Dílna Jirky Tovačovského

Krásný hajzlíci, sypej další modely Hájku a Read me si dodržuj u vás v česku.

Naposled editoval moderátor:
Ahojky, jen kdyby to bylo obráceně, to by snad bylo na třetí světovou. Jsou to nevychovanci a někteří se z nich můžou p.....

No,spaní mi to asi kazit nebude,ale je to zajímavá praxe - někde se zveřejní model,hoši si ho stáhnou,začnou dlubat do engů apod. a dokonce mají na foru zavedeno i vlákno,kde se upravené soubory veřejně nabízí ... http://www.forum-thetrain.de/wbb2/board.php?boardid=54 .:cyclops: Otázkou tak jen zůstává,kolik že autorů o tomto bylo informováno.
Vše je prý proto,že oni "updateři" touží po dokonalejším /myšleno reálnějším/ chování vozidel. Tím dávají de facto jasně najevo,že tvůrci origináních engů apod. jsou vlastně trotli,kteří tomu nerozumí. Opravdu - mazec.:cool:

No nic,Michalovi děkuji za zakoupení TS 2012.Jdu si v něm trošku zajezdit a přitom uvažovat o zahájení aktivní činnosti i pro něj. To pak budou přirážky za věcičky pro DE trh.

David

Vždyť nemusíme chodit do Německa, viz ty moje ukradené a prodávané zvuky. Dotyčné lidi jsem na to upozornil v domnění, že uznají chybu a pokusí se domluvit nebo se aspoň zeptají jestli to nevadí. Místo toho jeden bezostyšně tvrdil, že to je jeho a moje zvuky jsou jen čirou náhodou podobné, všech 7 včetně délek zvuku, atd. Druhý mi napsal, že když to mám na internetu, můžou si s tím dělat co chtějí. Nakonec ještě napsal na modelářském fóru, že jsem ho nas..l a že dráždím kobru bosou nohou.
Je ale velmi naivní si myslet, že všichni čtou nějaké licenční podmínky a sklánějí se před nimi až k zemi. Co však dělat? Asi nic...

Spacir148 napsal:
Ahojky, jen kdyby to bylo obráceně, to by snad bylo na třetí světovou. Jsou to nevychovanci a někteří se z nich můžou p.....

Jen doplním,
jako všude a vždy je třeba posuzovat chování jedinců,nikoli všech německých kolegů.:oops:

David

Souhlasím, samozřejmně nelze házet zase všechny do jednoho pytle, ale to bude asi všude i u nás a stím bohužel nic nenaděláme, vždy se najde nějaký nevychovanec.

Ještě by se hoši možná mohli "přečůrat" tím,že se udalších modelů v Readme uvede,že nejde o Freeware modely. Na tomto totiž staví své jednání - co je Freeware,v Německu prý je možné upravit a volně šířit.

Jak jsem již naznačil,soudy s tím otravovat nebudu,ale proč hošanům nezkomplikovat život.:D

David

Ahoj Davide,
tohle je bohužel dlouhodobá, ale běžná praxe u našich severozápadních sousedů. Já už to pozoruju dlouhou dobu z výpisu adres na TopListu. Nutno dodat, že v poslední době jsem měl spíš pozitivní reakce lidí, kteří byli opravdu velmi slušní a se vším mě kontaktovali ba dokonce i pomohli.

Každopádně je to obrázek dnešní doby a my jsme přeci z východu :( Nad to se lze snad jen povznést a nebo pár dobře mířených

Možná,že by je to zarazilo,ale asi neodradilo, možná by to chtělo přes heslo,ale zase by tvůrci
byli zahlceny mejlama.

Jaroslav Skůra napsal:
Ahoj Davide,
tohle je bohužel dlouhodobá, ale běžná praxe u našich severozápadních sousedů. ...

Pravda,alespoň jsem na zmíněném foru svou strojovou němčinou trošku rozvířil klidné vody a udělal ze sebe dobytek,ale mám zato,že někteří DE uživatelé mé připomínky pochopí a udělají si svůj názor na tamní "eng-praxi". Uvidíme.;)

V každém případě mi dnes z Němec dorazil e-mail jistého skinaře s obrázky parádního Taurus-skinu,tak se ho snad po Novém roce dočkáme na Jardově webu.;)

David

David Hájek napsal:
...

V každém případě mi dnes z Němec dorazil e-mail jistého skinaře s obrázky parádního Taurus-skinu,tak se ho snad po Novém roce dočkáme na Jardově webu.;)

David

Není to Alexey Soljenitchev, kterého jsem na tebe odkázal (posílal mi opravdu hezké skiny)?

Jinak důkaz, že v tom nejste sami: http://www.forum-thetrain.de/wbb2/thread.php?threadid=18040

Jaroslav Skůra napsal:
David Hájek napsal:
...

David

Není to Alexey Soljenitchev, kterého jsem na tebe odkázal (posílal mi opravdu hezké skiny)?

Jinak důkaz, že v tom nejste sami: http://www.forum-thetrain.de/wbb2/thread.php?threadid=18040

Snad jediný rozdíl je v tom, že u mě se nevrtali v s souborech, protože je nedokážou dekomprimovat, to je má výhoda :D

Jaroslav Skůra napsal:
...
Snad jediný rozdíl je v tom, že u mě se nevrtali v s souborech, protože je nedokážou dekomprimovat, to je má výhoda :D

Ahoj Jardo,
také jsem je převáděl do binárního tvaru,ale ten lze v pohodě převést do textové podoby pomocí např. RouteRiteru. Copak máš za fintu ...??? :D

David

David Hájek napsal:
Ahoj Jardo,
také jsem je převáděl do binárního tvaru,ale ten lze v pohodě převést do textové podoby pomocí např. RouteRiteru. Copak máš za fintu ...??? :D

David

Ahoj Davide,
zkus si něco mého dekomprimovat a opětovně komprimovat, třeba messouna a vraž to do simulátoru, uvidíš jak pochodíš. Pošli nějaký tvůj surový s soubor, mrknu se na to.

Mám tak přehled v podstatě o každém skinu na můj model, Čouda by mohl vyprávět, viz: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/960&page=53

.. jak byl nasranej. Ale bezproblémů jsme se s Jardou domluvili a zaslal potřebné soubory ;)

Pěkný večer všem,když tady mluvíte o krádežích modelů tak si musím vybavit stránku trainsim.com kde jsou skoro denně ke stažení skiny vytvořené či upravené z placených addonů jak se tihle mezi sebou domlouvají je mi záhadou:)

medvídek napsal:
Pěkný večer všem,když tady mluvíte o krádežích modelů tak si musím vybavit stránku trainsim.com kde jsou skoro denně ke stažení skiny vytvořené či upravené z placených addonů jak se tihle mezi sebou domlouvají je mi záhadou:)

Zdravím,
není řeč o krádeži,ale "jen" o úpravách patřičných souborů. Ale i tak je to banda.;)

David

Tak snad už naposledy k problému zveřejňování upravených engů apod. v Německu.
Dle odpovědi jednoho z administrátorů tamního fora je "vrchní upravovač" 64-letým právníkem /zároveň i dalším adminem/ a tak je jeho hlavní prioritou dodržování všech DE zákonů apod. Dle jeho vyjádření nepomůže ani to,když se modely prohlásí za payware,protože německý /a dle všeho i každý jiný/ právní řád nepovažuje soubory eng,s,sd atd. za věci na které se vztahuje autorské právo.

Pěkně to mají hoši zařízeno,jen co je pravda.;)

No nic,necháme toho a zdejší vlákno budeme zase věnovat raději dalším kouskům z Jirkovy dílny ... .

David

Další pěkné obrázky od "Co-Driver" ... http://marci.triak.hu/msts/viewtopic.php?t=24&postdays=0&postorder=asc&start=15575

David

Back
Nahoře