pepeQ-2 napsal:... takže jsem se krásně ztrapnil - neumím vložit obrázek![]()
- tak toho raději nechám, než zase někoho naštvu.
Neni treba. Obrazek se musi nahrat na web a pak tady pri psani prispevku pomoci ikony obrazku vlozit webovy odkaz na nej.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
pepeQ-2 napsal:... takže jsem se krásně ztrapnil - neumím vložit obrázek![]()
- tak toho raději nechám, než zase někoho naštvu.
Jenda je zbytečně skromný, Ostrava není špatná, ale Olomouc je pečlivěji udělaná, je tam hezčí vegetace, německé nápisy na domech jsou přeskinovány,....... Na druhé straně Vlado stavěl dříve, takže neměl takový výběr. Pepe, myslím, že by i pro Tebe stálo za to, se po ní projet.Jenda napsal:........ Ostrava prostě bude a je pořád nejlepší tramvajová trať MSTS - já se aspoň snažil naši malinkou Olomouc propracovat v detailech![]()
Jenda napsal:...
PS: Teď spíš řeším potíž, jak udělat strmější stoupák než těch "3000" = asi 52 promile co MSTS dovoluje. Přeci jen to je vlakový simu, takže mám asi smůlu![]()

Dííííky moc! Přesně toto jsem chtěl vědět. To se bude stavět panečku. Teď mohu jít klidně spát, mrknu na to víc až ránoKosac napsal:Proc hazet flintu do zita, kdyz brod je jeste daleko
Jak vytvorit prudsi sklon? Jednoduse. Mame polozenou kolej, k ni napojime dalsi. (to je dulezite. Jinak to nefacha.)............
Jenda napsal:Zdravím, tak jsem zkoušel udělat větší stoupák a dle návodu to samozřejmě ide, takže ještě jednou díky, akorát mám většinu stoupání v oblouku, což je trošku problém, ale dá se to taky pořešitJeště bych se chtěl zeptat, jak teď tedy poznám, kolik vlastně ten kopec bude mít? Když dám 3000, pak T a zvednu tak to má vlastně 6 jestli jsem pochopil?
Co vlastně vyčtu z těchto údajů? Procenta mám převést na promile? Díky moc za případné rady.
Ok, díkec, jasný, to jsem nezadával přesné poměry, jen jsem zkoušel, co to dáOndraJ napsal:Tady opravdu máš 2x zvednutou kolej "nadoraz", tedy 2x3=6 stupňů, což opravdu odpovídá nějakým 105 promilím (10,5%) stoupání, ta diagnostika BINu tedy nekecá. Maximum pro tramvaje je myslím nějakých 70 promile, tedy bych to zvednul jednou "nadoraz" a podruhé dle výše zmíněných rad max. o 1,05 stupně.
Díky, ale neměl jsem na mysli TTP. Dělám podle traťových profilů - tzn., že je přesně popsaná délka, sklon, příp. poloměr jednotlivých úseků - koneckonců nevím o tom, že by v TTP byly někde poloměry oblouků, pokud nejsou důvodem ke snížení rychlosti. Já jsem zatím šel metodou DK podle souřadnic, resp. textury z fotomapy, jenže právě tam je ten problém, že nesedí poloměry a vzdálenosti.VáclavS napsal:1) Terén: 3D model terénu dobře dělá zvlněný povrch, ale špatně dělá vysoké kopce (zmírňuje svahy) zde záleží zda má jít o trať v pahorkatině (3d model) nebo o vysoké srázy (zde je lepší si svah udělat ručně z placky).
2) Souřadnice vs TTP: u TTP musíš být opatrný na abnormální kilometráže, ale použitelné je oboje, ale každé samostatně. Asi nejlepší je pomocí souřadnic trefovat jednotlivé body i s pomocí dynamické koleje (přesné ale pracné). Pokládka poloměrů pomocí TTP je rychlejší, je však náročná na přesnost dle kilometrické polohy.