Tramvaje Hradec

libák napsal:
A kdy to asi bude ty tramvaje jsem strašně nedočkavý (jen orijentačně) už se těším jak pojedu aktivity

Až to bude tak to bude. Nebylo už tady několikrát řečeno, že dotazy "kdy už to bude" jsou zbytečné? ..... :idea:

Dominik napsal:
libák napsal:
A kdy to asi bude ty tramvaje jsem strašně nedočkavý (jen orijentačně) už se těším jak pojedu aktivity

Až to bude tak to bude. Nebylo už tady několikrát řečeno, že dotazy "kdy už to bude" jsou zbytečné? ..... :idea:

Trať je již ke stažení u JiříkaTK na webu.

Trať se mi moc líbí, akorát jsem si bohužel nemohl aktivity projet kvůli ještě nevydaného Hradeckého Ringhoffera.Nicméně chystám aktivitu s histroickými tramvajemi, které mám u sebe a pokusím se udělat aktivitu.
Jinak na Ringhoffera od Pikka se už moc těším, když tak je pak zkusím alespoň trochu kde to půjde doplnit.

Dominik: Bohužel, takové dotazy chodí i mně.Já od jisté chvíle na takovéto dotazy neodpovídám, popřípadě řeknu: "Hotovo bude až já uznám za vhodné.Pokud chcete aby bylo hotovo co nejdříve, postavte si trať vy.Možná bude kvalitně lepší než ta moje, ale když bude kvalitně lepší, bude udělaná samozřejmě mnohem pomaleji.Heslo je jasné:Čím víc času, tím větší kvalita." a tím já se řídím.Kdysi ne a doplatil jsem na to.

VáclavS napsal:
Gajdma: Ringhoffera má každý kdo si koupil Olomouckou tramvajovou síť od Jendy.
Olomouckého ano, nicméně nový Hradecký bude ke stažení u Pikka.Už se tu o tom psalo.

V ukázkových aktivitách pro Hradec jsou použity hradecké Ringhoffery, kdo je samo nemá, si je může zatím nahradit těmi z DVD od Jendy, anebo raději vydržet.

Semlelo se to tak, jak jsem nechtěl. Nahrál jsem Hradec na net, pozastavil možnost na stránky nahlédnout a čekal na vydání tramvají Ringhofferr. No ale co čert nechtěl, ozvali se ze serveru webzdarma.cz, že neplním podmínky, ke kterým jsem se zavázal (že každý soubor bude přístupný nějakým odkazem) a pokud to nenapravím, tak že mi stránky zruší.

Takže Hradec je už pár dnů ke stažení, nicméně na tramvaje si budete muset ještě počkat. A mně nezbývá, než připomenout všechny, kteří se kromě mne o Hradec nějak zasloužili. Je to především Pikku, který s tímto nápadem přišel a vymodeloval nejen hradecké tramvaje, ale i řadu objektů na míru. Ve druhé řadě je to PepeQ, kterého mohu nazvat odborným poradcem ve věcech tramvajových. Je to on, kdo načrtl historii hradeckých tramvají. Dále Ronoath, jenž přeskinoval a upravil řadu objektů, především domů tak, aby se na nich nevyskytovaly prodejny T-Mobile, pobočky Kooperativy a podobných současných firem a institucí. A přišel také z řadou nápadů. i když ne všechny jsem pak realizoval. A v neposlední řadě je to Martin P. "Blažovák" (který je čerstvě zaregistrován zde na Fóru), který starostlivě provedl závěrečné zkušební jízdy a vychytal poslední detaily a chybky ala poletující rychlostník či keřík. Menším dílem nebo radami přispěli i Jacek, Ondra J., E499.2002 a další

Takže přeji všem příjemné poježdění. A tímto počinem mi spadl jakýsi pomyslný kámen ze srdce, co jsem chtěl letošní zimu udělat, je v podstatě uděláno. Takže mohu dát nohu přes nohu a užívat si jak jara tak ježdění v MSTS, na které mi zatím nezbývalo moc času. No a snad budu mít i chuť dodělat drobnosti do mých ostatních tratí, do VP JZD a udělat reorganizaci mého webu, na což mi zatím času nezbývalo. No a doufám, že je to moje poslední trať, do které jsem se pustil.

JiříkTK napsal:
... No a doufám, že je to moje poslední trať, do které jsem se pustil.
To snáď nemyslíš vážne. Zo štylizácie tejto vety som vyrozumel, že chceš povesiť tvorbu tratí pre MSTS na klinec.

PS: Keďže ja si žiadnu trať za love či bubáše kupovať nemienim a teda električky Ringhoffer ani iné nemám, zajazdil som si po Hradci s motorákom M232.1 :D Musím povedať, že je to riadna sranda hlavne v oblúkoch, na obratisku pri priehrade som sa v šialenej rýchlosti 14 km/h vykolajil. Nuž ale to nebránilo tomu, aby som si trať prešiel celú od A po Z a musím povedať jediné - Jirko, klobúk dolu, je to nádherná práca - vidieť, že máš cit pre krajinu, pre prírodu, proste radosť pozrieť :cool:

Tax napsal:
zajazdil som si po Hradci s motorákom M232.1 :D Musím povedať, že je to riadna sranda hlavne v oblúkoch, na obratisku pri priehrade som sa v šialenej rýchlosti 14 km/h vykolajil.
No lepší by byl M131 či M152. Ty oblouky mají totiž poloměr 30 metrů.
Tax napsal:
To snáď nemyslíš vážne. Zo štylizácie tejto vety som vyrozumel, že chceš povesiť tvorbu tratí pre MSTS na klinec.
Tak zlé to zase nebude. Myslím to spíše tak, že už nezačnu na prázdné zelené placce, jako Hradec či DVK. Ještě jsou tu další tři mé tratě, které je možno vylepšovat a další (od jiných již neaktivních autorů), které žadoní o rekonstrukci. Ale teď budu nějaký čas od stavby tratí odpočívat.

JiříkTK napsal:
....
No lepší by byl M131 či M152. Ty oblouky mají totiž poloměr 30 metrů.
...
Tak zlé to zase nebude ...

Fuj, ešteže tak :D

Jirko, M232.1 sa zvonku málo líši od M131.1 - akurát má o jedno wokno na bočnici viac a je tak cca o 15 rokov starší - http://xtrain.alsat.sk/msts/dmu/m232-1b4.jpg

JiříkTK napsal:
No a doufám, že je to moje poslední trať, do které jsem se pustil.
To je škoda :cry: Vaše tratě jsou skvělé, ale to je na vás, vím jak je těžké trať postavit a závidím Vám všechny tratě za kterými stojíte.Já s chutí dělám aktivity pro Vaše tratě.

Tax napsal:
Jirko, M232.1 sa zvonku málo líši od M131.1 - akurát má o jedno wokno na bočnici viac a je tak cca o 15 rokov starší
No jo, já už jej nepamatuju a tak mám mezery ve vzdělání. Ale M152 mi v Hradci jezdil v pohodě.

JiříkTK napsal:
... M152 mi v Hradci jezdil v pohodě.
Ale ano, ono to jazdí, ale pozri sa na to zvonka v oblúkoch :D Ono to levituje niekde mimo kolají ... je to dané najskôr rozvorom vozidla, alebo nejakým iným obmedzením ... proste netuším. Keď dodržím v oblúku rýchlosť do tých 10 km/h tak je všetko OK, ale jak som sa rozbehol na tých neuveriteľných 14 km/h už som bol fuč. Možno sólo voz to neurobí, ale ja som išiel s prívešákom.

Gajdma napsal:
.....závidím Vám všechny tratě za kterými stojíte.
Marku, Marku. Když jsem postavil prvních 15 km, také mi to moc nešlo, spoustu věcí jsem nevěděl nebo neuměl. Ale mám docela dobrý sitzfleisch, a tak měsíc, k měsící a šlo to lépe. První kilometry na počátku Dvoukolejky jsem postavil znovu poté, co jsem došel na plánovaný konec.

Hezký den.
Já jsem si trať také projel, s Ringhofferem z tramvajové tratě Olomouc.:D Jen konstatuji, že trať je opravdu nádherná. Co všem budoucím tvůrcům aktivit pro tuto trať doporučuji, je projet si trať při Jiříkově aktivitě Prohlídka Hrace 1 a 2. Za tuto informační (seznávací) aktivitu velice chválím, člověk ví kde co vzniklo a praktiviky se o fiktivním městečku doví vše. Nooo nebyl bych to já, abych si jednu drobnost nenašel.:D:D Týká se nádraži a kolejiště svršku ČSD před ním, ale tam asi ještě není hotovo. Jiřík psal, že trať není ve finální podobě a propojil bych spojovací kolejí tram. síť s dráhou ČSD, právě u toho nádraží a už by mohly jezdit vozy do místní fabriky.;)
S pozdravem a mnoho zdaru. Dan.

To propojení s železnicí časem bude, ale jen částečně. Mám totiž ohlasy, že ne všichni fandové tramvají mají gigabyte vozů ČSD, takže s ohledem na ně zůstanou koleje v nádraží statické, tj. nepůjde po nich jezdit. A na kraji nádraží budou dvě "předávací" koleje, na které ČSD přistaví vozy a stroj z dopravního podniku si je odveze. Nebo je tam přiveze, objede je, a vrátí se zpět do města.
Původně toto v plánu nebylo, ale dodělal jsem to kvůli Danovi, aby měl širší pole pro aktivity. Ono totiž do fabriky na tramvaje vede zezadu vlečka a je tam i rampa na najíždění tramvají na vagon.

Ahoj, ještě bych byl pro takovou maličkost.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img6.imageshack.us/img6/7095/kolej.jpg
Na kusé koleji u nádraží by mohly stát vlečné vozy, v připadě jejich potřeby by mohly být vyzvednuty (fotbalový zápas atd.). Chtělo by to ale šoupnout spojovací manipulační kolej. Nevím do jaké míry je to problém ji tam dodělat.;)
Jinak to s tím manipolováním u toho nádraží je v pořádku. Takto jeko to popisuješ to přibližně fungovalo i v OV Svinov. Nicméně ty koleje v tom nádraží bych dodělal, ať tam jsou výhybky a tak. Myslím, že pár vozů ČSD není pro nikoho problém stáhnout. Od nádraží může odjíždět osobák a naopak v místě zúžení přes viadukt může projíždět vlak taky. ;)
S pozdravem Dan.

Ne, ne, kolejová spojka nebude, bude se couvat a jezdit přes konečnou. A koleje v nádraží budou stále jen atrapy. Pro parní mašiny jsou k dispozici jiné tratě.

JiříkTK napsal:
Ne, ne, kolejová spojka nebude, bude se couvat a jezdit přes konečnou. A koleje v nádraží budou stále jen atrapy. Pro parní mašiny jsou k dispozici jiné tratě.
No jo, ale pokud budu mít u nádraží odstavené vlečňáky, což např. v OV Svinov bylo běžné a ve špíčku budu chtít dopojit, takzvaná linka Vs = vsuvka, tj. posilovací tramvaj vyjede z vozovny k nádraží a má jet na Stadion, tak by musela jet zpět po nesprávné koleji, nebo je tlačit ke smyčce, což je nesmysl. Mluvím o připojení vleků z té kusé koleje na screenu.
Dan

Pokud bude potřeba odstavná kolej na vlečňák, tak je ve smyčce na sídlišti. Jinak "nákladní" tramvaj přiveze od města vagony určené pro železnici a vjede do areálu nádraží. Odpojí vozy a přejede na sousední kolej, kde eventuelně budou nachystány vozy pro fabriku. "Vytlačí" je před nádraží a projede se s nimi přes smyčku na sídlišti do fabriky eventuelně do vozovny.

Back
Nahoře