležitý parametr -mem:512 případně i více.
Jenže problém je v tom že Martin_08 neumí správně položit ani dotaz. Místo toho aby napsal v jaké trati a jaké aktivity mu dělají problém a jak má nastaven MSTS, tak tady píše o nějakém kamarádovi, kterému to funguje na jiném OS....

Back
Nahoře