Automobily - statické objekty pre MSTS

Je to krásné a realistické, píchlé kolo, pokažený motor. Ale do tratí dost špatně použitelné. Že někde stojí denodenně Vétříeska a vedle ní Trabant, jinde zase autobus a u JZD traktory s vleky, to jsou docela běžná situace a když kolem toho budeš jezdit mašinou, tak je to OK.
Nicméně i když umístím chlapa opravujícího píchlé kolo do jednoho místa, tak budeme každou jízdu toho chlapa tam potkávat. To už není moc reálné. A na celou trať si mohu dovolit navodit tuto situaci jen jednou. Zato taková 111 sklopka, jednou prázdná, podruhé s pískem, takových mohu vložit do tratí spoustu.
Prosím, nemyslím to zle. Nehaním Tvůj um, nápady ani nadšení, ale přimlouvám znovu se za modely obyčejné a běžné. Takové jsou do tratí univerzálně použitelné. Náklaďáky, Škoda 1203, vlečky za traktory, nemáme ani československý bagr, pásák, buldozer, zemědělská vozidla ....

S tým defektom máš síce pravdu Jirko, ale niektoré veci hold MSTS nezvládne a na rad prichádzajú kompromisy, ja som takto riešil dopravnú nehodu v Trnovci nad Váhom, kde je dobrá viditeľnosť z trate na hlavnú cestu I/75.Sú tam dva vozy v sebe, jeden prevalený na bok, vozidlo nehodovky, odťahovka, záchranári na sanitke, hasiči, pobehujúci zvedavci /slovenský debilný jav/ a vedľa na poli je po pristátí vrtuľník LZS, nakoľko zranenia sú "ťažké":D, o 200 metrov ďalej v dedine, čo vidieť tiež z vlaku je ďalšia policajná hliadka, ktorá odkláňa dopravu /kolónu vozidiel/ do dediny kvôli obchádzke, tieto detaily síce pôsobia ako prehnaná snaha o zreálnenie ale dosť dobre to oživí samotnú hru a pocit z nej.To že to budeme na tom mieste stretávať stále dokola je druhá vec, ale po aktualizácii to tak zase nemusí byť...:D
Ináč ja by som sa tiež prihovoril za nejaké poľnohospodárske stroje, veľmi dobrá a efektná vec je model kombajnu CLAAS LEXION, ktorý má iba letnú textúru a takto sú prispôsobené modely lánov pšenice a ja som takto prispôsobil aj Brzdovu T815 AGRO a Š-706, atmosféra žatvy je iba v lete a ostatné je v alfe, takto by som navrhol doriešiť aj napr. traktory s pluhmi na jeseň, so sejačkami zase na jar, ale hold treba to nafotiť, ja som okrem Lexiona naskinoval ešte ďalšie 3 typy kombajnov pre oživenie /CASE III,NEW HOLLAND TX68 a JOHN DEERE WTS/.Všetko bude v trati dostupné aj pre ostatných.
Ináč Brzdovi môžem poradiť web http://zemedelskefoto.net ,kde sú fajn fotky týchto vecí, odtiaľ som čerpal aj foto na textúry kombajnov, ktoré potom Hekl trochen upravil.

Na druhou stranu, dodnes existují různé dvory nebo zákoutí, kde se nachází to či ono vozidlo v různém stavu nekompletnosti. Od roku 2002 vídám v Dolních Zálezlech na tom samém místě autojeřáb Tatra s polovinou kol, spuštěnými opěrami, částečně bez oken. Jen povrch auta je stále ošumělejší a ošumělejší ... Pokud by šel Brzdův pracant schovat do alfakanálu, někde na dvoře továrny může (s patřičně patinovanými texturami) stát T111 bez kola (nebo i více kol) i v MsTS velmi dlouho :)

Hoši, to neriešte, to bolo len také vyplnenie 10 minútovej pauzy.......s alfakanálom sa s tým dá vyčarovať hocičo............ale inak to nestojí za žiadnu debatu. Niektoré balíky v downloade obsahujú normálnu verziu a ešte dajakú navyše, ale rovnaké textúry a minimum priestoru.A ešte jedno, všetko bude..aj traktory, vlečky, pásaky,1203..............................len nie hneď.........bude časom.A pracanta ani netreba schovávať, stačí použiť verziu bez neho, ktorá je v súbore .rar.

Paráda. Měl jsem chuť v rámci jarních nálad s lecčím už praštit, ale Tvá tvorba je pro mne výbornou motivací, k tomu, abych všechny své tratě průběžně vylepšoval. Díky za vše.

brzda1 napsal:

Ahoj,pozor:!:,toto nejsou vleky za sklápěč,toto jsou vleky nesklápěcí,čili za např.LIAZ valník:

9b1fc9ce4328d87c2674174b04d610f9.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.tedomtruck.cz/obrazy/liaz/liaz_1833pb_m1.jpg

Naposled editoval moderátor:
No a terazky to len nahádzať na web, nech mi traťmajstri môžme sosať a osádzať.:D

Toto mi už pripomína skôr zberateľskú vášeň. :)

p.s: chýba ti na parkovisku ŠL-11 s tvojej dielne.

Ja som Brzdovi veľmi vďačný za jeho prácu na tých autách, aj keď sa to nezdá je to obrovský prínos pre realitu do MSTS.

Back
Nahoře