Vindobona - Aktivita by Alcapone

Mám či nemám vydat Vindobonu.

• Ano s CD

Hlasů: 24 60.0%
  • Ne

Hlasů: 4 10.0%
  • Počkat

Hlasů: 12 30.0%

• Hlasovalo členů
    40
  • Ukončená anketa .

alcapone

Pomocník strojvedoucího
Ahoj
Je zde pár žádostivých co chcou Vindobonu a já se zařekl, že jedině s CSD laminátkama. Bohužel Tax je bude předělávat. Kdy to neřekl a já na něj netlačím. Proto dávám hlasovat zda vydat či nevydat. Poznamenám, že jde o Vindobonu z GVD 1969/1970.

RE: Vindobona

alcapone napsal:
... jedině s CSD laminátkama ... o Vindobonu z GVD 1969/1970 ...

Drobný a drzý dotaz, k čemu na GVD 69/70 pro Vindobonu laminátky. V té době jezdil expres přes ČSSR ještě po své původní trase (Berlín-) Děčín - Praha - Tábor - Velenice (- Vídeň FJB). S laminátkama se tak mohl setkat jedině od Tábora do Veselí n.Luž. ... a tento úsek sítě ČSD zatím v MSTS nemáme ...

Honza

Zdar Josko.
Tak jak koukám, tak hlasování vede nerozhodně s ČD a počkat.:D:D Tak by mne samotného zajímalo, jak tato anketa dopadne. Mé rozhodnutí bylo s ČD Laminátkou, jak jseme si psali přes SZ. Aktivitu jsem jel a můj názor je, ža ji to na kráse v žádném připadě neubere, a ono po vyjití nějakých verzí ČSD není problém udělat ubdate aktivity.;)
S pozdravem Dan.

alcapone napsal:
Protože to jede odklonem přes Havl Brod. Tak asi tak.
Já ještě ty Vindobony pamatuju, ale pojede-li některá z těch motorových jednotek odklonem, to ji pro úsporu nafty potáhne Laminátka? Jinak vozy české motorové soupravy Vindobony naskinoval Jacek.

JiříkTK napsal:
alcapone napsal:
Protože to jede odklonem přes Havl Brod. Tak asi tak.
Já ještě ty Vindobony pamatuju, ale pojede-li některá z těch motorových jednotek odklonem, to ji pro úsporu nafty potáhne Laminátka? Jinak vozy české motorové soupravy Vindobony naskinoval Jacek.
Ne jako trafik. Právě kvůli těm vozům jsem to dělal. Po celé trase pojede Hydra. I když jsem o tom přemýšlel. Ale měnit to již nebudu.

Téma odklonu jako možnost setkání s laminátkou beru ... ale bude to nejspíš fikce ... protože když Vindobona měla odklon, tak to bylo třeba přes Zdice a Protivín nebo slavný "Delfín", jednotka VT18.16 DR se projel i přes Vrané nad Vltavou ... ale vždy bylo snahou vyvést ji z území ČSSR přes Velenice ... ale už mlčím ... ;)

alcapone napsal:
Na tomhle gvd jezdila novinka M296.
Já vím. M 296 jezdily 1969-1972, Delfína VT18.16/BR175, který na Vindoboně jezdil 1966-1969 a 1972-1979 jsem uvedl jen proto, že výlet téhle jednotky Posázavím byl dost raritou ...

Honza napsal:
Téma odklonu jako možnost setkání s laminátkou beru ... ale bude to nejspíš fikce ... protože když Vindobona měla odklon, tak to bylo třeba přes Zdice a Protivín nebo slavný "Delfín", jednotka VT18.16 DR se projel i přes Vrané nad Vltavou ... ale vždy bylo snahou vyvést ji z území ČSSR přes Velenice ... ale už mlčím ... ;)
Ahoj,
naprosto souhlasím v tom, že odklon Vindobony přes H. Brod je fikce. Tento expres byl opravdu odklonově trasován přes Protivín (SJŘ 550 a 750). Nicméně v období 69-72 setkání s Laminátkou v úseku Tábor - Veselí by bylo fikcí taktéž. První byl elektrifikován úsek Nemanice-Soběslav a to mnohem, mnohem později!
Nic ve zlém, ale proč dělat mermomocí Vindobonu po trase, kde nikdy v tomto řazení nejela? Kvůli Laminátkám? Co ji vést odklonem z Děčína přes Českou Lípu, Liberec, Tanvald, Turnov a Mladou Boleslav, aby se v aktivitě objevila T 426.0? :)

Pokud se chcete držet výhradně přesného reálu ala ČaJ, tak to můžeme rovnou zabalit. Já si myslím, že nejzajímavější aktivity jsou právě takové, kdy autor popustí uzdu své fantazie a vymyslí vlastní kombinaci. Taková aktivita Vindobony může být velmi zajímavá. A je úplně jedno, jestli takový odklon někdy existoval. Já mám ale pocit, že ano.
Já vlastně také dělám výhradně aktivity, kde si šichty vymýšlím, jen čísla vlaků odpovídají reálu. Například lokomotiva 380 v depu na Masaryčce je velká fikce. Depo už dávno neexistuje a skutečná lokomotiva je teprve na okruhu. To bych nesměl jezdit ani s Cargo mašinami. Lidi, vždyť je to jenom hra. Kdybych to měl brát doslova vážně a udržovat aktuální stav tratí, aby si i hráč mohl vybrat období, kdy chce jezdit, to bych celý život nesměl dělat nic jiného než stavět všechny varianty tratí a skinaři by museli pracovat podobně, aby měli i příslušně naskinované mašiny, které budou odpovídat své době.
Proto mi ani nebude vadit, pokud Vindobona bude pěkná aktivita, když potkám laminátku ČD.

Naprosto souhlasím se Zbyňkem a neváhal jsme vozy Vindobony zařadit na rychlík Bratislava - Košice a jet s ním odklonem po Ztracené_old. Abychom si těch modelů vůbec užili.
Ale každopádně jsou informace od Honzy a Toma výborné pro doplnění si všeobecného přehledu.

HM, a kudy, když ani jedna trať není v MSTS. Na trati 120 se dostanu maximálně do Berouna, u Zbyňka do Prahy-Uhříněves a te nejdál kam se na jih dostanu v čechách dostanu. Tak jsem zvolil trať 250 do Břeclavi. Kde to mohu ukončit a pokračovat dále po Martinově trati do Vídně. A nebojte vím, kdy a kde se trať elektrifikovala. A dle hlasování to asi s těma CD laminátkami hodím ven. Stejnak to bude fikce, už jenom proto, že nemám šajn, kde jaký vlak měl řazení a co ho táhlo. Takže všude se setkáte se vším co v té době jezdilo. Schválně jsem udělal aktivitu v zimě, aby nebylo tolik poznat, zda se jede po koridoru, či po staré. A že jste se pánové neozvali dříve, kdy jsem prosil o nějaký ten materiál pro aktivitu. Jediný kdo se ozval byl Tax s odkazem na článek o Vindoboně. Na zbytek ohledně jízdího řádu, jsem si musel koupit soubor starých jízdních řádů.

Omlouvám se, že jsem diskuzi zavedl úplně mimo původní téma a rozhodně nemám nic proti fiktivní aktivitě. Chtěl jsem jen upozornit, že realita byla jiná.

V pohodě. Já jsem čekal takovouhle reakci. na to, že to povede přes 250. Mělo to být také aktivita pro seznání s tratí 250. Jenom se naskytl problém s těma laminátkama. Stejně v té době to byla také nová mašina, tak tam dám laminátky v co nejnovějším laku.

Pro zajímavost - VT 18 Delfín (sice v jiném barevném provedení) je ke stažení na http://www.zugsimulator.de/new/_cms/index.php?action=dlarea&dlareaaction=see_files&action2=onefile&dlarea_value=4060300182001095175037 , VT 04 (obdoba Hamburčana) http://www.zugsimulator.de/new/_cms/index.php?action=dlarea&dlareaaction=see_files&action2=onefile&dlarea_value=6430295397001095175037 a SVT 137 (Hamburčan) http://www.zugsimulator.de/new/_cms/index.php?action=dlarea&dlareaaction=see_files&action2=onefile&dlarea_value=9690295085001095175037

A co takhle udělat vlaky jako Slovenská Strela, Saxonia, Brněnský drak nebo Hungarii, ty všechny vedli také přes trať 250. Na této stránce je starý jízdní řád. http://www.jizdni-rady.nanadrazi.cz/

ondra135 napsal:
A co takhle udělat vlaky jako Slovenská Strela, Saxonia, Brněnský drak nebo Hungarii, ty všechny vedli také přes trať 250. Na této stránce je starý jízdní řád. http://www.jizdni-rady.nanadrazi.cz/
Ondro, pusť se do toho. Rádi se projedem.

Ono to není jenom o jízdním řádu, ale i o řazení vlaků. A to seženu kde. Pokud dáš tak si to s Danem rozdělíme. Ale jenom v úseku Kolín-Brno. Fakt se mě nechce to tahat po koridoru.

Back
Nahoře