Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
passion napsal:... pre radového užívateľa je to hotová pohroma.
No tak sis narušené vozidlo stáhl znovu a dal do jiné složky a v čem je problém? Že je v TBP nějaký systém, nepřikazuje to nikomu své modely takto značit. A co když třeba někdo TBP nemá? To by pak musel každý modelář označovat model každému na míru.passion napsal:Problém nastane pri mnou popisovanom prepísaní textúr. Je to síce skôr výnimka ako pravidlo, ale stane sa.
Hekl338 napsal:Pomaly dve strany a stale dokola to iste a naviac OT..........
Ale ty ako užívateľ alebo skinár nemáš čo svojvolne prepisovať textúry ani nič iné, práve týmto svojvolným prepisovaním a preznačovaním spôsobuješ chaos. Model má zostať v takom tvare, ako ho nachystal autor - v opačnom prípade to akurát znefunkčníš pre aktivity a nielen pre ne.passion napsal:Problém nastane pri mnou popisovanom prepísaní textúr. Je to síce skôr výnimka ako pravidlo, ale stane sa.
To nie je spôsobené značením, ale tým, že MSTS nemá user friendly inštaláciu addonov. Autor modelu, ktorý si updatuješ by mal napísať aj to, že ak si inštaluješ nový model, mal by si odinštalovať - odstrániť model starý. To ale nemá so značením vôbec nič spoločné, ani s trainsetom BP. To isté je predsa aj u tratí, globálov, zvukov ... proste je to v celom MSTSpassion napsal:Myslel som to tak, že sa mi samovoľne prepísali pri inštalácii/kopírovaní súbory s textúrami súbormi novými ...
Odlišné značenie je niečo ako rukopis autora, navyše, ak je logické, nie je nutné striktne dodržiavať "nariadenia" TBP. Ďalšia vec je, že zostavovateľ akéhokoľvek trainsetu zvyčajne nemá ani poňatia, aký model/skin v budúcnosti vznikne, nehovoriac o spôsobe stavby modelu. Niekedy je vhodné, ak model neumiestnim do logických adresárov, ale do spoločného ( ako napríklad moja sada modelov CSDvagOs1919 ... ale takých prípadov je samozrejme viac ) pretože jednotlivé modely používajú spoločné prvky ( pomocné modely, spoločné textúry ... )passion napsal:... odpoveď na moju otázku, prečo vám nevyhovuje systém BP... skutočne nechápem nejednotnosť značenia trainsetu.
JiříkTK napsal:... Důležitá je jejich funkčnost ... O tom, že kolektiv lidí pracujících na TBP odvedl kus dobré práce, není pochyb. Pokud však autor funkčních modelů chce používat své značení, je to jeho výsostné právo a my uživatelé bychom mu to neměli vnucovat, zazlívat ba ani se ptát, co ho k tomu vedlo.
Ale Zbyňku, neriešia sa normy. Ani tu nerozporujem určité zaužívané nastavenia.Zbyněk Šemora napsal:Opět se tady řeší normy ? ...
JiříkTK napsal:... Pokud však autor funkčních modelů chce používat své značení, je to jeho výsostné právo a my uživatelé bychom mu to neměli vnucovat, zazlívat ba ani se ptát, co ho k tomu vedlo.
Diskusi si nepředstavuji tak, že mi kdekdo začne vyhrožovat a osočovat mě poté, co odmítnu používat označení a systém souborů, které mě nevyhovují.Kosac napsal:Nepripustit diskuzi ani dotazy? Zajimavy zpusob...JiříkTK napsal:... Pokud však autor funkčních modelů chce používat své značení, je to jeho výsostné právo a my uživatelé bychom mu to neměli vnucovat, zazlívat ba ani se ptát, co ho k tomu vedlo.