dotaz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejvid
  • Datum začátku Datum začátku
D

Dejvid

Host
Příjemný den.Chtěl jsem se zeptat jestli jdou nějak předělat interier.Stáhl jsem si vagón ,ale interiér je "hnusný " a chtěl bych interiér z jiného vagónu.Problém je ,že nevim jak to předělat.Mohl by mi někdo poradit??
Přeji všem příjemný prožití Vánočních svátků. :salut:

Dejvid napsal:
Příjemný den.Chtěl jsem se zeptat jestli jdou nějak předělat interier.Stáhl jsem si vagón ,ale interiér je "hnusný " a chtěl bych interiér z jiného vagónu.Problém je ,že nevim jak to předělat.Mohl by mi někdo poradit??
Přeji všem příjemný prožití Vánočních svátků. :salut:

Chtělo by to, co přesně to je za vagon, ale obecně platí, že si najdeš ve složce ....../Trains/Trainset ten vagon, najdeš tam - dám příklad B_int.s, ten si někam nakopíruješ, přejmenuješ na - dám příklad cd_Btn_int.s a nakopíruješ do složky cd_Btn.

Nevěděl jsem kam to mám napsat, tak to dám sem. Vím že je o tom určitě někde na foru napsané, ale nemůžu to nejít.
V kreslení jak chci přeskinovat lokomotivu, tak nejde skinovat aniž bych překreslil ventilátory atd. Nikde jsem nenašel jak detaily zanechat viditelné.
Jo a ještě v kreslení je skinování nepřesné a jsou tam hnusné barvy. Není nějaký prográmek který je lepší než malování?

Ahoj, je dost grafických programů. Neumím si představit, že bych dělal něco v Malování. Zkus Photoshop.

bob57_cz napsal:
HarkIV napsal:
Ahoj, je dost grafických programů. Neumím si představit, že bych dělal něco v Malování. Zkus Photoshop.
Photoshop není free,
PhotoFiltre je.
Může zkusit i Gimp, ten je taky free. Ale obávám se že s ním bude mít starosti. Pouze svoje.....

A ještě jeden dotazíček..
otevřu si u lokomotivy 151 (třeba) 151001a.ace v tgatool.dvakrát na to poklikám a spustí se mi to v kreslení.
jak udělám aby se to místo v kreslení otevřelo v PhotoFiltre ? (nainstalovaný je samozřejmě) :wink:

Ja si textúru ace v Tgatool dám uložiť vo formáte tga ( File/ Save As ) a potom si ju otvorím programom, ktorý mi na daný účel úprav vyhovuje. Spravidla je to Photoshop.

Protože nechci zakládat nové vlákno, tak to napíšu sem. Začal jsem trochu modelovat,zatím sem vymodeloval jeden domek ale potřeboval bych vědět jak se to dělá z noční verzí textur, to musím mít textury nafocené v noci ? Nebo stačí upravit ty stávající ? Jestli stačí upravit mohl by mi někdo poradit jak ?

Stačí si s texturami pohrát v grafickém editoru a textury ztmavit - kromě oken, ve kterých se má svítit. Pak můžeš oknům hodit např. i žlutější nádech - podle druhu světla použitého v místnosti. Noční fotky lze samozřejmě také použít.

Kank napsal:
Stačí si s texturami pohrát v grafickém editoru a textury ztmavit - kromě oken, ve kterých se má svítit. Pak můžeš oknům hodit např. i žlutější nádech - podle druhu světla použitého v místnosti. Noční fotky lze samozřejmě také použít.
Děkuji, za radu, až budu mít čas hned to vyzkouším.

Kank napsal:
V žádném případě textury neztmavuj snížením jasu. Tím narůstá i kontrast do hodnot takových, že v tmavších částech textury se podrobnosti slijí do jedné černé, zubaté plochy. Lepší je vytvořit nad obrázkem vrstvu a do ní položit masku černé barvy s 95 - 98% opacitou. V této masce potom stačí vyříznout otvory v místech kde mají být svítící okna a je hotovo.

Ano zase já :lol: Vrhl jsem se na skinování 363 přeskinoval jsem 363087a.ace přepsal... pak jsem udělal 363087b.ace půl hodiny skinování.. vypadalo to kupodivu dobře.přepsal jsem soubor.. pak se mrknu na 363087a.ace ta je přeskinovaná. 363087b.ace i po přepsání zůstala stejná jak byla před skinováním. :cry: jak jsem ji spustil v simulátoru tak okna od strojovny měla v mé verzi nátěru a zbytek v nepřeskinovaném. co jsem udělal špatně???
:eek:

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Johníík napsal:
Za půl hodiny si tak maximálně připravím prostředí pro tvorbu, dál se to už vše počítá na dlouhé hodiny. :wink:
Presne jak hovoríš - práca chvatná málo platná :P :lol:

Aj strata pol hodiny dokáže nasrať :mad: , hlavne keď sa jednalo o nejakú komplikovanú prácu. Ale niekedy som musel aj viac hodinovú prácu sám zmazať a začať odznova. To ale až tak nebolelo, ako keď mi prácu zmazala nejaká vyššia moc.

nebulus napsal:
Aj strata pol hodiny dokáže nasrať :mad: ...
Dokáže, ale naše veci, to nie sú nejaké polodinové premalovánky fuk sem - fuk tam, to sú hodiny a hodiny serióznej prípravy dokumentácie, desiatky vlastnoručne nafotených fotografií, hodiny a hodiny za modelovacím programom, ďalšie hodiny strávené s grafickým editorom a výsledok - niekto si sosne model - je jedno, čo vozidlo, budovu, proste čokoľvek a chce to mať za hodinu tromi ličákmi hotové ... Dnes si niekto zmyslí, že vytvorí alebo aj preskinuje model, vytrúbi o tom kopu rečí do sveta a výsledok nevidíš.
Niekedy platilo prísne embargo na modely, nič rozpracované sa nezverejňovalo. Všetci so zatajeným dychom čakali, čo sa kedy objaví k downloadu. Dnes? Robí sa to robí sa hento, o všetkom sa trúbi do sveta - bohužiaľ aj ja som zverejňoval pripravované veci- a radosť z noviniek akosi opadla. Preto nový chystaný model neukážem, kým nebude tip - top, hotový, otestovaný a schválený testermi - zatiaľ ho videli len Pikku, Miran a prípadne niektorí prísediaci na slezine, ale zbytok sosaniachtivých sa bude musieť nechať prekvapiť :wink:

Back
Nahoře