Voľba lokomotív a vagónov pre aktivity ČSD

RE: Modely parních lokomotiv ČSD

Mates napsal:
Zobrazená lokomotiva je Rumunské výroby a jezdila také v cukrovaru v Hrochově Týnci,který je dnes již bohužel zbouraný.Byly minimálně dva typy LDH45 a LDH125
Díky za objasnění, já právě nevěděl, jestli to není nějaká fikce s přeskinované mašinky.
S pozdravem Dan.

RE: Modely parních lokomotiv ČSD

Dan J. napsal:
Díky za objasnění, já právě nevěděl, jestli to není nějaká fikce s přeskinované mašinky.
S pozdravem Dan.

Typy LDH125 jezdily většinou v chemických továrnách nebo papírnách, LDH 70 a LDH 45 v cukrovarech a menších podnicích (např.TON Bystřice pod Hostýnem) Byly to rumusnké stroje, ale zas tak špatné nebyly, základ tvořily západní motory nebo převodovky. Nebyly to ovšem příliš početné stroje. Většina přeživších LDH125 dnes posunuje v Teplárně Malešice.

Zdravím.
Prosím vás, nevíte někdo jak vypadal vůž ČSD Gs? Mám ho v řazení osobního vlaku 1509 Spižské Vlachy - Kysak a zaboha si nemohu vzpomenout jak vypadal, nebo za co jej nahradit v MSTS. Dále je v jednom řazení jednotka EM488 + Postm, to fakt jezdil panťák s pošťákem?
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím.
Prosím vás, nevíte někdo jak vypadal vůž ČSD Gs? Mám ho v řazení osobního vlaku 1509 Spižské Vlachy - Kysak a zaboha si nemohu vzpomenout jak vypadal, nebo za co jej nahradit v MSTS. Dále je v jednom řazení jednotka EM488 + Postm, to fakt jezdil panťák s pošťákem?
S pozdravem Dan.
Mám pocit, že tam bude chyba v značení, vyzerá to na modrý dvojnápravový poštový/spešninový voz Gbkkqs ( s priebežnám vedením elektrického i parného kúrenia ) alebo Gbkkqss ( to isté pre 120 km/h )

Tax napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím.
S pozdravem Dan.
Mám pocit, že tam bude chyba v značení, vyzerá to na modrý dvojnápravový poštový/spešninový voz Gbkkqs ( s priebežnám vedením elektrického i parného kúrenia ) alebo Gbkkqss ( to isté pre 120 km/h )
Ahoj.
Díkes, ono je tam totiž vypsáné Toto:
Lok: 140 E499.0 + Gs (kromě pondělí), Ztrc (pp), BDms, 7x Bhm.
Já ten Gs nahradil druhým Ztrc.:D
Dan

Dan J. napsal:
Tax napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím.
S pozdravem Dan.
Ahoj.
Díkes, ono je tam totiž vypsáné Toto:
Lok: 140 E499.0 + Gs (kromě pondělí), Ztrc (pp), BDms, 7x Bhm.
Já ten Gs nahradil druhým Ztrc.:D
Dan
Ahoj,
je to tak, ono se to v pomůckách takhle zjednodušovalo, protože podstatné pro řazení os. vlaku bylo, že kromě pondělí jede paklák a je jedno jestli bude zrovna použit Gbkkqs nebo Gbkkqss. Eventuelně mohl být použit Ztrc - ta zkratka (pp) znamená podle potřeby, takže pokud souprava bude 140+Ztrc+BDms+7xBhm, je všechno OK.
Jinak, proč by nemohl jezdit panťák s pošťákem? U 451 by to asi byl problém ale 460 má klasická spřáhla, takže když bylo potřeba dodat Rudé Právo všem pracujícím v republice včas, proč k tomu nevyužít panťák? Např. mezi Prahou a Karlovými Vary nebo Libercem a Ústím n.L. tahaly velké pošťáky M 262.0! :)

Tom Kanka napsal:
... mezi Prahou a Karlovými Vary nebo Libercem a Ústím n.L. tahaly velké pošťáky M 262.0! :)

Furt lepšie, než za múzejnú M262.0 zavesiť nečinnú 742 ...
Pre nechápavých a neinformovaných: nedávno, dva - tri roky dozadu, prepravovala muzejná M262.0 ČD nečinnú 742-ku do opravy, chuderka nevydržala tú námahu a cestou takmer do tla zhorela - soudruzi z NDR zrejme nevedeli, že M262.0 neutiane 2 vozy Calm/Bam a preto tie vozy preradili do parnej trakcie, ale s kľudom angličana za ňu zapriahli 64 t ťažkú mašinu.

V nadväznosti na to upozorňujem aktivitárov ČSD na radenie M262.0:
M262.0 I. a II. série v rokoch 1949 - 1956 ťahajú čokoľvek, čo je poruke, vrátane rybákov Ce a prkeňákov Ce a Ci, ak je to Bam/Calm, tak len 1 voz, Bix môžu ja 2 vozy ( ale pozor, len po roku 1960 ), ten je ľahší, no a napodiv bolo vídať za M262.0 aj osemdverový Bai/Cai
M262.0 III. série - tieto začali jazdiť až po roku 1960, tam už bol dostatok vozov Balm-k/Bix, teda vozy Bam sa na ne s veľkou pravdepodobnosťou nevešali.

Tom Kanka napsal:
Ahoj,
je to tak, ono se to v pomůckách takhle zjednodušovalo, protože podstatné pro řazení os. vlaku bylo, že kromě pondělí jede paklák a je jedno jestli bude zrovna použit Gbkkqs nebo Gbkkqss. Eventuelně mohl být použit Ztrc - ta zkratka (pp) znamená podle potřeby, takže pokud souprava bude 140+Ztrc+BDms+7xBhm, je všechno OK.
Jinak, proč by nemohl jezdit panťák s pošťákem? U 451 by to asi byl problém ale 460 má klasická spřáhla, takže když bylo potřeba dodat Rudé Právo všem pracujícím v republice včas, proč k tomu nevyužít panťák? Např. mezi Prahou a Karlovými Vary nebo Libercem a Ústím n.L. tahaly velké pošťáky M 262.0! :)

Ahoj Tome.
Ono mne právě překvapilo, že ještě v roce 1988/89 jezdívaly Os. vlaky s nákladními vagóny. Já žil v domění, že v té době už nee. Je pravdou, že kolem Ostravy člověk takové soupravy nepotkal, alespoň o nich nevím a za panťákem zařazený pošťák, tak to mne ani ve snu nenapadlo. Jooo, jak jde vidět, člověk neustále zjišťuje nové skutečnosti.:D:D:D:D
Když už jsme u toho řazení, tak tu je jeden obrázek, jestli pak ví někde z jaké literatury jsem čerpal.:D:D:D:D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/25ec74b9fe5083272e90612da743e075.jpg

S pozdravem Dan.

Kank napsal:
Dan J.:Toulky s párou?
Heuréka.:D:D:D
Jo jo, Toulky s párou. No a takto nějak bude vypadat souprava pro aktivitu na Ztracené Old. Až doplichtím ten Gerlach.:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:

I v roce 2004 ještě jezdívaly Os vlaky s nákladním vozem: http://www.msts-trat240.cz/images/gallery/Provoz%20240%20a%20241%20(3)/slides/850-048.html

Tak to koukám. Chlapi malinko odbočím. Když jsem tu dával screen z knihy Toulky s parou, tak mne napadlo, jestli by někdo nechtěl tuto knihu:

http://www.image-hosting.okamzite.eu/#bc477fdf071307d6800821c0dcc2a4dc.jpg

Dostal jsem jako dárek dvě stejné knížky. Pokud by měl někdo zájem, nechť se mi ozve na SZ a nějako se domluvíme.

Omlouvám se za odbočení z tématu, ale nevěděl jsem kam to dát a byla by škoda, aby se mi doma válely 2 stejné knížky.
S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Ono mne právě překvapilo, že ještě v roce 1988/89 jezdívaly Os. vlaky s nákladními vagóny. .....
gympl napsal:
I v roce 2004 ještě jezdívaly Os vlaky s nákladním vozem
Dokud ještě ČD, resp. ČSD vozili spěšniny, v něčem je vozit musely. Pakláky "nové" stavby se začaly dodávat až někdy koncem osmdesátých let (?) a do té doby se jako spěšninové vozy používaly "zetky".
Dodnes nechápu, proč v tržním hospodářství ČD před pár lety tuto službu zrušily. Jedinné plus to mělo pro bezdomovce, kteří odstavené sp. vozy rozebírají, zřejmě na náhradní díly, příp. je využijí jako obydlí (občas nějaký vůz zapálí - uspořádat táborák ve voze s dřevěnou podlahou není zrovna to nejšťastnější řešení!)

Jinak ale koncem 80. let bylo v naší síti trasováno ještě několik nákladních vlaků s přepravou cestujících, na tratích Dobruška-Opočno a Netolice-Dívčice dokonce vedených osmsetdesítkou.

V najbližšom čase spestrí ponuku vagónov pre fandov dopravy z čias ČSD ďalší krytý vagón, tentokrát drážny Gkks:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/work/freight/gkks-br1.jpg

S materiálom na textúry vypomohli Pikku a Jacek. Jedná sa o mierne reko pôvodného modelu Gkks/SV, textúry navzájom nie sú kompatibilné.

Hynďa napsal:
Taxi, to je paráda! Už vidím tu soupravičku v čele s 310.0, 434.2 nebo 433.0!!
Ahoj Hyňďo,
musím tě zklamat! Tento parádní Taxův kousek je bohužel z jiné epochy. :)

Tom Kanka napsal:
... musím tě zklamat! Tento parádní Taxův kousek je bohužel z jiné epochy. :) ...

Veru tak, toto je značenie po roku 1982, to už pary neboli, videl by som to na hektory, karkule a podobné živočíchy. Inak vagón je zrejme až z konca 60-tych rokov, staré označenie je Zt - označenia nákladných vagónov sa zmenili až v roku 1982. Nejaký čas predtým sa používalo dvojaké značenie, tzv. národné a spolu s ním medzinárodné. Keď nájdem nejaký vhodnejší materiál na textúry, urobím aj verziu pre 60-te a 70-te roky.

Holt vidím, že je pořád co se učit. Ale kdybychom jej s tou 310 i potkali, tak si toho určitě nestačíme všimnout.

Tax napsal:
Tom Kanka napsal:
... musím tě zklamat! Tento parádní Taxův kousek je bohužel z jiné epochy. :) ...

Veru tak, toto je značenie po roku 1982, to už pary neboli, videl by som to na hektory, karkule a podobné živočíchy. Inak vagón je zrejme až z konca 60-tych rokov, staré označenie je Zt - označenia nákladných vagónov sa zmenili až v roku 1982. Nejaký čas predtým sa používalo dvojaké značenie, tzv. národné a spolu s ním medzinárodné. Keď nájdem nejaký vhodnejší materiál na textúry, urobím aj verziu pre 60-te a 70-te roky.
Gkks je až od roku 1982?? Achjo v tom značení nákladních vozů už mám bordel:eek:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře