dotaz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dejvid
  • Datum začátku Datum začátku
Mohol by niekto pre zmenu poradiť mne prosím Vás ?
Nedalo by sa v textovej podobe modelu upraviť jeho pozíciu ?
Ide o to že by som v budúcnosti chcel vytvoriť niekoľko skinov ČME3 a "požičal" som si freightanim antény RDST z modelu TEP70, ktorý je však položený vyššie ako je strecha ČME3 a taktiež by som to chcel dostať na strechu kabíny, je možné v textovej podobe modelu upraviť jeho pozíciu ? Díky za odpovede vopred.

duuso napsal:
Mohol by niekto pre zmenu poradiť mne prosím Vás ?
Nedalo by sa v textovej podobe modelu upraviť jeho pozíciu ?
Ide o to že by som v budúcnosti chcel vytvoriť niekoľko skinov ČME3 a "požičal" som si freightanim antény RDST z modelu TEP70, ktorý je však položený vyššie ako je strecha ČME3 a taktiež by som to chcel dostať na strechu kabíny, je možné v textovej podobe modelu upraviť jeho pozíciu ? Díky za odpovede vopred.
Raz som vymodeloval kocku a následne kocku s posunutým ťažiskou. Porovnával som zdrojáky, ale nezmúdrel som z toho.:cry:

Shape File Manager to dokáže, ale dnes, ani priebehom týždňa s tým nič neurobím.

Nevím, jestli jsem to dobře pochopil, ale k posunutí modelu lze použít Shapefilemanager, funkci shift.
Zatím jsem zjistil pouze jeden problém. Chtěl jsem pozvednou vozidla, která mají kola "zabořené" v kolejnici. Pozvednout se dají, ale bohužel mi ta kola začala házet. Takže jsem měl smůlu.

JiříkTK: Ja mám inú skúsenosť. Ak som potreboval model znížiť/zvýšiť (Os Y), nebol s dvojkoliami problém. Ak som posúval ťažisko (Os Z) nesymetrických modelov, dvojkolia sa začali otáčať z pôvodného bodu, po kružnici, ak nie elipsy.

Robo napsal:
JiříkTK: Ja mám inú skúsenosť. Ak som potreboval model znížiť/zvýšiť (Os Y), nebol s dvojkoliami problém. Ak som posúval ťažisko (Os Z) nesymetrických modelov, dvojkolia sa začali otáčať z pôvodného bodu, po kružnici, ak nie elipsy.
U mne šlo jen o pozvednutí nahoru o cca 3-5 cm.

Byl by zde někdo ochotný mi pomoci s exportem modelu do MSTS? V editoru mám tu budovu furt rozmazanou a i když mi to píše, že nelze najít soubor Smizany.s (který tam je=mnou vytvořený model), ale model se stejně načte (ale rozmazaný jak...)

klimi napsal:
Byl by zde někdo ochotný mi pomoci s exportem modelu do MSTS? V editoru mám tu budovu furt rozmazanou a i když mi to píše, že nelze najít soubor Smizany.s (který tam je=mnou vytvořený model), ale model se stejně načte (ale rozmazaný jak...)
Tak ešte raz: preedituj si *.s súbor v textovom režime tak, aby tam pri ace súbore boli hodnoty podľa tohoto: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/164&pid=64202#pid64202. Hodnota -3 značí ostré textúry, väčšie číslo ( pre blbších to je -2, -1 a 0 ) značí, že sa textúra postupne rozostruje.
Asi bude dobre, ak ten predmetný súbor ( zdroják aj výsledný pokus ) niekomu pošleš, aby ti to prezrel a okomentoval - takto sa z toho sotvakto vysomári.

Naposled editoval moderátor:
Dobrý večer, nyní se pokouším o skin lokomotivy řady 742 206-6 na 742 430-2, ovšem se oběvilo pár problémů.. např. Tabulka s označením lokomotivy mi překrývá nápis ČD CARGO.. jde to nějak tabule posunout trochu dolů, nebo úplně dát pryč?
37530bfaea2bdf82a72c08e577a3d3f7.jpg

Děkuji za radu

Naposled editoval moderátor:
Johníík: Skús tabuľku schovať do alfakanálu. Je ale možné že to použitý materiál modelu nebude podporovať, prípadne ak je iba jedna tabuľka pre celý model, tak o všetky prídeš.

Pokiaľ si to robil na Ondrov model tak nie je problém tabuľku schovať do alfakanálu.

Zdravim. Mám problém s gmaxem a umisťováním textur. Dá se nějak vypnout to, aby když mám kvádr, tak aby textury na něm nemuseli být v ace souboru vedle sebe? Já totiž když si otexturuju jednu stranu kvádru, tak abych mohl otexturovat tu sousední,tak musim použít ty samý "čtverečky". Prostě dvě sousední strany sdílejí ty čtverečky, se kterými se vytýká textura.

klimi napsal:
Zdravim. Mám problém s gmaxem a umisťováním textur. Dá se nějak vypnout to, aby když mám kvádr, tak aby textury na něm nemuseli být v ace souboru vedle sebe? Já totiž když si otexturuju jednu stranu kvádru, tak abych mohl otexturovat tu sousední,tak musim použít ty samý "čtverečky". Prostě dvě sousední strany sdílejí ty čtverečky, se kterými se vytýká textura.
Pokud chceš dvě strany se stejným obrázkem (se stejnou částí textury), tak si označ oba polygony a v UVW Wrap si sjednoť mapovací body (já to dělám přes číselné zadání - políčka U a V vlevo dole).
Pokud chceš dvě strany, které na sebe navazují, uděláš to stejně (a sjednotíš si jenom společné body).
Pokud chceš něco jiného, tak jsem tvůj dotaz nepochopil. :)

mikulda napsal:
klimi napsal:
Zdravim. Mám problém s gmaxem a umisťováním textur ...
... Pokud chceš něco jiného, tak jsem tvůj dotaz nepochopil. :)
Keďže lepšie je raz vidieť, než sto razy počuť, napíš si všetky nejasnosti na kus papiera a na slezine ti to niektorý z prítomných modelárov ukáže. Až sa nemýlim, slezna je už budúci víkend.

stahnul jsem si zoner 9 ale ale nemohl jsem přijít na to srovnání tak jestli má nikdo náký návod na tento program jak srovnat fotku tak mi ho prosím pošlete na MartinWittich@seznam.cz
předem díky

Já mám teda Zoner 8, ale bude to asi podobné. V editoru v menu vlevo jsou svislé čáry, vodorovná čára a čtverec. To jsou ty nejdůležitější funkce. Třeba čtverec: Přesuneš jeho rohy do rohů lichoběžníku na fotografii a potvrdíš. A je z něj obdélník. Vodorovná čára: Natočíš ji tak, aby se kryla s tou čarou na fotografii, kterou chceš mít vodorovnou a potvrdíš. Trošku zabádej, je to docela jednoduché a intuitivní. Zlom vaz.

Back
Nahoře